CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

"Hype Je Lebih, Tak Ada Rasa Special Pun" - Pembeli Kecewa Beli Sambal Paling Laris Tapi Tak Sedap!

  [Copy link]
Post time 18-11-2021 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
yondu replied at 16-11-2021 04:41 PM
tak sedap dekat 1 tekak, mungkin sedap pada 10 tekak yang lain. Kita masak untuk makan dalam rumah p ...

Tertiba mak mentua terlibatttt...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
None68 replied at 16-11-2021 04:53 PM
Sambal monkey tu dah puluh botol adik beli bagi kat kitaorang..rasa mmg x konsisten..teramat pedas.. ...

Kalau i.... Simpan dalam peti ais dulu... Dah sejuk baru makan.... Baru sedap... Ambik nasi panas, goreng telur dadar... Letak sambal tu... Hari2 mkn smpai habis... Jimat duit....
Kalau mkn fresh2 mcm tu... Kurenggggg
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 11:31 AM | Show all posts
i ada beli aritu. pd i ok je rs dia..sbb i bkn jns rajin msk sndri, so rs nak repeat.maybe kena kt tekak i
then i was wondering.. gile xsmpai 5 saat dia restock, i nk cek out cart trs not available. mcm vaviii.. tiap kli mcm tu..sapa gile yg beli laju sgt woiiiiii..saka apa korang pakai..
xkn tiap hr sold out within 5 sec je? hanadd sggh. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_jeangrey replied at 18-11-2021 06:43 AM
Betul...teknik 'sold out' tu buat org tertunggu-tunggu so paksa diri beli takut stok habis. Padaha ...

Kalau stok kita 4 ketul je mesti sold out under seminit kan

Marketing ni semua tentang perasaan eh. Orang suka adrenaline rush berebut benda laris. Pastu terbayang2 sedap.
Nak posing untuk insta lagi dgn sambal terpaling laku keras di mesia

Jual makanan ni market sgt sensitip. Botol pertama tak sedap, customer tak bagi 2nd chance dah. Sebab overclaim
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah beli x ingin beli. Kalau dah produce beribu lemon. Camna prosesnya tu. Buat kat mana. Ke main campak2 je asal siap
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 12:13 PM | Show all posts
pernah beli sekali....pedas giler pada lidah iols
baik buat sambal sendri...ikut tekak sendri
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 02:31 PM | Show all posts

iyo smbal ittew ler makneng..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 18-11-2021 02:31 PM
iyo smbal ittew ler makneng..

Idoklah pernah mencoba dek kerana semedang sold-out. Tapi kan.. Mak caya je.. Review sambal ni subjective. Ada tekak kata sedap. Ada tekak tak boleh terima.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-11-2021 10:23 AM
mujur i dah hilang interest nak cuba sambal beliau..
buat sendiri je la sambal tu..
bukan susah sang ...

Sambal khairul ke babe?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 18-11-2021 07:45 AM
Ala...ikut taste memasing la...pndi sgt buat thread kt twidder pastu bila org kecam takut pulak...kl ...

setuju, bagi iols sambal dia okay je. Agak la overhype tapi takde l tak aedap gila.

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:26 PM | Show all posts

rasanya la.. sambal apa lagi yang seminit sold out..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 06:57 PM | Show all posts
tak kena kat tekak kau
belum tentu tak kena kat tekak org lain nyah
beribu2 botol lemon laku kata nyehh
ni kalau kak duda beli sure heshe kambus belakang rumah macam kek mamasab favorite heshe
gigihnya kamu berebut beli sambal sold out within few minutes katanyehh
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
I rase maybe sbb expectations tinggi kot.
Bile dpt tu x capai expectations auto kecewa gile.

I mmg x pnh beli sbb wat sendiri ajo
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 18-11-2021 11:53 AM
Kalau stok kita 4 ketul je mesti sold out under seminit kan  

Marketing ni semua tentang per ...

aku penah refresh page masa dia restock, 300 botol skali restock. dia restock dlm 5-7 kali sehari at least mmg 1.5k botol sehari. lgpon shopee tunjuk kan total sales dia dah 432k botol terjual dlm 11 bulan. betul la average 1.5k jualan sehari (sabtu off day). multiply dgn harga jualan, sales dia dah rm6 juta dlm tempoh setahun. reviews pon bersepah bukti orang mmg beli.
---------------

betul la tekak masing2. yg 3 star ke bawah hanya 0.75% berbanding 99.25% yg bagi 5 dan 4 stars. takkan la nak ubah resepi demi memuaskan pihak yg tak sampai 1% tu? kang yg 99% kata sedap komplen pulak rasa garam je rasa gula je bla bla padahal lidah dia tu yg sensitive terlebih dgn rasa tertentu. aku sendiri tak pernah beli, give up sbb asyik sold out bila masuk page checkout
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 18-11-2021 10:31 PM
aku penah refresh page masa dia restock, 300 botol skali restock. dia restock dlm 5-7 kali sehari  ...

Aku suspek team dia jugak yg reorder untuk speed up the counter.

Lepas sejam kalau ada baki tak terjual, team order bagi habis. Jadilah jualan laku keras.

Tapi kalau 10,000 unit tu tak mustahil orang berebut, bukan pakai bot. Kecuali team mickey yg handle benda2 ni..mudah je bagi dia order ribu2 unit.

Sole income dia dari jualan Shopee. Selain duta. Maknanya dia join networking/marketing team yg manage his business plan
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai ah cakap serupa. Tp kalau tgk dia memasak pun bukan sejenis prihatin berkualiti tp standard campak2 style bujang nak senang je. iols sgt cannot go dgn style dia bercakap juga.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 11:19 PM | Show all posts
KIM.K replied at 18-11-2021 10:51 PM
Aku suspek team dia jugak yg reorder untuk speed up the counter.

Lepas sejam kalau ada baki tak  ...

Mickey mana plak ni diknonn oiii
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 18-11-2021 10:52 PM
Ramai ah cakap serupa. Tp kalau tgk dia memasak pun bukan sejenis prihatin berkualiti tp standard ca ...

10k botol tu bukan heol masak. Bayangkan satu batch sekali keluar 3000-5000 liter sambal.
Mesti outsource kat katerer or pengilang
Kadang resepi pun pengilang bagi.

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
kon2 replied at 18-11-2021 11:19 PM
Mickey mana plak ni diknonn oiii

Anak murid jijan la kot
Drastik amat marketing strategies
Anak2 hasbul brothers takda pulak gimik gini
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 02:05 AM | Show all posts
Iols selalu jek beli sambal minmin ni.. sedap jeh. X penah lagi kene yg pedas semedang. Yes mmg pedas tapi tetap ada rasa manis, masinnya tu. Bila dah selalu makan dah x rasa pedas sgt pon. So mmg sentiasa ada stock kat rumah. Nak belinya mmg kene tau cara. And yes kene laju. Klu tau caranya confirm la bole dpt.

Yg buat sambal cepat habis sbb reseller. Diorg beli banyak and jual harga tinggi. Diorg ni mmg akan dok tunggu tiap kali KA restock. Sbb tu cepat abis.

KA ada kilang sendiri kan kat kelantan nun utk produce sambal dia. Tapi rasanya bukan fully machine yg buat that's why rasa x konsisten sgt. Tapi setiap botol yg iol makan rasa lebih kurang je. X la tiba rasa pedas je xde rasa manis masin. Blom penah lagi kene mcm tu. So yeah bagi iols sedap itu subjektif..

Btw iols bukan penjilat tegar KA.. Cuma terjebak dgn sambal heshe. Yg pada iols sedap jeh..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 10:08 AM GMT+8 , Processed in 2.265426 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list