CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Kalau Nak Makan Juga Ayam 3 Kali Pedas, Sediakan Ubat Di Sebelah!

  [Copy link]
Post time 19-11-2021 09:05 PM | Show all posts
cili carolina reaper pun orang kata tak pedas mana pun. tapi aku rasa sembang kari je kot, kalau ikut Scoville unit, cili carolina reaper paling tinggi tahap kepedasan dia. tak tau lah kalau korang rasa ayam goreng McD kali ni lebih lagi pedas daripada tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Alamak aku baru baca. Ngam2 tengah kokak ayam 3x pedas ni..
Esok aku bg review
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakikuDibibirmu at 19-11-2021 09:27 PM
pearl.silver replied at 19-11-2021 08:21 PM
Fries kfc lg sedap dr mcd..

Mcd boleh gi lingkup.


Kentang goreng dekat KFC PKNS Bandar Baru Bangi bau minyak goreng ayam, naik jelak akak dibuatnya, ayam rasa macam tu, kentang goreng pun rasa macam tu, boikot KFC

@kechikchomel dengan @Suchi tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
ladybugz replied at 19-11-2021 08:41 PM
i rasa betul la pendapat satu forumer tu. mmg die goreng minyak yg sama. cutlet for nasi lemak tu pu ...

Minyak kelapa sawit sudah mahal sekarang ni sis, kenalah recycle semula, jimak dan senang kira, apa kata orang, setitik minyak kelapa sawit sama dengan setitik peluh bangla agittew
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 19-11-2021 12:02 PM
tahpape la nak pedas2 sangat ni buat apa.. aku makan kepci pun mesti ambil ori je..mmg kfc asalnya p ...

KFC ori mmg sedap....dgn rempah dia ..aku lg suka ori dari hot n spicy
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 10:22 PM | Show all posts
Apa yg terlalau atau terlampau  memang tidak baik untuk kehidupan dn boleh terkesan memudaratkan. Terlalu suka berakhir duka, terlalu benci memburukkan emosi, terlalu banyak makan merosakkan badan dn terlalu masin, manis, pedas merosakkan kesihatan badan. Kalau dah tau sesuatu makanan itu memudaratkan, harus nak sediakan ubatnya pulak, bererti memang menempah penyakitlah namanya. Ketika makan tentulah kita mencari nikmatnya makan, jadi nikmat ape yg akan didapati jika selepas itu jatuh sakit, sakit perut, sakit usus, sedangkan menjadi sehat tu mahal. Di mana kebijaksanaan manusia bila tak dpt memilih antara sihat dan sakit?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 19-11-2021 10:09 PM
KFC ori mmg sedap....dgn rempah dia ..aku lg suka ori dari hot n spicy

KFC original kecik dan kulit tak rangup macam yang spicy punya
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ermmmm goshhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 19-11-2021 10:45 PM
KFC original kecik dan kulit tak rangup macam yang spicy punya

Less is more....
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 19-11-2021 08:43 PM
Kalau aku reply tanda aku baca
Kalau tk tu aku tgk notice jer
Bersepah notice ko

Yg mana ko reply pastinya memang yg betul betul menyentap rentung tulang tulang sum sum ko....dont we all know that..kahkahkahkahkah

Anyway enjoy your joyous adventure in the hutan plastik ko....jgn buat dan buang sampah ...jaga alam dan persekitaran...

Kahkahkahkab
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 19-11-2021 09:21 PM
Kentang goreng dekat KFC PKNS Bandar Baru Bangi bau minyak goreng ayam, naik jelak akak dibuatnya: ...

Baca komen ni tetiba ngidam KFC. Ok...nanti beli la. Tapi bukan yg dekat PKNS punya
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-11-2021 08:41 PM
actually, from what i've read , readers'digest kot - care nak deal dengan spicy food ialah dengan m ...

So whats the isu with you then sampai nak tunggu penjelasan dari pihak mcdonald? Nak sebut pasal moral and social obligation aponya? Ko lihat ada attempt dari pihak mcdonald utk cuba deceive pelanggan mereka keww dgn tidak melampirkheun penerangan akan product baru mrreka ini?...atau kau yg over the top dan wajar kena carut dgn aku?

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-11-2021 05:50 PM
Tengok pertandingan makan cili kat us diorg bagi susu

Matsalleh minum susu, gang nusantara minum sirap/air sarbat je.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 11:07 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 19-11-2021 06:31 PM
30x berak?

Dahulu Fero berak 40 hari sekali, bila terkejut nampak sihir tongkat Nabi Moses A.S. t ...

Eeeee, comel pulak ikan tu ye.  Pandai mereka ketawa.  Geli hati bebenor agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 11:15 PM | Show all posts
edayildiz replied at 19-11-2021 08:17 PM
muncul balik pun sbb atas permintaan ramai..kt mekdi pun dh tulis makan atas risiko sendiri..
yg ped ...

Udah2 le makan makanan yg bleh mengundang penyakit. Bukan setakat pedasnya aje sebab pedas ni mungkin boleh hilang dlm beberapa ketika, tapi lebih mudarat ialah organ2 dlm tubuh badan esp ususnya. Mengundang penyakit tu mudah, tapi nak baik dn kembali sehat tu payah. Suka ke nak ngadap dr di klinik/hospital, pas tu tak pasal2 kena makan ubat. Bila sakit, hilang ceria dn tak happy jadinya. Adakah itu yg kalian mau? Sehat itu mehal wei... Kalau sakit boleh dihindari kenapa sakit itu dicari?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuasaberganda replied at 19-11-2021 11:03 PM
Matsalleh minum susu, gang nusantara minum sirap/air sarbat je.


Oo gitu mmg betulllah sambal manis mengurangkan pedas
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
3 hari perut aku meragam,  hilang selera mkn sbb bila aku mkn apa je pun jd sakit balik perut. Tobat xmau bli dah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-11-2021 11:18 PM
Oo gitu mmg betulllah sambal manis mengurangkan pedas

Sambal nasi lemak Kelantan darul lori gula terbalik tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kucing_gebu replied at 19-11-2021 11:21 PM
3 hari perut aku meragam,  hilang selera mkn sbb bila aku mkn apa je pun jd sakit balik perut. Tobat ...

Taubat nasuha? Hilanglah satu customer mekdi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 09:31 PM GMT+8 , Processed in 4.770200 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list