CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[MBC/viu] The Red Sleeve - Lee Junho, Lee Se Young

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 28-11-2021 12:52 AM
Fuh nsb dpt sms unifi kata dpt free sub viu..hehe..rezeki ler...
Well...yg offer jd concubine time c ...

sedih kn masa ceremony tu yisan ckp nk kawin dgn ppuan yg setaraf je.. yg akan lahirkn zuriat utk raja.. selak tirai tu.. haaa terkejut.. mak yisan saja je kan nk sedarkn deok im.. sbb dia dh tau yisan mmg suka pd deok im.
gundik deok im ni laa lahirkn 3 anak tp mati jugek semua nya. dgn queen dia, yisan tkde anak
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 28-11-2021 07:12 AM
sedih kn masa ceremony tu yisan ckp nk kawin dgn ppuan yg setaraf je.. yg akan lahirkn zuriat utk  ...

Oo..yer...igt....bukan main lg prince nak sekufu katanya...
Tokgurunya pun bongkak...hati perasaan court ladies tak penting katanya...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 04:36 PM | Show all posts
tak sukalah kat Deok Ro ni...
ada vibe nak jadi pengkhianat je dia ni...
semua org dlm istana tu tak boleh percaya...
masing2 ada kepentingan & gunakan org lain utk kepentingan masing2...
tapi so far Queen Kim to ok sikit banding dgn Princess Hwawan tu...

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 28-11-2021 04:36 PM
tak sukalah kat Deok Ro ni...
ada vibe nak jadi pengkhianat je dia ni...
semua org dlm istana tu tak ...

ya lahhh. deok ro tu ntah apa niat dia..
tetiba anggap deok im tu seteru dia sbb nk rapat dgn crown prince
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Deok ro ni side saper sebenarnya?dia rs insecure dgn deok im ke apa?even ms kecik2 muka dia mcm tak puas hati je dgn crown prince?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm drama ni deok ro ada adik ke? Sbb baca kat ig katanya ikutkan dia nak adik dia yg jd gundik raja. Harap drama tak ikut sgt la history bebetul. Mcm tak best je...sbb history tu mcm sedih la.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 09:16 PM | Show all posts
sitisbp replied at 28-11-2021 09:09 PM
Dlm drama ni deok ro ada adik ke? Sbb baca kat ig katanya ikutkan dia nak adik dia yg jd gundik raja ...

dah tgk epi 6 ke belum? kan adik dia yg Deok Im hantar balik tu...yg lepas tu dia bisik kat Deok Im & Yi San nampak dari jauh...
tu pasal Yi San marah2 sampai semua court ladies tak berani nak sediakan air mandi dia...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 28-11-2021 09:16 PM
dah tgk epi 6 ke belum? kan adik dia yg Deok Im hantar balik tu...yg lepas tu dia bisik kat Deok I ...

Baru habis tengok...omaigad...licik deok ro..depan pijak semut tak matiiii .  Deok im je la yg tau ..maids lain semua gila bayang kat dia..haishhh.

Pastu kenapa pdnim buat camni kat kita..no kisseu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:30 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 29-11-2021 12:45 AM

ep 5 & 6

semakin menarik and menghiburkan lah tengok dinamik antara CP  and The Song Dok Im . I mean memang this Court Lady Song bijak menyelesaikan masalah dan mebantu dalam segi taktikal tu. She knows how to play politics. cool...

And  Bijak juga CP masukkan dia sekali dalam perjumpaan rahsia deok do tu.


Cuma - dah ada satu atau tiga orang member yg setia dengan CP clan tu  nampak dah belang Gyeumasoseo tu/ Hong Dok reo   - daripada Hong Clan tu , yg depa dah syak sesuatu wasn't quite right about him. Tapi tak ada bukti.One of them dah nyatakan sesuatu yg agak relevan.


Dan i selama ni ingatkan Hong Dok reo ni nanti  ade ape ape pertalian dengan Dok Im tapi bukan, dah nampak his little sister , dan kebetulan Dok Im yang bantu dia masuk Istana.


Something wrong with him.

cara dia perhati and judge character Dok Im tu menarik - and berbanding dengan judgement CP terhadap Dok Im.
CP - I percaya Dok Im tapi tak lah percaya sangat her telaent
HONG si khianat nanti - I tak percaya Dok Im  tapi tahu sejauh mana dia boleh buat


tapi  bilalihat conversation Crown Prince dengan ibu kandungnya Princess Hyebin tu in Ep 5 , tentang pandangan dia terhadap court ladies and darjat , kebetulan pulak Dok Im yang berada ketiak tu di hadapannya maka , i think i understand kenapa Dok Im tak nak King ni dalam biografi asalnya. may  be la kot sekiranya benar conversation and buah fikiran CP ( later King lah kan ) tentang court lady tu  sebegitu. I must say he is being very condescending ye?

Tapi kan i think the CP needs to talk down like that sebab nak selamatkan Dok Im juga - kalau dia terlalu obvious dalam memberikan perhatian terhadap this gal and her opinion , takut ade lah yg envious as we have seen in ep 6 - Gyeomasosea tu dah insecure.

dan sebenarnya Gyeomasoseo tu now baru i persan dia nak climb the ladder  to be the powerful influence r at th court , sebab tu dia komplot juga dengan the 2nd state councillor

tapi CP ni masih percaya walaupun tak sepenuhnya - I wish Court Lady Song ni nbagi tahulah peristiwa masa library tu dalam ep 1.

Padan muka Princess Hwawan tu , melampau sangat.

so dalam ep 5 and  6 , dah tahu sedikit sebanyak politik  dalam palace ni  - pihak yg sokong CP ( Queen , Dok Im , and Grandpa King ) and pihak yg shadowy ( Gyeumasoseo + State ocuncillor and Hwawan )


Tapi tu lah Gyemaoseo tu pun tara bijaknya sama dengan Dok Im tu -dia tahu dah dapat agak judge sejauh mana Dok Im ni boleh bertindak, macam dia agak dalam ep 6.

sebab? Dok Im ni berani , sebab dia dah mula bela CP masa sebelum ni pun.


hmm i hope she is OKay.

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:31 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 29-11-2021 12:40 AM

suke tengok depa bagi sedikit bingkisan air time bagaimana ulat sutera silkworms diternak dengan membri makan daun mulberi yg segar etc and untuk diambil sutera ....

wow interesting.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 29-11-2021 12:31 AM
suke tengok depa bagi sedikit bingkisan air time bagaimana ulat sutera silkworms diternak dengan mem ...

Walaupun secebis je part queen marah si princess tu ada msgnya...kt situ nampak pentingnya bangga dgn barang buatan sendiri walaupun barsng dr luar tu cantik..dr sini secara sinisnya qin merujuk kepada china la kan..hehe..tp time tu rsnya mmg byk kerajaab dok import sutera china..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ikutkan sejarah.. mcm 10 tahun jugek baru deok im setuju jd gundik raja.. tp dlm drama ni umur deok im baru 18 thn.
hong dok ro tu bermuka2.. benci bila lelaki anggap ppuan saingan dia..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 04:20 PM | Show all posts
My first historical K-Drama...
Sgt suka... especially Junhoo.. nampak sesuai sgt die jadi CP @ King..
tak sabar nak tunggu weekend. Tapi bila baca sejarah sebenar, Deok Im ni mati kan.. hmm.. adehhh seddey
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:17 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 29-11-2021 07:23 AM
Walaupun secebis je part queen marah si princess tu ada msgnya...kt situ nampak pentingnya bangga  ...

yeszzaa...si Queen tu memang patut pelempang minah hwawan tu maca tu , dah naik lemak lah ...geram i , kalau pasal kain sutera dari Qin pun i rasa baloi juga dia cari sebb  and pandai dia manipulate the issues dengan hal itu  apabila ada sesi pep talk dengan King hahahahaha

suke i....sebab memang minah tu melampau...


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:20 PM | Show all posts
mms38 replied at 29-11-2021 04:20 PM
My first historical K-Drama...
Sgt suka... especially Junhoo.. nampak sesuai sgt die jadi CP @ King ...

ye ke...i rasa i minat k drama genre historical yg macam ni ...ade a few lah yg best ...rookie historian tu  and ini pun i suka ...fun happy hour
tulah ikutkan biography , it was a bit tragic but then seperti Mr Queen ( kalau ini your first historical - Mr Queen you tak tengok , eh? ) well...Mr Queen hahahahahaha lagihavoccc hahahahahahahhahah

mr queen - loosely based on King Cheol Jung yang ada sad tragic biography juga ...tapi i hope k drama ni jgnlah buat yg sedih
it's fun to watch the happy days...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 08:05 AM | Show all posts
masa PC drama ni, atok siap puji2 junho.. tu sbb jd drama yg bagus.. bila pelakon senior puji pelakon junior. tak perlu casting star nama besar.. mcm atok kata acting ni bukan boleh belajar dalam kelas,  tp perlukan kejujuran semasa berlakon.
dah dekat akhir tahun ni.. moga dpt daesang kat MBC award. produksi target 15% je rating paling tinggi..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:06 PM | Show all posts
zehra2 replied at 30-11-2021 08:05 AM
masa PC drama ni, atok siap puji2 junho.. tu sbb jd drama yg bagus.. bila pelakon senior puji pelako ...

atok tu merujuk siape ye dalam drama ni ?who is he?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 30-11-2021 05:06 PM
atok tu merujuk siape ye dalam drama ni ?who is he?

The current king kot..atok crown prince..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 30-11-2021 05:06 PM
atok tu merujuk siape ye dalam drama ni ?who is he?

pelakon senior yg jd king. dia kan atok yisan
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab cerita ni aku gigih baca background story King Jeongjo dengan bini-bini dia.Tgk video history cakap korea  pasal zaman pemerintahan dia.Queen dia pon baik sangat dia sayang Deok Im ni betul.Masa Deok Im meninggal dia sedih sangat.Jarang dengar queen dgn gundim sebulu kalau zaman Joseon.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 06:10 PM GMT+8 , Processed in 0.078842 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list