CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

"Hype Je Lebih, Tak Ada Rasa Special Pun" - Pembeli Kecewa Beli Sambal Paling Laris Tapi Tak Sedap!

  [Copy link]
Post time 22-11-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
intnjuliet replied at 20-11-2021 05:18 PM
same goes here.. malas nk battle dah..
i rasa sambal betty not bad also.


sambal betty dgn sambal tok blagak kena dgn tekak iols
sambaleena xkena tekak i
tp i da stop beli sambaleena dgn betty sbb pnh kena yg mcm nak berbuih tu..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
dats why iols x penah caya dgn benda2 viral ni.. org msia ni overrated.. yg x pemes tu la biasanya sedap..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
immaryjane replied at 22-11-2021 01:59 PM
Utk iols yg jarang masak ni, diorg bgthu makin byk mnyak makin sedap sambal itu coz pecah minyak.  ...

apa nama kawan tu.. kasi la link.. nnt insya Allah kaka try.. btw itu bukan pecah minyak tp tu bergenang dlm lautan minyak!

Mana belajar makin lama sambal terendam dlm minyak lagi sedap? Alasan pon bia logik sikit
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
i baru je rasa. SEDAP JEEE sambal nyet tuuu. rasa mcm ala2 sambal nyet wong solo. uols ni tau x beza sambal nyet, sambal cili kering , sambal belacan?? kahkahkah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:07 AM | Show all posts
oO NI SAMBAL YG ADA POMPuan kepam ciplak jual kat shopee tu ekk?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 02:03 PM | Show all posts
tekak masing-masing. sedap pada kau belum tentu lagi sedap pada orang lain, begitu jugaklah sebaliknya. dah beli dan rasa kalau tak sedap duduk lah sesenyap tak payah sibuk nak canang 1 kampung.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak assume orang yang tak reti masak or tak pernah merasa sambal yang betul2 sedap saja suka sambal si KA ni. Sebab akak pun dah rasa. Meh aje rasanya. Adik akak pun mehkan sambal si KA ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 03:56 PM | Show all posts
tp ada org beli berbotol2 repeat...i pernah rasa yang kawan punya je...mmg pedas je lebih
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg viral2 ni tak sedap pun..jauh lagi sedap kedai akak tepi jln kat area umah i nih
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 04:24 PM | Show all posts
ikut tekak memasing kot..
ade org kena rs dia.. ade orang tak kena..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikut tekak memasing la. Mcm kite masak kan,tekak kite rasa sedap tp org lain makan biasa biasa je
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 06:53 PM | Show all posts
dah rasa, kesimpulannya sambal mak aku buat lagi sedap..

tapi sambal nyet ni majoriti aku jumpa memang kata sedap..
jadi tak adil lah orang kata sambal nyet ni popular sebab viral ja,,padahal memang ramai kata sedap..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:03 PM | Show all posts
iols pun x terasa nak beli dah sbb asyik x dpt battle sampai ke sudah… tapi ada satu sambal bilis petai tu sedap 3 kali dah iols beli kat shopee nama dia sambal dak adams, petai penuh ikan bilis pun banyak
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah beli sekali masa mula2 keluar dulu,  tak habis sebotol pun.
Pedas menyengat tapi takde rasa.

I lebih suka sambal gila betty, tapi sambal sewel betty kureng sikit.

Tp tu lah,  masing2 ada preference.
Selera tekak lain2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
I rasa ikut tekak and selera masing2 kot sbb ada je yang kita suka org lain tak suka. Untuk sambal ni i mmg personally tak suka sebab x kene dgn tekak sbb dia sambal pedas yang ada rasa manis… which bukan selera i… tp until today ada je family2 mmg peminat sambal ni yg mmg repeat buyer yg akan battle utk beli bila stock dorg habis hehehe. Yelah selera kan lain2.. tp even x suka sambal ni suka cara dia develop biz dia how dia gigih usaha and x payah pakai agent pon so harga standard n marketing pon kat platform dia je and focus dia for now 1 product saja.  
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:14 AM | Show all posts
ok sambal nyet dah abes viral.. next!
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok bknlah i je rasa begitu
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:46 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 16-11-2021 11:32 AM
Benda yang viral ni jarang yang benar2 sedap

agreed...ni yg biasa terjadi
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Penah makan sekali tu pun adik bagi, rasa so-so dan pedas je..ada je yg lari murah & sedap..now beli sambal uleg, lagi murah & sedap
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang viral2 ni kadang tak seindah perkhabaran 'viral' tu. Pasal sambal ni pernah je beli yang reviews duk kata sedap. Tapi bila sampai ada yang minyak berenang, rasa tengik, hangit pun ada. Kadang sampai kena adjust balik rasa masin, manis baru okay. Tapi itulah, tak beli, tak cuba, tak tau kan. Bila dah kena macam tu, memang sekali je la belinya.
Setakat ni sambal yang betul2 kena pada tekak iols is from dakadams.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 04:07 PM GMT+8 , Processed in 0.531397 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list