CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Kalau Nak Makan Juga Ayam 3 Kali Pedas, Sediakan Ubat Di Sebelah!

  [Copy link]
Post time 19-11-2021 02:19 PM | Show all posts
mcd-fun fries best
kfc-ayam best...

so x rasa nk mkkn ayam mcd..slmt pak kassim
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayangi ususmu
Sayangi dirimu

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-11-2021 01:36 PM
apa bahan dia bubuh capsaisin ke? organic / secara tabií ( naturally derived ) dari cabai yg pungen ...

Ada yg kata pedas chemical. Bukannya pedas dari cili.

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
guna capsaisin oil kot utk marinate + tepung.....

capsaisin - chemical dlm cili yg menyebabkan ia pedas
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
musangbodoh replied at 19-11-2021 02:19 PM
mcd-fun fries best
kfc-ayam best...


Depends jgk kot, i rasa dulu2 mcd punya ayam (before ada spicy jadah ni) crispier dari ayam kepci... Cuma i dari dulu mmg tak tahan makan pedas dan mcd kn ayam mmg original dah pedas... so memang order kepci spicy je sbb rasa spicy dia serupa nak tak nak je hohoho, tapi kt borneo kejutan budaya jgk la mintak sos 1st yg dia bagi sos tomato pastu sos life yg thai tu takde, ada sos cili biasa je
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 03:00 PM | Show all posts
Aku pun tak faham kenapa McD keluarkan jugak ayam ni (Aku tak berniat nak makan sebab umur2 cam aku ni perut dah mula sensitif)..

Aku rasa klu ramai komplen jap lagi hilanglah menu ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Me'ols dah comment ni dkt tred satu lagi, tp nak comment sini jgk [em:3:]

Dah cuba. Me'ols order 2 ketul je. Dia kasik 1 wing, 1 breast. Me'ols mkn wing dulu. YA ALLAHU RABBI, pedas lengit mcm masukkan asid dlm molot!
Meols ni mkn cili padi main gigit2 gitu je buat ulam. Bagilah asam pedas menyengat ke, lemak cili padi kurang ajar ke, me'ols ketis pakai jari kelingking je.
Tapi Mcdee 3x pedas 30x berak pedas ni, usahla korang cuba. Pedas yg pelik, letak chemical apa tah.
Merepek je makanan gini
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 03:13 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 19-11-2021 03:15 PM
sharlenetexas replied at 19-11-2021 02:23 PM
Ada yg kata pedas chemical. Bukannya pedas dari cili.

kali pertama i makan memang pedas dia lain...may be kot ...tu lah i am curious nak tunggu penjelasan McD

depa letak lah SHU  berapa and warning sebagai tanggungjawab sosial - kasilah nasihat tak sesuai untuk mereka yg ada atau mudah alami rengsa usus ke , radang usus ke ape...

sapa yg makan acute inflmmation le kat lining usus atau perut

tu kalau yg  ada penyakit Crohn atau ulcerative colitis meang depa tau dah tak leh  makan bebenda cam ni , if depa tahu lah

tapi kesian lah yg ang  gang yg public yg memang curious and nak cuba ..tetibe naya  je sakit perut

dah buat iklan  kan kat mass media so memang ade tarikan  pada golongan masyarakat; lainlah special subscriber or exclusive for certain groups only yg mana iklan ni ditujukan , itu lantaklah.

for me agak tak cerdik lah pi makan makanan macam ni kalau dah tahu pedas i pun ngok sama pi order 2 ke 3 peices sebba masa tu i ingat time lunch so nak cuba lah kot ...rupanya tau bat nasuha i ...pedas sakit habisbibir mulut etc stupid of me . defeat the  purpose
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu kita tgk warna ayam pun kita dah perasan itu bkn serbuk cili biasa tapi mmg ada chemical so syg lah diri sendiri..fast food tu itself mmg ada chemical..tambah dgn chemical warna yg menyeramkan..manalah x cirit birit sapa yg mkn..i auggest utk kuarkan toksid..gi lah buat bekam dkt jurubekam yg bertauliah...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 03:16 PM | Show all posts
Weller replied at 19-11-2021 02:42 PM
guna capsaisin oil kot utk marinate + tepung.....

capsaisin - chemical dlm cili yg menyebabkan ia p ...

ohh  gitu ade ye capsaisin oil ...rupanye ye?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
dorang yg makan ni pun, bukan 1st time mekdi keluarkan, last year pun pernah dan ada je kes org sakit perut kan, nak cuba juga dah kenapa
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali sedia sirap kat sebelah, baru xpedas. Kalo pedas, lawan dia ,manis. .. kalo xde air sirap, lepas makan, sila senyum sehingga manis muka kau mana taw kot kot hilang pedas. Kesian baca cerita cirit birit sakit perut. Semoga dipermudahkan ya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-11-2021 02:23 PM
Ada yg kata pedas chemical. Bukannya pedas dari cili.

Ini betul. Manager McD sendiri yang membawang. Dia tak kasi his staff makan sebab kalau semua cirit, siapa pula yang nak kerja?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah mkn, rasa panas2 kat perut je. Esok pagi terus hilang. Maybe sbb aku da biasa mkn pedas.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 04:18 PM | Show all posts
spicy chicken mcdeluxe tu i suka order sebab real chicken bukan patty .. itu pun dah pedas terjelir lidah .. tak boleh bayangkan yg 3x ni ... harus sebotol probiotcs la kena telan utk neutralize bacteria2 & lining dlm perut tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebbek aku jenis tak makan pedas dari kecik, jenis suka sup tawar2 yang takde cili langsung. sambal tumis pun aku tak makan, so minat nak cuba tu takde. cuma time famili gathering dan cuba megi pedas2 ke apo aku terperuk kat tepi tengok je. kesian
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-11-2021 03:13 PM
kali pertama i makan memang pedas dia lain...may be kot ...tu lah i am curious nak tunggu penjelasa ...

ada. member yg berniaga pernah cerita dia guna nak kasi pedas masakan dia.

ejas-ejas guna cili customer kata tak cukup pedas. last-last drop capsaisin oil je. pedas kaw-kaw.

tp pedas pelik la jadinya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa ayam mcd ni dah tak sedap macam dulu2 ek? Belas2 tahun yg lepas. Big mac pon dah tak sedap. Nak habiskan seketul tu punyalah seksa.
Bulan lepas order burger yg sos dia manis2 tu. Ya Allah, melugai aku makan. Tak kena langsung kat tekak.
Tapi tulah, x sedap x sedap pon tetap gak sebulan sekali aku pegi makan
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 19-11-2021 11:55 AM
ok je..haritu late bf salah percaturan, adeke aku oder ayam pedas ni dgn latte panas. ko rasa?

bila bf ko arwah?(late bf). edah belum habis dah bf? steady ah...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-11-2021 01:36 PM
apa bahan dia bubuh capsaisin ke? organic / secara tabií ( naturally derived ) dari cabai yg pungen ...

Ghost pepper mmg rasa pedas buatan bkn pedas cili
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 09:35 PM GMT+8 , Processed in 0.630509 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list