CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

"Hype Je Lebih, Tak Ada Rasa Special Pun" - Pembeli Kecewa Beli Sambal Paling Laris Tapi Tak Sedap!

  [Copy link]
Post time 16-11-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambal monkey tu dah puluh botol adik beli bagi kat kitaorang..rasa mmg x konsisten..teramat pedas..pastu terfikir nak gaul lepas bukak tu..ooo baru mari rasa dia..but to my lidah still pedas byk lagi ler cuma sedap dah dari blom gaul tu pedar je rasa. Ada sekali tu gigih perah asam tmbh segala benda..then rasa mmg x worth la dgn harga tu, baik buat sendiri. Tp beli tu sbb support la kan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 05:24 PM | Show all posts
Sedap ni bila sesuatu tu ada rasa;masam masin manis pahit. Bila nak bagi umph, tambah bagi pedas secukupnya. Kalau pedas tapi kosong, rasa tak sampai......
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 05:44 PM | Show all posts
dik, kalau nak sedap ikut tekak sendiri, buat sendiri dik. pepandailah engko mengejas sambal tu ye.

sebab makanan ni subjektif. contoh petai, ada org cakap sedap. ada org cakap tak sedap.

Jadi petai ni sedap ke tak sedap?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah kata dah dia ni..berbau anak murid mickey.
Hype sold out dalam beberapa minit ni ajaran salah sorang business guru most likely mickey mouse

Founder sambal ni kalau gagal impress orang nyawa2 ikan la kau.
Takat pedas flavourless baik beli gochujang
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
yondu replied at 16-11-2021 04:41 PM
tak sedap dekat 1 tekak, mungkin sedap pada 10 tekak yang lain. Kita masak untuk makan dalam rumah p ...

Kahkah ini betui.. iols masak sampai nak terbalik dapur, 10 lauk keluar berkoyan2.. semua yang makan melambung3 puji.. sampai kat dia.. ‘Halah kalau dah lapar sedap ajer’ kahkah begitu keras sekali hatimu nasib iols jenis tak makan dek puji tak mati dek hina kihkih
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah beli or rasa sambal2 viral. Adalah beli sambal dari kedai makan yg mungkin pasti dimasak hari2
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
yondu replied at 16-11-2021 04:41 PM
tak sedap dekat 1 tekak, mungkin sedap pada 10 tekak yang lain. Kita masak untuk makan dalam rumah p ...

Hahahha mil ye..btl la tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 08:00 AM | Show all posts
aku tak pernah beli dan tak pernah terasa nak membeli.
sbb tgk menu masak2 dia pun biasa2 je. tak de rasa wow pun.
tp sebab dia lelaki bujang muda & rajin masak simple2 so dia jd terkenal.
recipe simple yg mudah org follow. so aku rasa mesti sambal dia pun simple jugak
byr mahal2 utk menu yg simple mcm tu mmg aku tak rasa berbaloi beli.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 08:26 AM | Show all posts
tak sedap..beli sebotol sampai sekarang ada lg..tasteless..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 08:43 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 16-11-2021 11:32 AM
Benda yang viral ni jarang yang benar2 sedap

Betul tu, dah banyak kali kena ... sekarang ni bila viral memang tak amik port pun ...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 09:42 AM | Show all posts
sambil yng ming ming tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 11:14 AM | Show all posts
org tk pandai masak manatau bezakan sambal sedap lgumana..betultak boskur
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 12:05 PM | Show all posts
FOMO = anxiety

Makan jelah ikut selera sendiri, bukan ikut trend semasa.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca review pon dah tau. Ada org suka, ada tak. I pon teringin nak try tapi tulah, malas join battle.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 04:00 PM | Show all posts
tak pernah lagi beli sbb tak berapa nak minat yg jenis2 viral ni..kadang indah dari rupa
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 04:41 PM | Show all posts
tekak masing2 sis

tp aku benda2 viral ni memang tak dapeekkk la sis

lagi2 kedai makan kat kontan ni

mostly hampeh

dah kena 3,4 kedai yg org ramai bukan main hokeeyyy

end up biasa2 sajorkkk

tu kata tekak masing2, ada sedap ada tak
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 10:26 PM | Show all posts
Aduh laaa, selesa nih kan susah nak cakap masing2 ada preference.....ko kata x sedap maybe tekak org lain rasa sedap

btw aku kalau mende viral nih idokler aku nk try
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Resepi dia yg menjadi adlh nasi goreng kmpg. Simple dan sedap. Sambal tak pernah beli, sbb aku bukn thn pedas.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 06:43 AM | Show all posts
KIM.K replied at 16-11-2021 10:25 PM
Aku dah kata dah dia ni..berbau anak murid mickey.
Hype sold out dalam beberapa minit ni ajaran sala ...

Betul...teknik 'sold out' tu buat org tertunggu-tunggu so paksa diri beli takut stok habis. Padahal ada je beribu botol dlm store. Nikmat betul berebut2 shopping ni..sama mcm sogo sale 367 days a year tu..walaupun tahu hari2 sale, tetappp jugak berebut membeli



Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala...ikut taste memasing la...pndi sgt buat thread kt twidder pastu bila org kecam takut pulak...klu x berani nk hadap, pm tepi kengkawan sudah...

Btw, i suka KA n all his videos..sgt simple utk beginner level nk blja masak. Sambal tu blm dpt tembus battle lg...sbb mls nk battle2 ...hihi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 09:57 PM GMT+8 , Processed in 0.090882 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list