CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Tambang bas sekolah. Parents tak nak bayar penuh atas alasan anak ke sekolah cuma 3 minggu. Pengusaha bas dah pening

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:26 AM | Show all posts
Dovahkiin replied at 26-11-2021 09:37 AM
Kadang2 aku suka baca post kau, walaupun ada certain yg aku x setuju. You never ceased to amuse me ...

Kalo rajin p korek tered2 royanan lama. You'll get the gist.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 26-11-2021 08:53 AM
Sebab benda biasa berlaku tiap2 tahun. Bulan 11 aje mesti ramai tak bayar sb kan dah nak cuti panj ...

Sama mcm van sekolah anak iols tp sbb bulan 11 ni full kan sekolah so yg dh amik awal2 tu boleh je bawak ke bulan feb or dec ni.
Bulan 12 ni tadika anak iols cuti 2 minggu je, rasanya sbb depa risau parents ngelat bayar kot.
Ikutkan bulan 12 biasanya kan cuti panjang mmg tak bayar yuran tp skrg ni budak sekolah panjang sgt sampai 14 bulan.
Iols cuma penat bab sekolah lama sgt ni jelaaa.
Tak seronok dh takde cuti panjang sebulan lebih tu, pdpr bukan cuti sekolah pun sama je penat dia ngn sekolah biasa.
Jd iols tetap org paling tak sabar nunggu cuti sekolah hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
gujiwa replied at 26-11-2021 09:49 AM
iols bayar jela penuh.. malas nk pikir...kisahnya,... nak dapat van pun susah.. so takpe la..

Kemurahan hati didalam kepasrahan ....walau lebih condong kearah keredhoaan....(bersangka baik dipagi jumaat yg penuh barakah ini)

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:29 AM | Show all posts
mejaputih replied at 26-11-2021 09:24 AM
aah kan...kumpulan A hanya 3 hari bersekolah ... camne nk byr full tu

kenapa 3 hari je bersekolah bulan dec? ada cuti tambahan apa2 ke? lost track dah jadual sekolah anak
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 26-11-2021 10:26 AM
Kalo rajin p korek tered2 royanan lama. You'll get the gist.

Ramai juga followers(for various reasons) rupanya spesis sekor ini kheunz?

Kahkahkahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:38 AM | Show all posts
Payah nk ckp. Lain org lain finance management. Bila ank2 dh masuk sek mmg besar belanja. My style  allocate awal2 kos segala mak nenek yuran tu utk setahun. Set aside. Sekolah / tak, naik van / tak, bila time byr,byr aje la. Jgn bkira. Depa pn carik mkn. And u should know better. Ko jenis kedekut bkira nk jimat, think again seblom ko decide nk mbiak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:41 AM | Show all posts
stingergroup replied at 26-11-2021 10:29 AM
Ramai juga followers(for various reasons) rupanya spesis sekor ini kheunz?

Kahkahkahkahkahkah

Stumbled upon it by chance. I jln terus. Nothing to do with me.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingergroup at 26-11-2021 12:10 PM
Thunderclouds replied at 26-11-2021 10:41 AM
Stumbled upon it by chance. I jln terus. Nothing to do with me.


Yg stumbled upon by chance ni mengikut admin dah masuk angka millions jumlah nye...dah boleh capai tahap phenomenal spesis sekor ni aku rasa...

Kahkahkahkahkah


P.S...cheapskate makadek sudah sentap keww semua posting yg aku reply disuruh momod wipeout?

kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:45 AM | Show all posts
stingergroup replied at 26-11-2021 10:43 AM
Yg stumbled upon by chance ni mengikut admin dah masuk angka millions followers nye...dah boleh ca ...

And who might that be i wonder
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya pembayaran ikut bulanan... Kalau lainlah bayar ikut hari.  Mcm tu kena cari bas sekolah bayar ikut hari.

Sama mcm kenderaan,  byr loan bulan2 tetap full walaupun kita hanya guna kete beberapa kali sebulan..  

Haha.. Nak gak bg contoh .

Sekolah gama anak aku pun ku byr full walau hanya beberapa kali je kelas dibuat... Xpelah. Sama2 cari rezeki,  kita mudahlan urusan org.. Org pun permudahkan urusan kita.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by asfaz at 26-11-2021 11:25 AM
brown_pupil replied at 26-11-2021 09:57 AM
murah nyer tambang RM40 jer..


Contoh 17 tahun lepas tu tambang anak ai. Sekarang mahaiiiii
Start anak ai drjh 5 ai dah hantar amik sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:43 AM | Show all posts
parent malaysia memang kedekut
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:50 AM | Show all posts
Time wabak ni elok kiranya bayar ikut minggu bagi adil untuk kedua2 pihak
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntahlah. Aku bayar penuh sebab aku kesian
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 26-11-2021 11:50 AM
Time wabak ni elok kiranya bayar ikut minggu bagi adil untuk kedua2 pihak

kedekuts under the pretext of keadilan....

kurlast....


kahkahkahkajkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mampu bayar la. Sikit pun tak apa.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 02:09 PM GMT+8 , Processed in 0.086293 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list