CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[MBC/viu] The Red Sleeve - Lee Junho, Lee Se Young

  [Copy link]
Post time 9-12-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
nohas replied at 8-12-2021 09:37 PM
keluarga bangsawan Hong, sama dgn 2nd state councillor yg jahat tu..

ler.. iya ke.. padan ler deok ro pandang rendah pd dayang pd deok mi..
ayooo
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 02:56 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 8-12-2021 10:26 PM
Oo..adik dia ke jd queen nanti?

tak sure tapi dia mmg nak promote adik dia jd wife CP..
dlm ep 3, dia brtau 2nd state councillor, dia nak letak adik dia ditempat yg 'shining & honorable'

adik dia sekrg kecik lagi

tapi bila 'a new sun rises at the east sky, she will be a woman'..






Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 03:19 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 4-12-2021 01:15 PM
Syukur they all ada lg those castles utk buat shooting..ada rumah yg ada pokok2 bunga tu kan sama  ...

ni shooting kat Korean Folk Village..ala-ala kampung budaya..
mmg ada rumah2 tradisional korea...suasana zmn dulu..

kalau citer historical cina, depa shooting kat Hengdian Studio,

sama dgn citer Empress Ki..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2021 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni ada extend 1 episod lagi ye, uols…jadi total ada 17 episodes…
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Masuk sini sbb byk sgt reviews pasai drama ni, sampai nak tambah episode, best sgt ke korang?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2021 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
JiEunTak replied at 10-12-2021 08:10 AM
Masuk sini sbb byk sgt reviews pasai drama ni, sampai nak tambah episode, best sgt ke korang?

Cubalah tgk…pada iols best je…ni pendapat dari org yg jarang tgk citer saeguk…
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 10:39 AM | Show all posts
nohas replied at 9-12-2021 02:56 PM
tak sure tapi dia mmg nak promote adik dia jd wife CP..
dlm ep 3, dia brtau 2nd state councillor,  ...

abb tu memula ingat deok im tu adik deok ro..
rupa2 nya kecik bebenor lagi budak tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 10:44 AM | Show all posts
JiEunTak replied at 10-12-2021 08:10 AM
Masuk sini sbb byk sgt reviews pasai drama ni, sampai nak tambah episode, best sgt ke korang?

best!
suka sangat2 citer ni sbb wlu menjaga tata susila cara org dulu kala bercinta.. tp kita bulih rasa heart fluttering tu.. chewah

lagi pun aku rasa junho tu seorang yg dingin..  mesti lee seyong pening nak create kimia tu hahaha..
cer tgk bts drama ni..  slowly dari epi awal sampai ep 7-8, baru nmpk junho riang ketawa.
ada org mmg gitu kot style dia... duduk dlm watak jd raja sampai abis drama..

seyong mmg kelakor orgnya... kdg2 aku rasa dia mcm biar je kena buli dgn junho.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 11:27 AM | Show all posts
junho pun dr 2PM kan..?
sama nek noh...
taecyon ngan junho...
dua2 drama saeguk
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 11:48 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 10-12-2021 11:50 AM
JiEunTak replied at 10-12-2021 11:27 AM
junho pun dr 2PM kan..?
sama nek noh...
taecyon ngan junho...

this year  3 members daripada group 2PM are  into the drama - Ok Taecyeon - Secret Royal Inspector tu  tvN memmang i suke plot dia, Jun Ho - The red sleeve cuffs and Hwang Chan Sung - Show Window: The Queen's House - Chan Sung main psychiatrist. Citer ni mcm crime passion-thriller.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 08:41 PM | Show all posts
zehra2 replied at 9-12-2021 01:06 PM
ler.. iya ke.. padan ler deok ro pandang rendah pd dayang pd deok mi..
ayooo

rasanya bapak dia je kot yg golongan bangsawan, mak dia tak..
councillor tu hina mak dia

sekrg keluarga dia mcm miskin, baju dia pun x berganti
tapi berlagak, mungkin sbb dari kecik dia jad kawan baik CP..



Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 03:42 AM | Show all posts
ep 9

wow - treason ye,khianat si Court Lady Jo

yeah girlpowerss for Dok IM and guess what!!!lady killers for Court Lady Joe, hmmwanita ni selalunya kalau dah berhasad akan musnahkan waita yg lain selalunya begitu ....lihatlah - it is bukan girl power sangat dalam erti kata sebenarnya

tapi ketewasan seorang wanita pendendan bernaa Court lady Jo si jahat yg korbankan sendiri nyawa junior court ladies dalam secret cultnya ....

so apayg nak dibanggakan...

dan i am sooo sooo glad that Court Lady  penjaga Dok Im yg baik tu  bagi tahu Dok Im akan kewujudan secret society among the court ladies...

and she is brilliant , tengok kite tu

so seorang  wanita yg bijak aqal dan sihat mindanya baik nuraninya telah menyelamatkan pemerintah dia...

walhal seorang pendendam kesumat yg tak leh tengok org lain lebih  hasad ni selalu rugi actually itu hakikat truth ...so lihatlah dia dah korbankan beratus nyawa satu malam je...hmm...


tapi - ini menandakan battle sebenarnya Dok Im  and harapnya si penjaga dia tu tak ape ape ...thank god juga sebba dep diarahkan keluar dari istana and depa tak akan dianggap pecah rahsia sebab banyak kebetulan yg meyebabkan depa put the puzzles together and send the distress signals tu...


so in a way takdir juga lah bebudak tu depa jumpa main dengan gun powder yang sudah dibuang and lembab....

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-12-2021 11:20 AM | Show all posts
OST part 3 - My Wonderous Miracle (Jeong Sewoon)




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-12-2021 11:23 AM | Show all posts
Edited by xyla73 at 17-12-2021 05:17 PM

OST part 4 : I'll be with you everyday - Minhyun (NU'EST)



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-12-2021 11:35 AM | Show all posts
Head court lady Jo tu kalau bukan Yi San yg jadi raja dia nak naikkan siapa sebenarnya?
Anak angkat Princess Hwawan tu? mana boleh...dia kan commoner...
tak nampak pulak raja sekarang ni (atuk Yi San) ada waris lelaki lain dalam cerita ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 04:18 PM | Show all posts
xyla73 replied at 11-12-2021 11:35 AM
Head court lady Jo tu kalau bukan Yi San yg jadi raja dia nak naikkan siapa sebenarnya?
Anak angkat  ...

yups, dia nak matikan keturunan the late Royal consort Nyeung tu sebab dendam kesumat dia tu.
and naikkan hwasan 's son.


Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 04:19 PM | Show all posts
Cuma dalam episode ni - Gyeomasoseo Hong cuba raih kepercayaan Crown Prince tu dengan tunaikan pertolongan Crown Prince tu dengan bagi bantuan tentera melalui mesej keychain tu...

tapi i rasa Crown Prince akan terhutang budi and i think gyemasoseo Hong boleh gune ni untuk promote his sister. Lagipun Dia yg cakap kes pemerdangan manusia tu dia suruh Crown Prince pejam mate dulu...masa tu kelihatan loyalty gyeomasoseo tu dipersoalkan.


anywayss....i am glad that Dok Im tahu dah akan komplot secret society tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 02:12 PM | Show all posts
Hong tu mmg ler tak sedar diri, kenapa lah dia rasa deok im tu ancaman utk dia berkuasa..
tak boleh ke sama2 berjuang dgn yisan.

mcm ada baca adik hong mmg naik jd gundik jugek...  mungkin lps deok im mati.
deok im pun jadi gundik sempat 4 tahun je hidup bersama.. tu pun  3 kali pregnant.. mati dgn anak yg last tu dlm perut.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 02:19 PM | Show all posts
i baru nak tengok ep 10 ....se,alam tengok bola and JIRISAN ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 03:43 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 12-12-2021 03:45 PM

Ep 10

Tak ada apa  yang berlaku cuma ep 10 ni dia highlight the evils deed of Hwawan and the Court Lady Jo.

Boleh tengok padan muka Court Lady Cho hahahaha yang King sebenarnya dah boleh ukoq akal budi persona jahat Lady court Jo tu, bila she asked the King herself. as to why  lady Court Nyeung was picked up instead of her ; hahaha kenape tidak saye? hahahah ...soalan haa kau ...tanya setelah sekian lamaaa terpendam hahaha .
king jawab , dengan lady coury Nyeing - king rase comfy and dia memang baik, dengan kau hai minah , kau sama je personaliti dengan aku  ( modified answer hahaha)

padan muke...ee i memang best part ni..padan, dia ingat nurani jahat tu tak leh orang nampak ke...jijiksss...just because x der org  yg nak ckp kat dia , dia fikir dia selamat? sorry la beb...

padan muke , kene setempek...hahahaha...then hanya dapat sebuah rumah di kawasan posh area Hanyang  and adalah VSS - yang hanya akan dikeluarkan daripada poket King.

la n padai pulak nak manipulate kemarahan emosi King ni dengan buat memacam sabotaging crimes , daripada khianat cubaan pembunuhan the crwon prince kepada manipualsi deraan emosi kepada king.
jahat.

so King ni tak berapa baik sangat ye...dia ni asyik bunuh bunuh org je ye in his youth past. no wonder dia macam so rigid, insecure bloke.


i hope the 3 friends of Dok Im - depa tiga orang tu tak akan diapa apakan...

I mean i tak faham satu bende je, takkanlah Lady Court Jo tu tak suspect ape ape setelah melihat bilik dera di dalam bangunan rahsia istana Gwanghan tu terbuka  dan Lady Park lesap???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 05:53 PM GMT+8 , Processed in 0.082235 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list