CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

Yatt Hamzah Anggap Diri Bertuah, Dipanggil Polis Arab Di Mekah

  [Copy link]
Post time 10-11-2021 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Bnyknya tasbih dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:13 AM | Show all posts
Acikgomen replied at 9-11-2021 08:14 PM
Kerrrlas tau heshe baca doa belakangkan kaabah
Mmg la nak bedoa bukan wajib ngadap kiblat
Tap ...

aku baca kat IG dia bukan main ramai netizen mintak dia ni doakan
tak tau lah hati aku yang hitam ke camner
ko dah kenapa netizennn
ko percaya ke dia akan bacakan
baik ko solat sendiri, lebihkan masa ngan Allah, minta sesungguhnya lebih afdol
tak paham aku ngan netizen ni

tu yang semakin menunjuk2 malaon jenggo yatt ni
post segala gambo dengan caption panjang berjela
ramai pentaksub rupanya


Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak malu ke orang lain sibuk tawaf n solat ko sibuk ambik gambar siap posing berdoa feeling2 gitu? Y so batak???
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:21 AM | Show all posts
Wei iolls tak penah tengok orang yg begitu "riak" dalam menunaikan ibadah di tanah suci.
Iolls terkejut jap tengok dia snap2 gambar sambil berdoa. Pastu mirror selfie plak dgn susu tek sheolls. Tolonglah fokus dengan ibadah. Dari cara bergambar mcm acah2 alim dapat pegi tanah suci. Snap sana sini utk bukti tapi ibadah kelaut. Harap sangat ada mana2 menteri agama tegur Yatt sejadah ni sebab mcm sesuatu sangat mental sheolls.

Gambar bawah ni mmg iolls gelak guling2 sebab gigih nau sheolls selpie nak masukkan Kaabah dengan tangan sambil berdoa. Terpaksa tadah sebelah tangan sebab sebelah lagi nak pegang tepon utk selpie . By this picture uolls know that she just showing off!

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:27 AM | Show all posts
Rezeki beliau dpt ke sana... tetapi pendapat peribadi xperlu kot nak up gambor berdoa mata ke atas seolah2 menghayati sgt tu.  Tu urusan ko ngan Allah Yatt... pastu kisah susu bagai. Sian anak nak menyusu ko tinggalkan... entahlah... nak komen byk2 kang aishh...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:54 AM | Show all posts
Selfie Di Masjidil Haram Dan Al Nabawi Kini DiharamkanKerajaan Arab Saudi Keluarkan Perintah Larangan Selfie
Terbaru, Kerajaan Arab Saudi telah mengeluarkan arahan larangan selfie untuk mereka yang berada di Masjidil Haram dan Al Nabawi. Kami di murai.my percaya langkah ini dibuat bagi mengurangkan gangguan mereka untuk beribadah dan mengekalkan imej suci kedua-dua tempat ini ini.
Larangan Bermula Sejak 15 November
Menurut sumber, larangan ini telah berkuatkuasa pada 15 November yang lalu dan pada mereka yang ingin merakamkan gambar kenangan pasti berasa sedih. Mungkin ada benarnya, kerana jika diperhatikan mereka yang mengerjakan umrah kerap memuat naik gambar selfie mereka di laman sosial.
ni berita tahun 2017. mungkin dah lifted kot.


Trend Selfie Depan Kaabah Ganggu Jemaah Lain Beribadah
KEGEMARAN berselfie di rumah Allah nampaknya semakin menjadi kegilaan dalam kalangan jemaah yang mengerjakan ibadat haji dan umrah.
Perkara ini menjadi perdebatan hangat di Arab Saudi memandangkan mereka menyifatkan perbuatan selfie di hadapan Masjidil Haram adalah melampau kerana ianya menganggu kekusyukan jemaah lain yang turut sama beribadah apabila ianya menyekat pergerakan mereka.
Walaupun ianya tidak jadi halangan namun ramai menyifatkan perbuatan selfie depan Kaabah adalah satu godaan yang sukar dikawal sehingga menyusahkan jemaah lain.
Malah seorang yang dikenali sebagai Citizen menyindir mereka-mereka yang gemar berselfie, “Orang pergi ke Masjidil Haram mencari ketenangan dan memanfaat setiap detik untuk menyembah Allah, bukan untuk mengambil gambar. – MYNEWSHUB.CC



Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Hilang khusyuknya ibadah kalau tangan tak lepas dengan handphone tu.. Bukan senang nak dapat peluang beribadah kat Mekah masa-masa Covid ni.. Bila semua benda kau nak tunjukkan kepada orang, ni lah namanya obses dengan media sosial dan lapar perhatian orang..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Haihh kau dah kenapa kak.. kat sana fokus je la dengan amal ibadah kau
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:26 AM | Show all posts
erm...org fokus kat ibadah...tinggalkan dunia skjp devoted ur mind to Allah...
yg iols risau nnt org2 follow trend dia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Gigihnya berdoa sebelah tangan.. semata2 nak ambik gambar hahaha
Yatt..yatt.. bila la nak cerdik
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:07 AM | Show all posts
gigih bawa pa. ambik gmbar sabar je la
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:09 AM | Show all posts
bagi je la susu tu kat budak2 kat mekah tu.. nak tumpang freezer kapal terbang pula dia hahaha nakal sungguh  uhhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:41 AM | Show all posts
apalah kau ni YATT....jaga anak kecik tu lebih afdal tak faham aku kau ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Sudah sudah la amik gamba tu.abiskan ibadat tu dulu nanti balik boleh la share. Bukan tK bg share cuma masa tak kena....dpat peluang buat ibadat tu buat la betul2.tak semua org dpt g...saya pon nak sgt g tp belom dijemput.....saya usaha lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:48 AM | Show all posts
Gelinya hakak tengok dia ambil gambar susu dekat2 tu. Gila, apa kau nak bagitau. Hakak dulu outstation merata dunia pump susu takdalah nak sibuk tunjuk orang walaupun masa tu tak ramai lagi yg aware bf ni tau.

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 9-11-2021 11:40 PM
Kenapa nama ig dia ada Suci kt belakang? Adoolaa

Dulu si sejadah ni pernah bukak butik muslimah nama Suci kat wangsa maju.. Dah lingkup dah pon butiknye..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Meluat tgk gambo berdoa la..ape la..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah lah tu yattt.  Dh sampai dpn kaabah still nak people validation ke

Sama lerrr mcm acik bwl exclusive tu ha
Berpusing2 bdn kat mekah bergambo video nk promote telekung
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 04:22 PM | Show all posts
yang netizen tu nak sebak kenapa?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu mufti baru keluar fatwa pasal tayang baby bump
Lepas ni mufti sila komen hukum tayang susu badan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 01:31 AM GMT+8 , Processed in 0.070501 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list