CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Tambang bas sekolah. Parents tak nak bayar penuh atas alasan anak ke sekolah cuma 3 minggu. Pengusaha bas dah pening

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:49 AM | Show all posts
iols bayar jela penuh.. malas nk pikir...kisahnya,... nak dapat van pun susah.. so takpe la..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia mcm ni la, kau subscribe astro. Tapi bulan ni kau outstation 3 minggu, seminggu je duduk rumah tgk astro/sempat tengok astro. Ataupun tv rosak x mampu repair bulan tu. Ada yang berani tak bayar monthly fee astro?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:52 AM | Show all posts
Dovahkiin replied at 26-11-2021 09:51 AM
Dia mcm ni la, kau subscribe astro. Tapi bulan ni kau outstation 3 minggu, seminggu je duduk rumah t ...

ikutkan kad yuran yang dia bagi tu gitu la kontrak nya..


cuma kira okay la.. time pkp dia tak mintak..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Dovahkiin replied at 26-11-2021 09:37 AM
Kadang2 aku suka baca post kau, walaupun ada certain yg aku x setuju. You never ceased to amuse me ...

Ko sama mcm aku..banyak je yg ok di sebalik merapu2 dia tu. Tp utk kes ni dua2 pun kesian.  Susah2 kira per day or trip je la. Fair la utk semua pihak kot.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:57 AM | Show all posts
asfaz replied at 26-11-2021 08:53 AM
Sebab benda biasa berlaku tiap2 tahun. Bulan 11 aje mesti ramai tak bayar sb kan dah nak cuti panj ...

murah nyer tambang RM40 jer..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Taska  anak aku mana mana parents yg buat perangai tak mau masa bayar pkp hari tu diorg suruh stop je. Bila dh start kena masuk opis balik baru terhegeh hegeh pegi merayu dkt owner nk mintak duduk balik taska. Owner bolayan je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
brown_pupil replied at 26-11-2021 09:57 AM
murah nyer tambang RM40 jer..

Seats dalam bas atau van musti takda fungsi massage...sebab iteww murah....silap silap aircon samada takda atau selalu dimatikheun..

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:09 AM | Show all posts
Edited by brown_pupil at 26-11-2021 10:15 AM
stingergroup replied at 26-11-2021 10:07 AM
Seats dalam bas atau van musti takda fungsi massage...sebab iteww murah....silap silap aircon sama ...

Bayar mahal2 pun duduk van takde ekon jah.. Sapa nak ekon, kuar awal & duduk seat sebelah driver.

Ingat bayar mahal dapat van sekolah mcm van tourist kat thailand nun??
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 26-11-2021 10:18 AM

Iols bayar je walaupun pada bulan yg mmg anak full pdpr.
Sampaikan depa kata takbayar takpe sbb bulan ni budak tak sekolah tp iols bayar je.
Ni salah satu cara kita jalinkan hub yg baik ngn org, dia akan tahu kita tak berkira jd dia takkan berkira gak bab hantar anak kita.Kena anak lambat ke apa dorang akan usaha tolong kita.
Pengusaha bas iols jenis aktif update status wassep, selamba je dia sound mana2 mak pak yg liat tanak bayar yuran tu. Jangan marah katanya kalu dia tak ambil dh anak org tu.
Mak pak pun sama duk umah besar, pakai keta mewah tapi yuran bas lengah2kan ada yg dr bulan 4 pun tak bayar walupun sekolah penuh time tu.
Sian anak2 laa takde transport nk balik sekolah bila bas tanak amik tau anak tu lg.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergroup replied at 26-11-2021 10:11 AM
Bab spesis makadek kena chop cheapskate dgn aku...ko quietly setuju tak?

Kahkahkahkahkahkahkahkah ...

Memang la tak pernah..tapi kalau dah ketegaq sangat nak bayar kan. Kena la cari win-win solution. Tak pun hantar dan ambik je la anak tu sendiri. Tak payah guna khidmat depa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
gujiwa replied at 26-11-2021 09:49 AM
iols bayar jela penuh.. malas nk pikir...kisahnya,... nak dapat van pun susah.. so takpe la..

Kan, bab anak2 sebolehnya jgn berkira
-yuran bas
-yuran tadika/transit
-yuran pengasuh
-yuran sekolah

Ni semua utk kebaikan anak kita juga.
Kalau kita jenis berkira dan liat nak bayor semua menda tak pikir ke anak kita tu yg akn terima akibatnya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 01:02 PM GMT+8 , Processed in 0.102633 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list