CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[MBC/viu] The Red Sleeve - Lee Junho, Lee Se Young

  [Copy link]
Post time 1-12-2021 04:02 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 29-11-2021 07:20 PM
ye ke...i rasa i minat k drama genre historical yg macam ni ...ade a few lah yg best ...rookie his ...

kena tgk ni... hahhahhahah... sementara menunggu weekend tak kunjung tiba... khennn
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 05:03 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 30-11-2021 08:01 PM
The current king kot..atok crown prince..

I see. inagtkan atok ...luar drama or Dr Mahathir
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 05:04 PM | Show all posts
zehra2 replied at 30-11-2021 08:11 PM
pelakon senior yg jd king. dia kan atok yisan

u know i ingatkan Atok Mahathir tau, I  terkejut like , seriously???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 08:36 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 1-12-2021 05:04 PM
u know i ingatkan Atok Mahathir tau, I  terkejut like , seriously???

takkanlah Tun M tgk citer korea
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 08:37 PM | Show all posts
Edited by xyla73 at 17-12-2021 05:19 PM

OST part 2 - Starlight Heart (BEN)



Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 1-12-2021 05:04 PM
u know i ingatkan Atok Mahathir tau, I  terkejut like , seriously???

Kalo atok mahathir dia layan j drama kot..hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 02:18 AM | Show all posts
honeybee1802 replied at 1-12-2021 11:28 PM
Kalo atok mahathir dia layan j drama kot..hehe...

hahahahahah

hehe dasar pandang ke timur a gittew...

i dasar pandang k drama...hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
jumaat dah yeayyy

hrp drama ni fokus kat kisah cinta  yisan deok im je..
epi mlm ni depa pi secret dating kot
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-12-2021 02:05 PM | Show all posts
2PM’s Lee Junho Worries About Lee Se Young While On A Secret Date In “The Red Sleeve”

full article :
https://www.soompi.com/article/1501889wpp/2pms-lee-junho-worries-about-lee-se-young-while-on-a-secret-date-in-the-red-sleeve

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-12-2021 02:05 PM
2PM’s Lee Junho Worries About Lee Se Young While On A Secret Date In “The Red Sleeve”

full artic ...

wahhhhh..
suka suka suka
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 03:44 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 3-12-2021 03:50 PM

Hahahah

peminat tak sabar tunggu Fridays
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-12-2021 06:07 PM | Show all posts

"Yi San's Daily Routine" released by MBC Drama

credit to twitter a/c @jlml718 for the translation

MBC pun sengal...main dgn Deok Im pun masuk dlm rutin harian
kalau tgk tone citer ni setakat ni takde nampak bayang2 sad ending tapi tak taulah kot2 MBC troll kita je...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-12-2021 06:07 PM
"Yi San's Daily Routine" released by MBC Drama

credit to twitter a/c @jlml718 for the translation

hahahaha.. tkde kerja yisan ni
tu psl cemburu buta dgn abg deok im
eh. deok im dh jumpa abg dia ke..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Aduhai...iols tak sabar2...viu malaysia belum msk lg kan?iols juper hok hare kt fb..terus layan...ptt la org jaman dulu kawin awal..belas2 thn dah kawin...crown prince tu dia msk usia gitu kot..tp depan elders mcm keep on denying...tp org2 tua dah makan garam dulu...depa tau la...haha...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 4-12-2021 09:27 AM
Aduhai...iols tak sabar2...viu malaysia belum msk lg kan?iols juper hok hare kt fb..terus layan...pt ...

tu ler.. muda2 dah dpt queen. dpt gundik..
tp best ler kot dpt yg mmg dicinta..
kalo kerana terpaksa.. adoii
belum
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 12:30 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 4-12-2021 12:32 PM

ep 7
hilariouslah betul ep 7 ni, cewah CP lari sepuluh rounds macam tak cukup tanah, when he overherad the   court ladies giggling and gossiping , sharing their little secterts  hahahaha

alah Dok Im tu pun , just told the envious Crown Prince lah  that i met my brother , tu je.

Tapi dia pun nampak dah teragak  agak macam hesistate jugaks nak reveal her true feelings kan.
Tapikan I suke lah Queen tu  - she is wise, look at the way she asked Dok Im, dia tanya dan dia pause sekejap and then masa tu Dok Im agak cepat  tunjukkan preference dia  yg dia nak kerja / serves siapa kan..dan Si Queen tu bagi hints yg kalau dia keje bawah Queen, dia terselamat sebab Crown Prince banyak musuh - betul gaks...


Tapi  ..yg i best sekali ialah ape?

ialah ...scene depa dua duduk together kat rumah tu - scene si Yi San teh Crown Prince bagi buah limau tu kat NeokSongdong  laaa tu rumah  dalam The ROOKIE HISTORIAN HEY RYEUNG tu
hahahahahahah

so ...funny ye k drama ni - i nampak depa dok guna lokasi and rumah yg sama jeeee, dalam sesuatu drama tu , seolah olah krew produksi tu macam  contact2 kekawan depa lokasi mana yg ade rumah sekia sekian hahaha...

Oh lagi satu King tu dah tua dah kan , dia tak ingat dah tapi dia cover line dengan kata buku tu dia tak suke , kesian Dok Im and her friends yg ade buku tu etc.
Jahat juga tindakan Gyemaseseo tu - sebab nanti depa geledah geledah  dorm court ladies and will find the books there ...


malam ni ... intrigue!!!


NWABU pun malam ni Intrigue...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2021 12:56 PM | Show all posts
epi 7 start & end dgn intimate scenes antara diorg tapi dlm situasi berbeza...
starting scene tu kelakar, terkekek2 aku gelak, tapi ending scene tu tension...

boleh pulak Yi San nampak tanda kat bahu Deok Im tu padahal jauh & ada pintu/tirai antara diorg


ternyata Yi San dah betul2 jatuh cinta dgn Deok Im tapi Deok Im masih main tarik tali sebab dia ada pendirian...kalau org lain mesti tak lepaskan peluang keemasan bila kena offer dgn head court lady jadi royal concubine...



i like scene limau mandarin tu...mcm simbolik Yi San bagi cinta dia kat Deok Im...
tapi Deok Im being very cautious, dia dgn tegas cakap limau tu belongs tu the royal & dia tak patut ambik...
tu yg buat Yi San lagi sekali marah & jawab kat Deok Im 'skrg ni kita cakap pasal limau mandarin ke cakap pasal benda lain'...

rating mlm tadi dah sampai 2 digit walaupun xde nama2 besar...so pelakon mahal tu bukanlah jaminan kejayaan satu2 drama...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 4-12-2021 12:30 PM
ep 7
hilariouslah betul ep 7 ni, cewah CP lari sepuluh rounds macam tak cukup tanah, when he overh ...

Syukur they all ada lg those castles utk buat shooting..ada rumah yg ada pokok2 bunga tu kan sama site dgn king affection tak silapnya..agaknya setiap bulan ada je booking utk shooting kt situ...best pi jln castle they all ni...15 thn dolu penah la jejak..zmn2 jewel in the palace ke haper ntah..
Kalo citer cina plak rs mcm ada studio plak utk scene2 istana ni..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2021 01:33 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 4-12-2021 01:15 PM
Syukur they all ada lg those castles utk buat shooting..ada rumah yg ada pokok2 bunga tu kan sama  ...

kita ada studio camni zaman studio jalan ampas je dulu tu sebab industri kreatif kita tak ke mana...




Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 4-12-2021 01:33 PM
kita ada studio camni zaman studio jalan ampas je dulu tu sebab industri kreatif kita tak ke man ...

Oo..yeah..jaman dulu2 selalu kita buat citer hang tuah la..sultan mahmud la kan...last i igt citer raja bersiong tu eh?raja bersiong ni anak iols ngk kt youtube..seram plak dia dok baca mentera siam...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 05:49 PM GMT+8 , Processed in 3.174099 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list