CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Tambang bas sekolah. Parents tak nak bayar penuh atas alasan anak ke sekolah cuma 3 minggu. Pengusaha bas dah pening

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergroup replied at 26-11-2021 08:55 AM
cheapskate



potong kedits tak memadai...musti blanket serta wipeout post..supaya takda yg boleh baca....

hmmm terkesan sungguh ....

paham paham...

kahkahkahkahkaj
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergroup replied at 26-11-2021 10:25 AM
@cheapskate makadek bakal mentazkirahkheun ko dipagi jumaat yg penuh barakah ini dengan topic....m ...


ini pun kena wipeout?

carut kena wipeout...istilah tazkirah cheapskate pun kena wipeout...

apa lagi coretan seni  serta creativejuice yg boleh aku lakarkheunz?



kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergroup replied at 26-11-2021 11:59 AM
ini bukan soal kudukuts ..tapi soal meletakkheun prinsip kemurahan hati ditempat dan landasannya y ...

ini pun kena wipeout?

atau memang tak mahu org lain baca supaya peroleh manfaatnya?

terkesan sungguh spesis makkledek ini...

hmmmmm



kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:28 PM | Show all posts
shasya866 replied at 26-11-2021 10:29 AM
kenapa 3 hari je bersekolah bulan dec? ada cuti tambahan apa2 ke? lost track dah jadual sekolah an ...

dec hanya:
week 1: 1-3 dec : group A
week 2: 6-10dec : group B

lepas tu dah cuti sampai tahun baru.

insyaAllah iols try byr full, kongsi rezeki...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergroup replied at 26-11-2021 11:55 AM
semakin tsk masuk terus la spesis cheapskate makadek kedalam thread ini.....

kahkahkahkah

pun terkesan keww sampai wipeout tak mahu org lain baca coretan penulisan karya seni aku?

kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 26-11-2021 12:28 PM
dec hanya:
week 1: 1-3 dec : group A
week 2: 6-10dec : group B

semoga rezeki ko terus melimpah ruah mempermudahkheun urusan org lain...dan dihapuskheunz segala sisa baki kedekuts yg mungkin masih ada sipi sipi balance dalam diri...

dan menjadi iktibar pada spesis MAKKLEDEK yg sampai mati dgn sikap cheapskate kudukuts nak mamps nye....

tengpk post yg ini pun kena wipeout tak?


kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
bayar proportionate xleh ke?
yg bagi servis dpt duit ikut kadar kerja dia, yg terima servis pun bagi sekadar da pakai khidmat org
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 26-11-2021 12:36 PM
bayar proportionate xleh ke?
yg bagi servis dpt duit ikut kadar kerja dia, yg terima servis pun bagi ...

jap ....anak ko kalau tak pi sekolah sebab not well ko nak bayar atau tidak during the days of him/her absence from school? kalau berpandukan prinsip serta alasan khidmat tidak dgunakhen..pay as you use?

hati hati jawabnya .
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:37 PM | Show all posts
asfaz replied at 26-11-2021 12:53 AM
Sebab benda biasa berlaku tiap2 tahun. Bulan 11 aje mesti ramai tak bayar sb kan dah nak cuti panj ...

betul la tu . dia extra kan RM 10 utk sebulan. kalau dia mintak selambak terus nanti terkejut
kalau mintak pada masanya orang tak nak bayar. sebab duit dah prepare nak cuti.
driver yang amik anak buah i ni. adalah driver yang sama ambil i 20 tahun lepas.
lokasi sama. jarak beza sikit tapi tukar lot rumah je. taman masih sama.
zaman i dulu RM 22 tapi driver tu guna bas sekolah.
zaman sekarang RM 60 tapi driver tu guna van sekolah.

i is terkejut tambang bas sekolah tahun 2020 / 2021 adalah RM 60.
20 tahun lepas baru RM 22 .

i kenal lagu britney spears sebab bas sekolah ni la.
masa tu era.fm dok hari2 main lagu ni.
setiap kali lagu ni di mainkan mesti buat buat lambat turun /
buat buat lupa rumah sendiri sebab nak dengar lagu sampai habis.
kekadang driver bas sekolah panggil i buat tak tahu je
sampai la lagu britney spears habis.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 26-11-2021 02:37 PM
betul la tu . dia extra kan RM 10 utk sebulan. kalau dia mintak selambak terus nanti terkejut
kala ...

Rm20++ ni zaman ai sekolah 90an. Tpi lojik la sb ai duduk puchong sekolah kat pj .
Tak silap ai last tambang masa ai sekolah rm25/27 .
Sekarang sekolah dekat aje tp tambang mahal
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:53 PM | Show all posts
asfaz replied at 26-11-2021 06:44 AM
Rm20++ ni zaman ai sekolah 90an. Tpi lojik la sb ai duduk puchong sekolah kat pj .  
Tak sila ...

actually waktu tu i tengah hidup susah. mental tengah breakdown masa tu.
tapi waktu tu bayar jugak rm 22 .
takde rasa mahal ke apa ke .



Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 26-11-2021 02:53 PM
actually waktu tu i tengah hidup susah. mental tengah breakdown masa tu.
tapi waktu tu bayar jugak ...

Ai susah masa tu tpi mujur la adik2 ai sekolah kt sk hicom dekat flat proton tu  . Masa tu along ai tak kasi ai pindah sekolah. Dlu ai duduk pj sebab tu sekolh kat situ. Along ai yg bayar kan duit bas. Kita rasa murah sekarang tapi zaman tu kira mahal la bgi org susah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:12 PM | Show all posts
asfaz replied at 26-11-2021 06:58 AM
Ai susah masa tu tpi mujur la adik2 ai sekolah kt sk hicom dekat flat proton tu  . Masa tu along a ...

tapi zaman 2000 dulu apa pun xde . wajib la susah.
tapi zaman sekarang semua bende ada . tapi susah juga sebab kos bende tu naik.
zaman 2000 dulu bangga giler dapat pergi Mydin . Giant sebab mmg murah
zaman sekang 2 tempat tu harga barang dah jadi mahal.

i ingat lagi tagline dia :

" Murah bagitau kawan . Mahal bagitau...."
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 26-11-2021 03:12 PM
tapi zaman 2000 dulu apa pun xde . wajib la susah.
tapi zaman sekarang semua bende ada . tapi sus ...

Hahahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:36 PM | Show all posts
TeropongThaico replied at 26-11-2021 12:22 AM
Kan dah kata... Buka je la tahun depan.
Silibus utk tahun ni pun dah habis.

kensss. tadika anak aku dah start bayar yuran baru start disember ni. melampau naik 20 hengget. sedangkan tadika pon dah habis belajar. hantar pon daycare je skrg. mcm ni sementara nak tunggu anak masuk darjah 1
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:39 PM | Show all posts
imanjannah replied at 26-11-2021 09:09 AM
3 minggu kan, bayar la penuh, pemandu bus anak kawan iols, sekolah 3 hari pun bulan bila yg seblum p ...

tu laa klu dah 3 minggu tu bayar jelahh full. kesian jgk kat driver semua. meols ari tu masa pkp anak hantar sehari je. pas tu bila tanya pengasuh dia ckp tak kisah ikut suka bayar berapa. so meols bayar laa 100 sbb hantar sekali je masa pkp. udahhh tarik muka plak ngan aku smpai tiber tak reply wasap ckp terima kasih semua. last2 bulan seterusnyaa aku bayar jelah full 400 even hantar anak aku x smpai 7 kali pon
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama la konsep hantar taska atau tadika private.  Cuti sekolah pun dikira bayar penuh tau. Masa pkp je lah tadika anak iols buat potongan separuh. Tapi kalau sekolah 2 minggu kena bayar full. Bayar jelah..i.lagi risau ilmu tak berkat anak tak menjadi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:44 PM | Show all posts
disebabkan driver van aku ni memang sangat bagus, aku bayar je...  tapi waktu pkp memang dia taknak amek langsung...  
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Taknak bayar tambang kaluu..
Hantar ambik sendiri lahh
Cuba lah rasa letih ke idok hantar ambik anak berlainan sesi. Kalau anak sorang ok la..tu pun kalau berkira jugak xtau la. Anak ramai try hantar ambik sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
byr full wlu anak sek 2 minggu je, kesian lah dorang lama takde income
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 06:12 AM GMT+8 , Processed in 0.077779 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list