CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[MBC/viu] The Red Sleeve - Lee Junho, Lee Se Young

  [Copy link]
Post time 17-12-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 15-12-2021 01:02 PM
2pm mmg dh jd bapak2.
chansung pun dh nk kawin. gf dah pregnant pun.
teacyon pun dh ada gf..

Kan.. iols raser baik la depa jadi pelakon jah. Jadi idol nih kejapan jah glam.. pastu naik pulek idol lain huhuu.. tp dlm group ni iols rembes taecyon melebihi jun ho koh2..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 15-12-2021 11:30 PM
best ialah rookie Historian Gye Reung , Dali and the Cocky Prince, Beautiful Gong Shim , Monthly H ...

Hahaha byk gila cdgn. Mekasih yach mod..

Back to san.. payah bener heols nk survive dlm komplot politik nih. Yg acik jd ketua dyg2 pemberontak tu napelah xmau insaf jah.. kan king tua tu dah minta maaf kt dia masa dia tanya nape tak pilih dia hahaaa amekkau.. byknya dia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2021 05:05 PM | Show all posts
OST part 5 - Beautiful (Lucia)

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2021 05:12 PM | Show all posts
preview epi malam ni...

Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2021 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
belum tgk ep 11. rasa mcm ke laut dh plot nya.. kita cuma nk tgk kisah cinta deok im & yisan je laa
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2021 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala.. tgk la ep 11.. ok jah koh2.. dayang tua ne siksa tu ada pgg rahsia prince sado
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2021 07:13 PM | Show all posts
ep 11

1. Wow , i mean , i mula melihat sisi lain Queen Jung Soon tu ( yakni isteri kepada His Majesty the King - with dementia )  yang mana  beliau sekarang , amboi amboi, dulu bila nak atasi pengaruh Princee Hwawabn tu , minta tolong  bukan main lagi kat Dok Im etc, now bila turn Dok Im nak minta tolong dia bagi pihak the vrown Prince susah lah pulak, dok minta minta pra syarat and timbal balas like apa dia akan dapat kalau bantu, eh macam tu pulak , amboi. Dia kena lah ingat The crown Prince tu lah nanti yg akan sama kisah kat dia ke tak apabila beliau berkuasa kelak.

2. Actually dalam kes jamuan tu Princess Hwawan tak pun terlibat dalam perancangan tu, cuma Court lady Jo lah...so si kejam ni yg bersalah merancang and sabotaging banquet tu.

3. ade macam riddles lah pulak ye, nak cari The Document of Truth - hasil persetujuan raja secara bertulis and janji nya pada anak dia yg dia bunuh tu supaya memahkotakan Crown Prince Yisan.


4.  Ada macam mesej tersirat saje ye Court Lady Jo - dia tahu  yg Dok Im and gang termasuk Court Lady  Seo  tu bawa lari Court Lady Park, and lega betul bila Court LAdy PArk sempat bercerita tentang kewujudan The Truth Document tu ...dan my god susah benar ye nak cari tempat persembunyian dokumen tu - dengan keadan politik istana dah kelam kabut dah. betapa banyak clue clue pada setiap individu kepercayaan mendiang the late Crown Prince yg jadi ayah kepada CP Yisan.
Court Lady Jo tu dah tak perlukan dok Im untuk menjalankan misi jahatnya dan sebab dia dah ade surat tentang pakatan DeongDuk...jahat minah ni.

5. Pandai jugak abang Dok Im decipher the codes dalam 3 perkataan tu ye...

cant wait ape jadi tonite


Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 18-12-2021 07:13 PM
ep 11

1. Wow , i mean , i mula melihat sisi lain Queen Jung Soon tu ( yakni isteri kepada His Maje ...

tok raja mati dlm pangkuan yisan. jd teknikal nya dia tak rampas takhta

hong deok ro tu semakin gilaaa.. gila kuasa.
ikut sejarah mmg deok ro mati.
adik dia queen pilih jd gundik tp mati jugek dlm 2 thn mcm tu.
hrp drama ni ikut sejarah + novel.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Deok Ro tu apsal muka mcm bnyk muslihat plak.. adeh nak tunggu seminggu lagi,  bercintaaaaaa ui.. agak2 Dok Im next episode terjma yi san tak..  
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
mms38 replied at 19-12-2021 09:32 AM
Deok Ro tu apsal muka mcm bnyk muslihat plak.. adeh nak tunggu seminggu lagi,  bercintaaaaaa ui.. ag ...

kot ikut novelnya deok im tolak jd dia dibuang dari istana.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 10:35 PM | Show all posts
Ep 12
1. Well, again Dok Im to the rescue. So lanjutan daripada apa yg berlaku di palace sebelum ni , kira fitnah and dakwaan terhadap The crown Prince tu berjaya dipatahkan secara tak dirancang begitu.
Dengan penemuan semula oleh the King tu akan dokumen yang menyatkan the King sendiri akan melantik Crown Prince menjadi King so, semua benda yg Court Lady Jo tu buat tak releva lagi.

2. Akhirnya Court Lady Jo tu mati , okaylah dah jata kan. dah dilampiaskan segala yg terbuku pada King so okaylah.

3. Apa jadi kat kawan Dok im yg satu tu ? dia dah keluar palace and bekerja sebagai waitress, may be that is the best choice she decided  u kniw, memilih untuk tidak tinggal an`d bergelumang dengan sangkar  politik dan sangkar besi.


4. Persoalan asal - well i think Dok Im akan tolak  sebagaimana biografi asal but well...we shall see  , apa pulak plot twist selepas ni ?

- lady court Jo dah seleasai
- Hal King dah selesai

so deok ro lah kot or what ye?
atau adekah pengikut Court LAdy Jo akan balas dendam???
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 08:26 AM | Show all posts
kalau ikut sejarah.. kalau king yg dayang serve tu mati, dayang boleh keluar dari istana. tu sbb kawan deok im tu kerja dgn makcik dia jd org biasa.


mcm tu jugek masa scene dating dgn puppy tu.. kang deok im ada ckp kalau yisan mati, deok im tkde kerja..kena keluar istana
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 02:21 PM | Show all posts
tak sabau sapa yg akan jd queen..
mesti queen jealous dgn deok-im..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2021 02:35 PM | Show all posts
zehra2 replied at 20-12-2021 08:26 AM
kalau ikut sejarah.. kalau king yg dayang serve tu mati, dayang boleh keluar dari istana. tu sbb kaw ...

Ooo patut kawan die dah keje kat luar istana.. die dulu serve king ke
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
adik hong deok ro kawin dgn yisn dulu ke baru deok im jd gundik?
power deok ro ya?
tp mcm org gila bila adik dia mati
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2021 05:29 AM | Show all posts


aii tgk banyak historical drama dari Korea juga dari China -- complete tgk sampai habis boleh bilang dgn jari. Jalan cerita mengarut dan bosan dgn triangle love.

Contohlah ya... orang jahat (minister) boleh ada spy dan bijak berkali ganda dari King. King or CP tak ada network ke utk trace siapa jahat etc?

LEpas itu kerja dlm istana tapi tak kenal siapa anak raja.

Frust sangat la ..
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
ari ni double episod ek?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-12-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 25-12-2021 03:06 PM
ari ni double episod ek?

Ya…mlm ni tayang 2 episod…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-12-2021 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak tau nak rasa apa tgk king mabuk bagi lukisan kat court lady Seo, guard dia yg loyal tu & Deok Im…tapi tak tahan nak ketawa tgk dia lukis dot gitu je lepas tu cakap apa yg dia lukis tu sebijik mcm rupa guard dia

Tapi dia stress sbnrnya sebab bila dah jadi king dia kena buat benda yg dia tak suka e.g. jatuhkan hukuman bunuh kat adik sendiri…
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 25-12-2021 10:00 PM
Tak tau nak rasa apa tgk king mabuk bagi lukisan kat court lady Seo, guard dia yg loyal tu & Deok Im ...

Betul ke adik dia rebel? Kot la dokro tu pitenah ke .  Menjak bermisai berjanggut ty makin gila kuasa kan. Tak sabor plak nak tengok dia kena hukum mati jugak sbb pok sedara dia dah predict tak lama lg dia join together in hell tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 05:56 PM GMT+8 , Processed in 0.075183 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list