CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

"Hype Je Lebih, Tak Ada Rasa Special Pun" - Pembeli Kecewa Beli Sambal Paling Laris Tapi Tak Sedap!

  [Copy link]
Post time 25-11-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang viral2 ni kadang tak seindah perkhabaran 'viral' tu. Pasal sambal ni pernah je beli yang reviews duk kata sedap. Tapi bila sampai ada yang minyak berenang, rasa tengik, hangit pun ada. Kadang sampai kena adjust balik rasa masin, manis baru okay. Tapi itulah, tak beli, tak cuba, tak tau kan. Bila dah kena macam tu, memang sekali je la belinya.
Setakat ni sambal yang betul2 kena pada tekak iols is from dakadams.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
juliesha replied at 23-11-2021 10:03 PM
iols pun x terasa nak beli dah sbb asyik x dpt battle sampai ke sudah… tapi ada satu sambal bilis p ...

Sambal dia still sedap ke u? Sebab sambal dakadams ni kena dengan tekak iols tapi lama dah tak beli. Takut rasa tak sama macam selalu beli je.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:42 PM | Show all posts
BlackOpium replied at 25-11-2021 08:30 PM
Sambal dia still sedap ke u? Sebab sambal dakadams ni kena dengan tekak iols tapi lama dah tak bel ...

Still Sedappppp iols baru beli 2 botol last week, yg satu botol tu tinggal half dah. Dia bukak order by batch kan rasanya ada sekali nak beli tu tak boleh order
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
juliesha replied at 25-11-2021 08:42 PM
Still Sedappppp iols baru beli 2 botol last week, yg satu botol tu tinggal half dah. Dia bukak ord ...

Orait bolehlah iols order nanti. Eh kejap, dia punya sambal petai tu recommended ke uols? Lama dah nak try tapi takut petai tu simpan lama2 jadi tak elok pulekkk.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Start dah nak sebarkan hatred tanpa sebab kan? KA tu ok je. Sambal slalu abis, dah orang dok beli. Kalau setakat ckp2, tanpa maklumat sahih, jgn dok pedajal rezeki orang. Dah rasa dah rasa die, not the best, tp ok je. Ada yang cakap sedap. Dah tekak lain. Si KA yg takde buat hal ngan orang pon nak dibenci kan. Gile.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:42 PM | Show all posts
rajin ehh korang beli smpai berbatle bagai. gigih sungguh. benda viral gini tak koser aku nk gasak beli. bila2 pon boleh try kot
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 09:26 AM | Show all posts
BlackOpium replied at 25-11-2021 08:54 PM
Orait bolehlah iols order nanti. Eh kejap, dia punya sambal petai tu recommended ke uols? Lama dah ...

so far yg dah beli ni ok tak ada rasa pelik/bau hapak macam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Takkan tk sedap sambal dia tu.
Punyala laku keras.
Tapi aku bukanlah peminat sambal nyet2 ni..
jadi tkdela teringin sgt nak makan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon hr tu try rasa sbb adik ipar dpt beli. Ade jgk try battle kat shopee... Tp x pernah dpt. Syukur Alhamdulillah tak pernah dpt beli... Selamat duit aku... Hahahhaa

Tp aku pon setuju dgn org yg review tu... Rasa pedas je... Plain je rasa... Sedap lagi sambal aku buat... Hahahahahja
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ashcroft86 replied at 26-11-2021 03:07 PM
Start dah nak sebarkan hatred tanpa sebab kan? KA tu ok je. Sambal slalu abis, dah orang dok beli. K ...

Org tu x hentam KA pon.... Itu review nama nye. Tp 1000 review mcm tu tak jejas la bisnes die. Sbb KA ni content die x melalut2... Ramai lagi org yg nk beli sambal die tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 08:29 AM | Show all posts
apa salahnya bagi review
takkan nak kabo yg indah2 saja
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp bagiku sedap pulak hehehe.. dah berapa kali repeat entahla...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 08:35 AM | Show all posts
Kurang makan pedas, so memang x beli
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ashcroft86 replied at 26-11-2021 02:07 PM
Start dah nak sebarkan hatred tanpa sebab kan? KA tu ok je. Sambal slalu abis, dah orang dok beli. K ...

Lagi gila kalau xsedap bohong cakap sedap. Atau tuduh orang dengki nak tutup rezeki bila orang cakap benda benar. Dah siapa rasa xsedap, dia cakaplah xsedap. Xde kena motip pon nak tutup rezeki sesiapa. Lagipon kan sambal dia laku berjuta tiap bulan. Apa nak risau?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ko masak batch banyak macam ni memangla kualitinye lain-lain tak sama macam masak sendiri.Masak sendiri pun memangla tekak korang kata sedap takkan korang nak kata korang masak tak sedap?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 10:58 AM | Show all posts
LadyCarefree replied at 5-12-2021 03:27 PM
Lagi gila kalau xsedap bohong cakap sedap. Atau tuduh orang dengki nak tutup rezeki bila orang cak ...

Bukannya weols merujuk yang cakap xsedap tu. Merujuk kepada cakap saje letak quantity limited yada2, blajar ngn mickey mouse yada2. Dah sah2 la makanan tu berbeza taste orang. Weols bukan benak pon sis. Pffft.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 09:46 AM | Show all posts
sama jgk ada org suka kek mamasab....lidah masing2 kannn
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau yg dikatakan sambal KA ,  pd tekak iols sambal tu biasa2 je , rasa pedas shj lain2 rasa xde. Xpe la dh dpt rasa sekali utk repeat mgkn x la.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cik_jantung at 17-1-2022 09:38 PM

..........
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Madel at 8-12-2021 01:49 PM

beli sambal jenama Yes Gourment tu aje la
gerenti sedap terutama sambal cencaluk
bertambah 2 3 pinggan nasi
harga pun murah baru rm6+ sebotol

aku nak tepek gambor pun tak reti, payah eh forum baru ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 10:41 AM GMT+8 , Processed in 0.084048 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list