CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Laporan Tahunan KPM 2020. Pelajar STEM cuma 47.18% berbanding sasaran 60%. Pelajar tak minat Sains, Teknikal etc

  [Copy link]
Post time 15-11-2021 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 15-11-2021 01:04 PM
tak de place for these stem grads sbb too many, and of questionable quality, kut from good uni tu  ...

Dulu i pun rasa uni.. lagi2 those mnc’s siap pegi cari graduate kat uni oversea sana kan.. tapi tadi i nampak kat linkedin graduate upm.. course aeronautical engineering.. rezeki sheols sekarang kerja dengan airbus thai.. baru tau upm ada offer aeronautical/ aerospace engineering..tumpang bangga gak pandai dia cari peluang
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 15-11-2021 02:33 PM
wahhh time meols add maths pun dah guna scientific calculator.. chuols belajo zaman mana???


Buku sifir tak pernah guna?
Hihi..meaning here..iols adalah super seniorrrr
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2021 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 15-11-2021 02:33 PM
wahhh time meols add maths pun dah guna scientific calculator.. chuols belajo zaman mana???

Sampai zaman 90an kot Buku Sifir ni diguna. Takkan uols lahir tahun 1992?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2021 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 14-11-2021 08:08 PM
Bukan ke kitty kat jepun?

Dah kat Jepun la kot. Kan dulu sheol pernah meluah, balik Malaysia tadak kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2021 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Blajar lah apa pun..asalkan nk blajar & once dah grad, keje elok2. Jgn time blajar main2 pehtu result ke lautan hindi.. Masuk forum acah pandai hentam smua padahal result SPM hancur lebur
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 15-11-2021 07:56 AM
Kitty_catz replied at 14-11-2021 10:30 PM
meols suh dah dia jadi plastic surgeon but it's agaist her principle  mengubah sesuatu kejadian  ...


Hahahaaa.... Tetapi bukan alter orang saja diri sendiri (surgeon) depa juga buat walaupun tidak alter permanently tetapi paling wajib depa buat filler... So tidak pernah jumpa depa tiada rupa dan skin flawless  
Dia perlu core dalam chemistry.... Ambil
course  Biochemistry wajib master organic dan inorganic chemistry untuk jadi usahawanita berjaya dalam skin care dan cosmetics... Bidang lain jangan recce....
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 03:07 AM From the mobile phone | Show all posts
I graduan STEM ni la. Choiii membazir masa aku jah belajar. Hujung2 gaji haus yg stay dlm bidang ni semua skema2 & jenis senang dibuli redha jah kena buli dgn majikan. Majikan pon selalu brainwash kerja kena ikhlas, kerana Allah. Maka, kerja lebih masa pon x kisah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 03:08 AM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 12-11-2021 10:18 AM
anak2 iols semua minat STEM, oklah uols jd la tiktokkers, kurang sikit persaingan anak2 iols nanti.
...

I bidang STEM tp i akan haromkan ank2 i grad bidang STEM
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak kelas belakang i dulu amik akaun kot dulu, sekarang jadi dentist n doktor kat overseas..
Tp parent loaded la..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 08:49 AM | Show all posts
akies replied at 15-11-2021 06:07 PM
Buku sifir tak pernah guna?
Hihi..meaning here..iols adalah super seniorrrr

oh em gee... fossil kewww???
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 08:53 AM | Show all posts
chazey replied at 15-11-2021 07:06 PM
Sampai zaman 90an kot Buku Sifir ni diguna. Takkan uols lahir tahun 1992?

ada ke? buku sifir buat add maths? unless la buku sifir masa primary

meols ingat calculator sajork
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 08:57 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 15-11-2021 11:35 PM
Hahahaaa.... Tetapi bukan alter orang saja diri sendiri (surgeon) depa juga buat walaupun tidak al ...

yaa banyak cabangnya.. biochem ni la yg dia ada 1-1 session


Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 08:59 AM | Show all posts
sweetpea911 replied at 15-11-2021 03:16 PM
Dulu i pun rasa uni.. lagi2 those mnc’s siap pegi cari graduate kat uni oversea sana kan.. tapi t ...

mmg ada local uni offer that course, ada yg penah apply my co, but meols tak la panggei,, mmg jauh benau la cabang if budak tu nak keja sini... but mebi takde pilihan la kat mesia ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 09:06 AM | Show all posts
zaman utk mendapatkan ijazah, master, PHD dah berlalu...kena belajar benda yg paling banyak dpt buat duit sahaja...

antaranya menjadi ahli politik...kebanyakan ahli politik ada UPSR, SRP, PMR dan SPM sahaja...tetapi harta berbillion...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 16-11-2021 08:53 AM
ada ke? buku sifir buat add maths? unless la buku sifir masa primary

meols ingat calculator sajor ...

Hadooooooooooo

Cikgu ai ngaja guna kalkulator dan buku sifir.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 16-11-2021 09:06 AM
zaman utk mendapatkan ijazah, master, PHD dah berlalu...kena belajar benda yg paling banyak dpt buat ...

Itu semua anjing dunia.

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Senior sekolah iols, best student gi study electrical engineering kat US. Dah kerja jadi engineer kat sana, decide masuk medical school. Sekarang tukar profesion jadi doktor.

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sains xleh jd kaya
saina teknikal dari china
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:02 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 12-11-2021 03:04 AM
Wan nadiah bertuah dapat jadi ceo hospital.

Anak anak T20 yg patut dikerah sambung belajar dlm aliran STEM ni..hujung hujung lepas grad boleh take over megah holding without having to go a series of complicated yet difficult interviews and assessments..

Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 29-11-2021 10:02 PM
Anak anak T20 yg patut dikerah sambung belajar dlm aliran STEM ni..hujung hujung lepas grad boleh t ...

Alih2 amik course fashion design. Baju hantar tailor. Nak buat model photoshoot, maid yg iron baju. Ada tu budak intern dgn magazine bawak maid masa photoshoot.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 06:17 AM GMT+8 , Processed in 0.082789 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list