CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

"Hype Je Lebih, Tak Ada Rasa Special Pun" - Pembeli Kecewa Beli Sambal Paling Laris Tapi Tak Sedap!

  [Copy link]
Post time 20-11-2021 05:18 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-11-2021 02:23 AM
mujur i dah hilang interest nak cuba sambal beliau..
buat sendiri je la sambal tu..
bukan susah sang ...

same goes here.. malas nk battle dah..
i rasa sambal betty not bad also.

tp buat sambal sendiri lagi bagus boleh dpt banyaaaakkkk.. ahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-11-2021 02:34 PM
dm kaka link dik...nk tgk ghuper sambal tu dgn yg adabi punya

Tak reti dm and nak copy link kak..
Takpe ke letak sini nama shoppe dia?
Kak cari dapurbamang. (iols takde kena mengena dgn seller ni tau uols semua)

Yang adabi tu akak gugel, sbb nak tepek gambar pun mmg tak reti. Hekhek.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 06:02 PM | Show all posts
iols pun br je try br ni. kwn beli lebih, then dia bg sebotol. biasa je i rs. tak de la tak sedap langsung. tp tak de wow sgt rs nye. tp memang betul la ape yg netijen tu bgtau. manis masin tu kureng sikit. klau dia buat manis sikit...mungkin lg umppp...ni tekak iols la. skrg ni sambal tu anak i yg tukang perabis. dia nk mkn ns mmg kne ade sambal. sebelum ni ktorg mmg ade stock dlm peti ais tu sambal ijo sambaleena tu. memang kne dgn tekak 1 family. we olss selalu restock sambal kt shopee je. ade salah 1 kedai yg weols suke repeat. seller dia peramah. mcm iols la...rajin nau melayan chat customer. hahaha...

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
nuhanis replied at 20-11-2021 07:40 PM
Tak reti dm and nak copy link kak..
Takpe ke letak sini nama shoppe dia?
Kak cari dapurbamang. (io ...

dapurbamang? Ke bawang?
Yang adabi tu sambal belacan ke cmne.. Apa nama sambal tu.. Tepek la link google ke ape kt sini pon ok. Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
PembacaSenyap replied at 19-11-2021 02:05 AM
Iols selalu jek beli sambal minmin ni.. sedap jeh. X penah lagi kene yg pedas semedang. Yes mmg peda ...

yeap setuju. sibilings i pun ada beli few times. bagi i sedap. baru2 ni i buat nasi goreng. fuh sedap gila utk tekak i. mmg ka update kan berapa dia restock so i tk rasa dia tipu. tengok followers dia pun byk mana.

resepi dia ni viral sebab resepi dia kbyknya simple and mesra duit marhaen.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 12:34 AM | Show all posts
tak penah beli sambal online
haha buat sendiri lagi senang
puas hati
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tobobon at 21-11-2021 01:08 AM
KIM.K replied at 19-11-2021 10:01 AM
Video bawah ni KA tunjuk dia launch 1000 botol, sesaat kemudian jadi 996 botol, refesh page jadi 3 ...


Jangan dilupa ya marketing heols bukan setakat itu saja. Remember dulu2 kat website viral mana ntah..citer pasal heols lepas jual batch 1 sambal..ada post mortem katanya..base on feedback..siap ada netizen twitter puji lagi heols ni bagus buat marketing katanya...tak mcm style yg jual produk timbang kilo...kiranya heols jugak "market"kan diri heols sbg org yg bertanggungjawab dan sentiasa cari jalan utk baiki diri dan produk

Of course, adding this up...produk jualan meletop2
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-11-2021 09:05 PM
dapurbamang? Ke bawang?
Yang adabi tu sambal belacan ke cmne.. Apa nama sambal tu.. Tepek la link ...

https://shopee.com.my/product/97232345/1860559052?smtt=0.131825172-1637450167.9?smtt=0.131825172-1637450167.9

>> ini yang sambal rm2

https://shopee.com.my/product/257853634/13111419258?smtt=0.131825172-1637450261.9

>> ini contoh yang adabi. Cakap je sambal belacan, tapi dia macam sambal tumis tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 21-11-2021 10:04 AM
nuhanis replied at 21-11-2021 09:18 AM
https://shopee.com.my/product/97232345/1860559052?smtt=0.131825172-1637450167.9?smtt=0.131825172-1 ...


Tqqqq dik hanis nnt kaka cari yach...yang adabi tu rupenye penah nmpk. Xsangka plak blh jadi sambal. Hahaah... Nway pada kaka sambal yang dijual atas rm10 ni dh sama level dgn siakap langkawi tu.. Pricy

Baiklah buat sendiri or beli je nasi ayam penyet.. Nnt dpt skali smbl tu. Wong solo punya sambal ayam penyet klu mkn byk2 blh bikin tercirit tp sedap hahahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Korang kata x sdp tp laris je dia punya
Tp aku pon malas nak bersaing utk beli
Dah la shopee now kedekut sgt free shipping
Buat apa la hire jackie chan if free shipping pon kedekot
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 08:45 AM | Show all posts
Lidah rasa lain-lain dik, itu sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
tobobon replied at 21-11-2021 01:05 AM
Jangan dilupa ya marketing heols bukan setakat itu saja. Remember dulu2 kat website viral mana nta ...


Dah jamin gitu kena deliver. Tak sedap je botol first orang tak beli dah. Heol taktau ke tu. Orang tak bagi 2nd chance bab makanan tak sedap

Sambal2 kat shopee ni banyak gak yg bermasalah..sambal paru dah hapak, sambal kentang crispy hancur jadi serbuk, sambal petai takda flavor.

Kerap bayar pampasan plak boleh pokai, jadi seller macam KA ni biasa denounce agen palsu jual barang tiruan
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
PembacaSenyap replied at 20-11-2021 03:41 AM
KA mmg xde reseller. Ni reseller yg kaut untung atas angin. Diorg ni mmg akan tunggu tiap kali KA  ...

Memang ada yg jual balik.
Tapi diantaranya founder tu juga masking as agent.

Sape taknak kos produk RM4 jual RM40. Baru berbaloi nak meniaga. Sekat pengeluaran untuk bagi exclusivity.  Jual harga premium tunggang branding name.
InsyaAllah iols buat gini. Terer sifu bisnes dia

Iols skeptik sikit dgn cara marketing KA. Tapi gimik2 camni halal..bukan income haram pun. Banyak kedai bagi promosi birthday boss padahal bday boss 8 bulan lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
tobobon replied at 21-11-2021 01:05 AM
Jangan dilupa ya marketing heols bukan setakat itu saja. Remember dulu2 kat website viral mana nta ...

Pasal nasihat customer ni kan, ada satu teladan baik kat tempat iols.

Ada budak jual vietnamese popia buat sos pedas nak mati. Iols kalau makan sos tu keluar hingus, peluh, mata berair kena minum air sambil lap tisu.

Iols tegur la budak tu pedas sangat dik, kalau lite2 lagi elok. Dah la jual lunch hour. Org nak get-go suka makan vietnamese popia ni healthy. Kalau pedas sampai berpeluh itu ganggu lunchtime dia.

Heol taknak dengar, pastu customer makin kurang akhirnya tak berbaloi nak cod
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan nk backup si KA tu, tp aku rasa sedap elok je sambal die. Satu rumah pun suka. Bende wajib ade atas meja makan. Alaaa, taste org lain2 khennn
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 21-11-2021 10:18 AM
Dah jamin gitu kena deliver. Tak sedap je botol first orang tak beli dah. Heol taktau ke tu. Orang ...

Yeap betul tu..cuma nak kata x sedap tu..ramai pulak kat sini ckp sedapp..so..maybe idoklah x beli lagi kan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tobobon replied at 21-11-2021 12:28 PM
Yeap betul tu..cuma nak kata x sedap tu..ramai pulak kat sini ckp sedapp..so..maybe idoklah x beli ...

Sayang ler KA wat gitu..dah terkurang sorang customer dalam order counter Shopee KA
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 21-11-2021 10:56 PM
Sayang ler KA wat gitu..dah terkurang sorang customer dalam order counter Shopee KA

Jangan risau..heols sangat concern ya kalau pembeli x puas hati dgn produk yg dikeluarkan..heols bukan style marketing timbang kilo..lepas beli ..apa jadi x peduli dah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tobobon replied at 21-11-2021 11:27 PM
Jangan risau..heols sangat concern ya kalau pembeli x puas hati dgn produk yg dikeluarkan..heols b ...

Then why he didnt do it already?

KA masih setahun jagung dalam bisnes. Kalau dia berani, awal dulu dah menjual. Sepatutnya every batch dia kena rasa. Or partner dia yg run kilang tu.

Apahal run kilang bertahun2 tapi takda sop dan methodology untuk sambal? Berapa kilo, berapa minit, suhu berapa gula berapa. Zaman2 pkp ni baik ko tutup dah tak sedap bagi peluang org yg betul2 nak meniaga
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-11-2021 02:32 PM
kaka xphm kenapa makin byk minyak dr cili smbal..kita ni nk beli smbal bkn minyak dia..sikit2 blh te ...

Utk iols yg jarang masak ni, diorg bgthu makin byk mnyak makin sedap sambal itu coz pecah minyak.
Kaka try la beli sambal hitam kawan iols buat, authentic dr pahang nun. Sedap namatey mkn begitu saja or nasi goweng
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 10:25 AM GMT+8 , Processed in 0.084635 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list