CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[MBC/viu] The Red Sleeve - Lee Junho, Lee Se Young

  [Copy link]
Post time 4-12-2021 03:15 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 4-12-2021 03:17 PM
honeybee1802 replied at 4-12-2021 01:15 PM
Syukur they all ada lg those castles utk buat shooting..ada rumah yg ada pokok2 bunga tu kan sama  ...

So far kan  dalam ep 7 ada 2 - 3 misteri

1. Siapakah identiti wanita pembunuh yg membunuh intipannya, dan dia kata dia ni anak saudara perempuan Court Lady Something.
2. Siapakah yg nak bunuh the Crown Prince tu
3. Tulisan di sisi dalam tulang bahu ( scapula ) Dok Im

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 4-12-2021 03:15 PM
So far kan  dalam ep 7 ada 2 - 3 misteri

1. Siapakah identiti wanita pembunuh yg membunuh intipan ...

kenapa ek dgn tatoo tu?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 04:12 PM | Show all posts
zehra2 replied at 4-12-2021 03:44 PM
kenapa ek dgn tatoo tu?

sebab the crown prince terperasan, dania membawa meaning something, implied meaning yg may be , ini i nyer speculation dia ni hambe ke ape ke , dunno...sbb crown prince dok imitate the tulisan tattoo tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 4-12-2021 03:15 PM
So far kan  dalam ep 7 ada 2 - 3 misteri

1. Siapakah identiti wanita pembunuh yg membunuh intipan ...

Yup..curious about pompuan tu..n takut jgk deok im terpalit sekali..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 06:21 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 4-12-2021 04:12 PM
sebab the crown prince terperasan, dania membawa meaning something, implied meaning yg may be , in ...

sbb bpk deok im kan pernah serve keluarga mak yi san. bila bpk yi san dihukum mati. semua servant di anggap pengkhianat. tatoo tu dpt kt semua servant kot
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
ep 7 main tarik tali.
ep 8 semua happy kembali.
mmg mantap laa se young dgn junho berlakon.
bts pun cpt je mbc upload.
akhirnya deok mi balas jugek perasaan yisan bila dia org sedar dh pernah jumpa masa
kecik2..  mak suka suka suka..


bila nk kissu ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 4-12-2021 04:21 PM
Yup..curious about pompuan tu..n takut jgk deok im terpalit sekali..

Pompuan tu mcm assasin kan sbb kira terror la bunuh semua org tu sekejap  je. Ingat tak yg masa crown prince buru tiger tu masa nak shoot arrow..ada arrow lain yg hampir2 kena dia. Now i rasa maybe its that maid. Sbb dia yg racun guard cp jgk. Lps tu yg arrow ada mesej pun tak tau sapa..Entah2 dia jugak. Dia ikut arahan siapa agak2?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2021 11:29 AM | Show all posts
sitisbp replied at 5-12-2021 09:06 AM
Pompuan tu mcm assasin kan sbb kira terror la bunuh semua org tu sekejap  je. Ingat tak yg masa cr ...

jawapan ada dlm epi 8...
dia org head court lady yg tubuhkan gerakan sulit nak gulingkan crown prince...


Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 5-12-2021 11:29 AM
jawapan ada dlm epi 8...
dia org head court lady yg tubuhkan gerakan sulit nak gulingkan crown pri ...

So kiranya si head of court ladies tu offer deok im jd concubine ni in behalf mcm jd spy derang ler?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2021 12:55 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 5-12-2021 11:51 AM
So kiranya si head of court ladies tu offer deok im jd concubine ni in behalf mcm jd spy derang le ...

ye gitulah ikut pemahaman iols...head court lady tu gunakan court ladies utk memihak kat dia konon2nya dialah pejuang maruah court ladies...

tapi yg sebenarnya dia marah kat king sebab tak ambik dia jadi gundik but instead ambik nenek Yi San i.e. kawan baik dia as gundik...
dari situlah dia benci king & nenek Yisan termasuk keturunan2 diorg sekali...
so that's why dia asyik pujuk Deok Im utk jadi royal concubine so that dia boleh gunakan jadi spy...

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 5-12-2021 12:55 PM
ye gitulah ikut pemahaman iols...head court lady tu gunakan court ladies utk memihak kat dia konon ...

Ooo..gitu al kisahnya...dengki le tu dia membujang ke tua...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Best drama ni..i boleh follow...sama mcm drama the scarlet...menusuk jiwa...kalau iu yg berlakon drama ni lg menusuk kot...drama queen i x brp masuk la...separuh jln aje boleh follow...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 08:48 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 6-12-2021 12:05 AM

ep 8

oh wow, i ingat politics dalam kalangan King and his highest echelon circles je , politik tu terbatas dalam kalangan pembesar, menteri and anak anak raja yang  mengintai kedudukan raja, rupa rupanya politik juga berlaku dalam kalangan royal maids, sebijik macam citer The empress of China !!!

adeh - susah sungguh.


Now baru tahu salasilah the Crown Prince tu - dia anak kepada CP Sado yg dibunuh raja dan merupakan anak seorang Royal Noble Consort Nyeung - yg meninggal tu dan diberi Dok Im buku tu , ialah buku the royal Noble Consort Neyong  tu lah.  Lady consort  Nyeong ni kawan baik Court lady JO - yg JAHAT ini - dia ni kawan baik  yg dipilih oleh King untuk jadi concubine dia, walhal King juga telah berjanji? kat Court Lady Jo   yg dialah wanita yg ingin dikahwininya/dipilih untuk dikhawini -or concubined kan ? , menurut Citer Court Lady Park.
dan sebagai membalas dendam - Court Lady Park kata the Cort lady JO yg jahat ni , pisahkan Crown Prince Yisan from his daddy- why?  and the CP tu jadi gila? wow.
Now she casting the rumours about the CP has the potential to be as mad as his late father the mendiang Crown Prince Sado , pepandai aje buat citer  kononnya worry lah yg Yi San the crown Prince akan jadi macam mendiang bapa dia tu ..chehh

now i see....

and maid yg paling senior dalam kalangan court maid tu tahu citernya...

Now The Crown Prince dah tahu yg Do Im tu budak perempuan yang pi sama dengan dia tengok mendiang Lady Cort Nyung.  that was back in 1764
but 1762 - yg Lady Park citer  evil deeds court lady jo yg buatkan cp sado tu bunuh all the maids ...

wow bagus jugak Kawan Dok im bagi tahu citer tu

and kesian Court Lady Seo...
dia terpaksa setuju paksa dengan cort lady Jo  menjadi agen perisik dengan letakkan student dia kat east palace...


memang Court Lady Jo  ni has been eyeing the students of Cort Lady Seo ni dan buat operasi raid geledah tu ...seolah olah macam dia tahu kan? nak gempaq Dok Im walhal...her plan went South hahahahahahahh tak jadi as dirancang


yg dia pun nak takutkan DOk Im - sebab dia bebepara kali asking dok Im jadi concubine CP.

now i know why Dok Im tak nak kan
sebab dia tak nak jadi alat - kalau ikut biografi asal


i seee.....


jahat betul lah politics court ladies

macam sebijik citer the empress of China...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 09:43 PM | Show all posts
entah entah kematian awal Dok Im dalam biography asal tu akibat liver canncer tu

i boleh speculate hanya 2

taraf kesihatan di sana joseon modern masih rendah even dah abad ke 18.
then the Dok Im may be ade hepatitis B ? tapi tak ada bukti jangkitan itu berlaku pulak ye
or diracuni gang gang Cort lady Jo atau maid yg berseteru?

dunno why lah

anak dia pun mati kan at  years  yg teh boy yg kecil pun meninggal...
dunno why asbabnya...

tragic betul

sebijik macam King CheolJung
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
nyampah giler dgn deok ro.. dia pulak tak sabar2 yisan naik takhta
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 6-12-2021 05:42 PM
nyampah giler dgn deok ro.. dia pulak tak sabar2 yisan naik takhta

Apsal deok ro ada ckp like biar dunia tahu siapa nama dia...dia ni saper sebenarnya?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2021 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 6-12-2021 06:22 PM
Apsal deok ro ada ckp like biar dunia tahu siapa nama dia...dia ni saper sebenarnya?

tu ler asal keluarga bangsawan jugek ke..
dah ler kurang ajar.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 09:35 PM | Show all posts
zehra2 replied at 6-12-2021 05:42 PM
nyampah giler dgn deok ro.. dia pulak tak sabar2 yisan naik takhta

dia x sabar sbb nak adik dia jd queen..

hii..I join..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 09:37 PM | Show all posts
zehra2 replied at 7-12-2021 08:28 AM
tu ler asal keluarga bangsawan jugek ke..
dah ler kurang ajar.

keluarga bangsawan Hong, sama dgn 2nd state councillor yg jahat tu..

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
nohas replied at 8-12-2021 09:35 PM
dia x sabar sbb nak adik dia jd queen..

hii..I join..

Oo..adik dia ke jd queen nanti?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 07:00 PM GMT+8 , Processed in 0.077724 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list