CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Tambang bas sekolah. Parents tak nak bayar penuh atas alasan anak ke sekolah cuma 3 minggu. Pengusaha bas dah pening

  [Copy link]
Post time 29-11-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
eileen80 replied at 29-11-2021 01:47 PM
sekolah anak dgn umah hny dlm 5min jln kaki. sbb kesian kat anak, naikkan jgk van sekolah.
tp hny  ...

Ai dlu pun pagi asben hantar, beza rm5 aje dr full bayaran.
Lastnya asben belikan kancil hantar amik sdiri aje. Jimat banyak
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 01:57 PM | Show all posts
asfaz replied at 29-11-2021 01:51 PM
Ai dlu pun pagi asben hantar, beza rm5 aje dr full bayaran.  
Lastnya asben belikan kancil ha ...

kalo drive pon, lg lm nak sampai sbb kena kuar dr taman perumahan.
ikot jln besar. then masok taman sebelah. better jln kaki.
ade shortcut kat blkg tu. xsempat berpeluh gitu dah sampai umah semula..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 02:07 PM | Show all posts
anak2 aku mmg terlibat dgn transit, transport and taska. As for transport... aku x berat hati nak bayar full or half ke.. ikutla budi bicara.. ye la. van tu kena bayar monthly installment jugak walau x bergerak.

Untuk taska.. aku demand for discount kalau mmg tak bukak langsung.. sebab sewa taska pon still kena bayar walau anak2 tak gi. Same goes to gaji cikgu2. Cumanya discounted la.. sbb service tu tak diberi. And paling letih sbb parents kena take over keje2 cikgu taska tu. So.. they don't deserve full amount la.. sama jugak transit.. cuma transit idokla semahal taska.. so okla lagi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 06:16 AM GMT+8 , Processed in 0.067503 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list