CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mattzzx

[Pulau Pinang] 'Rumah Sembang Pasemboq Utara V128'

 Close [Copy link]
Post time 22-11-2021 10:26 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 11:33 AM
kaka ada dpt WA dr cikgu 10/12 dah cuti akhir tahun.
utk sesi baru ada tengok kt WA mod start bl ...
ada nay. ada yg jd pra mod tanpa mod leader. ada sorang dua yg jaga mod sekian-sekian.
tp bod tersebut trafic tak tinggi la.

kaka dulu2 pun jaga sini mod leader tak guide
dia hanya letak nama dan mia.
kaka sorang2 handle sini
bila dia resign co-mod masuk
sb tu kaka jd pra mod 3-4 bln je klu tak silap.
tak sampai 6 bln.

nasib baik sebelum jaga sini ex mod masarju dah guide kaka
masa jaga bod yg pertama
oh ada eh nay ingat tak ada
dia tak bagi pra mod jaga sendiri
nay dulu2 pun masa jadi pra mod
belajar dari nov n eva jer

kat bod penulisan
nay sendiri cari idea nak meriahkan bod
sekarang ni macam
malas lah pulak
asalkan bod tak ada spam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2021 10:27 AM | Show all posts
novelloverzz replied at 21-11-2021 05:45 PM
Tp rsnya dr dulu pun prnh ade isu ni. Yg biru x dpt, yg gray dpt pulak pun ade.

ooo kalau dulu dah pernah isu sepatutnya admin ambil perhatian dan cuba baiki masalah teknikal tersebut

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:29 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 11:33 AM
kaka ada dpt WA dr cikgu 10/12 dah cuti akhir tahun.
utk sesi baru ada tengok kt WA mod start bl ...
terlepas pandang perkara biasa nay
kadang-kadang time kita online takde spam bagai
bila dah offline baru ada spam
bila ada yg report smod nmpk
jd smod yg clearkan.
selalu macam tu lah kakabila kita dah log out baru ada spam
tapi spammer pandai
rumah borak pon dia g spam
lepas tu topik tu sama jer dengan apa yang kita
orang borak tapi.. last2 kat ujung dia tetap ada
bagi link tuk advertise
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:29 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 11:33 AM
kaka ada dpt WA dr cikgu 10/12 dah cuti akhir tahun.
utk sesi baru ada tengok kt WA mod start bl ...
tq nay
tq juga utk tacang kt GA
sama2 kaka

nay dah banyak dapat tacang dari kaka kat rumah pantun tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:32 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 11:33 AM
kaka ada dpt WA dr cikgu 10/12 dah cuti akhir tahun.
utk sesi baru ada tengok kt WA mod start bl ...
yer nay nti kolesterol naik
kt tmpt kaka ni pun ada juga yg alergic daging
dulu2 bila surau buat makan2 org tu tak usik daging

org tu siap pesan kt ajk beli ayam utk dia sorang
hah betul lah tu
sebab ayah nay pon mak nay control amik daging
nay pernah pengsan masa buat aktiviti yang ekstrem
sebab hari2 makan soto daging
so doc advise kurangkan pengambilan daging


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2021 10:35 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 22-11-2021 12:45 AM
mana matt tau akan dpt pengampunan dr istana?dia patutnya dpt gelaran tun aritu sekali dgn hadi  ...

matt rasa saje lah
mungkin itu tak betul
ooo kena hold dulu gelaran tun ke?
matt tak tahu pula


Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:35 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 11:33 AM
kaka ada dpt WA dr cikgu 10/12 dah cuti akhir tahun.
utk sesi baru ada tengok kt WA mod start bl ...
aah beli seminggu sekali brg basah dan keringmmg setiap minggu buat list nk beli brg apa
klu beli biskut atau mamee yg pek besar
(yg ada pek kecik2 dlm tu)
paling lama bertahan 3 hari.
laju je anak2 kaka perabihkan

owh mcm tu
ingatkankan nay kena tax sb gaji nay
asben kaka dulu last keje IT 10 thn lps
lps tu cari keje lain masih dpt surat lhdn
sekali dua dpt tp asben kaka ignore tak byr
bila dia nk ke luar negara dia cek kt web imigresen dulu
bila nama boleh lepas baru beli tiket flight
sebut pasal mamee ni kaka
kat rumah nay mmg nay beli yang besar
tu.. tapi betul lah tak sampai 3 hari dah habis
tengok tv sambil ngunyah
mau tak cepat habis

macam mana boleh dapat surat lhdn lagi tu?
tapi manager tax opis nay ada cakap
lhdn bila kita dah pernah bayar
dan suddenly stop bayar
masa tu lah derang akan buat
audit yang tahun2 sebelum ni punya
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:36 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 11:33 AM
kaka ada dpt WA dr cikgu 10/12 dah cuti akhir tahun.
utk sesi baru ada tengok kt WA mod start bl ...
harap2 matt setuju nk jd mod
boleh paw kedit kt dia pulak
hari tu katanya tak jadi

ntah lah dia .. takut tak dapat jalankan tugas
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:37 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 11:33 AM
kaka ada dpt WA dr cikgu 10/12 dah cuti akhir tahun.
utk sesi baru ada tengok kt WA mod start bl ...
sampai arini dia masih blom masuk online eh.
bestla dpt duduk jepun tentu dia pandai speaking jepun.
anak dia brapa org?
sampai ke hari ni belum masuk2 lagi
anak dia baru seorang jer kaka
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:38 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 11:33 AM
kaka ada dpt WA dr cikgu 10/12 dah cuti akhir tahun.
utk sesi baru ada tengok kt WA mod start bl ...
kaka klu kt tele byk baca kt hp asben
sb dia byk subcribe itu ini
ada malaysiakini, kkm, says seismik, beautifulnara dll
jd selamat sikit space kt hp kaka
oh banyak follow berita lah
yer lah sekarang kita mana sempat
naktengok berita kat tv dah
semua dah ada kat medsos
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:39 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 11:33 AM
kaka ada dpt WA dr cikgu 10/12 dah cuti akhir tahun.
utk sesi baru ada tengok kt WA mod start bl ...
aah yg abis spm bln 2 aritu
bln 10 dah start kelas kt ipt
nk keje pun kejap sangat nay
lgpun time pkp aritu takmolah dia terdedah kt luar
dia dapat ipt kat mana kaka?
dekat dengan rumah ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:39 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 11:33 AM
kaka ada dpt WA dr cikgu 10/12 dah cuti akhir tahun.
utk sesi baru ada tengok kt WA mod start bl ...
takpelah nay
kaka tunggu kuiz yg lain jer
rasanya untuk bulan ni
diorang share video masakan
next month pulak OOTD punya video
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2021 10:42 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 22-11-2021 12:54 AM
reply noti santai2 je mattjgn amik serius
benda dlm alam maya je
klu hal keje kena fokus

betul tu
matt tak ambil serius mana pun nak menjawap noti2 tu
matt suka2 jer menjawapnya
memang matt utamakan kerja dulu

matt takut tak dapat menjalankan kerja2 mod dengan baik
dari rasa tidak dapat buat kerja dengan baik, baik matt tolak dulu
biarlah matt jadi ahli biasa sajee
jangan lah paw kedit dari matt
biasa tangan yg memberi tu lebih baik dari tangan yg menerima
maknanya mod2 tu lebih baik bila beri kedit kat poremer

memang tidak akan sekali sekali menjadi instafemes tu
itu bukan jiwa matt
biar tak kaya tak apa

ooo kalau kebetulan nak beli tu sedang elok lah
matt takut zura pergi kat situ semata2 untuk dapat kan harga bedak tu untuk matt

betul tu
itu rezeki dia lah jika masih ada yg pm pm utk dapatkan harga


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2021 10:45 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 22-11-2021 01:55 AM
dah jd bandaraya jd tak best
sb penduduk dah makin ramai
jalan dah jem

itu lah harga diterpaksa dibayar untuk kemajuan
bila dah jadi bandaraya
banyak pembangunan, penduduk bertambah
jem semakin jem

pasal tu kena selalu komplen dekat majlis tempatan atau jkr
terpulang atas mereka utk mengambil tindakan atau tidak


yelah dorang menang besar tu
makin bertambah yakin utk mengambil alih semula msia nanti
nape transfer tanpa pengetahuan owner?

dorang dah menang pun matt


Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:46 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 11:33 AM
kaka ada dpt WA dr cikgu 10/12 dah cuti akhir tahun.
utk sesi baru ada tengok kt WA mod start bl ...

ni yang nay maksudkan terima baru2 ni kaka
memang ada sekolah lagi bulan 1-2 tu untuk sesi 2021

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:47 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 20-11-2021 12:03 PM
cubaan nk lpskan diri dr masuk buloh inn nmpknya ni

nay tengok PRN melaka
BN dah menang semula
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:48 AM | Show all posts

yang ni nay tak terima pula

yang nay terima tu macam yang nay

share kat atas dengan kaka tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 10:50 AM | Show all posts
mattzzx replied at 20-11-2021 12:09 PM
terima kasih sha sudi masuk umah tak seberapa matt ni...
kalau dah cukup karipap 3 biji tu ok lah
janji perut Nay tak kosong
kek pisang brapa biji?

lambat lah kalau 9.30 tu
abis boss tak cakap apa?
kek pisan 2 potong jer pon matt
tak ada lah sampai biji tu besar tau kek pisang

boss tak cakap apa
sebab nay selalu datang awal
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 11:03 AM | Show all posts
mattzzx replied at 20-11-2021 12:10 PM
terima kasih Nay sudi masuk rumah matt yang tak seberapa ni..
macmana nak dapat medal oldtimer tu?
kena brapa tahun kat cari baru boleh dapat kan?

best lah dapat medal mod tu kan
apa beza medal pra mod dengan medal mod?
medal old timer tu
kena ada kredit 100k
tu yang nay tgh kejar sekarang ni

beza lah medal para mod kaler hijau
mod pulak kaler biru

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 11:04 AM | Show all posts
mattzzx replied at 20-11-2021 12:10 PM
terima kasih Nay sudi masuk rumah matt yang tak seberapa ni..
kalau bukan admin yg buat keputusan
siapa yang lebih berkuasa dalam menentukannya?
IT department lah
kalau derang tak setuju
tak leh wat apa jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 08:57 PM GMT+8 , Processed in 0.107684 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list