CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 11-11-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 10-11-2021 11:34 PM
Haaa.. iols pun sakit hati bab bila nak komen2 panjang kena meraba2 je tekan keypad...  kadang pak ...

Engineer apo ko ni? Cakap pasal business mendunia...

Simple trouble shoot macam ini pun jadi kejong?

Kahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 06:09 PM | Show all posts
makadek replied at 11-11-2021 02:44 PM
Kakak aku pn nk pencen awal
Tak sabar nk bertanam tanam
Ngam anak2 dia semua habis sek

sepatutnya seronok pencen ni
kalau semua komitmen dah setel
kak lid ni pencen bulanan nanti habis utk mak, 2 kereta (kak lid dan anak), rumah (gedik beli rumah baru pada 2016) dan belanja (still nak share belanja rumah dengan suami)
so, tak ada dapat nak menyimpan dah bulan2
lagi 5-6 tahun baru clear komitmen kereta2
tahun depan anak habis master dan insyaallah dah bekerja
dia kata nak kerja bawa kereta lalamove

so ... kak lid still kena meniaga online
utk top up belanja peribadi kak lid
tapi semua dari rumah lah kan
my own sweet time
dapat untung dalam 10k sebulan jadilah dari online bisnes ni
tapi jauh lagi la nak capai target tu
now ni baru untung dalam average rm3500 / m

ini p ramlee kata
kerja susah pencen pun susah  

semoga kakak sis bertemu jodoh lelaki kaya hahaa
boleh tumpang senang
kalau anak2 dia dah berdikari lagi senang ..
jaga diri dia jer ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 10-11-2021 11:30 PM
Salah sorang akk aku
Tp tk pelah dia berduit..  
Dia ajak aku gak ,belum ade napesu lg nk ke sa ...

Hihi. Kalau kaya..duit berkepuk-kepuk..
Makan mana2 pun tak kisah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 11-11-2021 06:09 PM
sepatutnya seronok pencen ni
kalau semua komitmen dah setel
kak lid ni pencen bulanan nanti habis  ...

Knpa kak lid nk pencen awal2
Kakak ku kata dh penat..
Dia ibu tunggal..financial mgmt dia mmg power
Mase arwah husb dia hdp..duit gaji mmg saving kaw2..diam2 bina sebiji rumah beli tanah 3bidang rumah aptmt..dia tak p holiday sana sini membazir mcm kita2 ni..
Makan seharian sgtla jimat
Tk terjangkau fikiran ku nk ikut jejak
Kakak sorang lg dh senang lenang anak2 dh besar yg tu kaki travel
Cuma ku beruntung juaa kakak2 bg "elaun adik"  
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 09:44 PM | Show all posts
makadek replied at 11-11-2021 07:00 PM
Knpa kak lid nk pencen awal2
Kakak ku kata dh penat..
Dia ibu tunggal..financial mgmt dia mmg powe ...

ada suasana yg tidak menggembirakan di tempat kerja
terpaksa memilih pencen awal utk menjaga kesihatan mental (tak mahu kerja dlm keadaan tertekan sebab ada GERD dan darah tinggi)
tambah dengan anak OKU akak tak ada orang jaga
tak berani bagi orang masuk rumah utk jaga dia

suami setuju kak lid pencen awal
tapi yelah
gaji tinggal sikit la (keseluruhan hanya 40% dari gaji kasar sekarang)
tapi tak ada stress (cuma stress sikit sebab dah nak pencen ni .. mestilah sedih kannn)
bila main tikam tikam belakang ni ... tak seronok
kak lid lah tu yg kena tikam ..
so .. baik golek2 atas katil ngan anak kat rumah
lawan tidur ... hehe
simpanan Alhamdulillah
berkat rajin menyimpan dan bisnes online
gichewww

doa kan kak lid tenang2 dan happy2 dengan anak2 dan suami
dalam menjalani kehidupan berpencen kak lid OK

sebulan dua ni mmg tough sangat2
mentally ...

sib baik ada Forum Cari
nyembang2 dengan adik2 kesayangan kak lid

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 11-11-2021 09:44 PM
ada suasana yg tidak menggembirakan di tempat kerja
terpaksa memilih pencen awal utk menjaga kesih ...

Semoga di permudahkan urusan kaklid sekeluarga inshallah akan ada lebih baik dr tu
Saya pn blah awal 10tahun dh jd surirumah yg berjaya
Main porem  ..sonok kak lid duk umah ni
Andai di beri intan dn permata
Ku pilih duk rumahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 11-11-2021 06:33 AM
Sbb fav ... Bkn psl murah

Masalahnya selalu sindir2 org.rumah nya jangan asik masak telo je, tapi bila makan kat luar order telo gak. Itu isunya
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ewah ewah tread ni boleh pulak lebih daripada 50 page ye
Abende yang extra sangat
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 11:24 PM | Show all posts
Edited by sayawifenikmie at 11-11-2021 11:26 PM
makadek replied at 11-11-2021 10:05 PM
Semoga di permudahkan urusan kaklid sekeluarga inshallah akan ada lebih baik dr tu
Saya pn blah aw ...

sis pun suri rumah macam kak lid ke ?
kaklid officially suri rumah pada 3.1.2022
now ni sedang fasa peralihan
fasa menyesuaikan diri dengan kehidupan seorang suri rumah
itu yg meroyan semacam

dah 2 bulan dok umah
kul 5.30am bangun
suami nak pi gheja
buatkan bekal dia (alaa air panas, buah2an potong dan roti muffin beli kedai jer pun)
beri anak makan (anak bangun awal ... bersenam la apa la dia )
solat .... makan sikit (sebab ada GERD)
kalau rajin jalan2 dlm bilik dalam 2000 langkah (1 km+)
malas nak jalan2 atas threadmil
then golek2 atas katil tengok fb tweeter forum etc
tengok TV .. tengok movie
dalam pukul 11 am terlenaaaaaa zzzzzz

kul 12.30 turun masak2 ringkas
suami tak makan masakan pelik2
dia ada telur rebus dengan budu pun jalannnn
packing2 barang kustomer

heaven jugak laaa
maybe sebab sekarang masih dapat gaji penuh ..
nanti bila dah tak ada gaji penuh .. dapat pencen jer
harus kak lid kena keluar menoreh atau jual nasi lemak

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
abangbikerz replied at 10-11-2021 08:59 PM
sungguh ke berat ikan tu 7kg?

Takkanlah perempuan bertudung nak menipu
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 11-11-2021 11:24 PM
sis pun suri rumah macam kak lid ke ?
kaklid officially suri rumah pada 3.1.2022
now ni sedang fasa ...

Heaven kaklid
Sy tahun pertama nangis2 laaa mase tu anak2 kecik lg selang sorang setaon
Tp skg dh silang panggung
Heaven dlm dunia ku sendiri

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 11-11-2021 10:51 PM
Ewah ewah tread ni boleh pulak lebih daripada 50 page ye
Abende yang extra sangat

Thread PMYT tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 11:56 PM | Show all posts
makadek replied at 11-11-2021 11:35 PM
Heaven kaklid
Sy tahun pertama nangis2 laaa mase tu anak2 kecik lg selang sorang setaon
Tp s ...

hahaaheavennn dok umah
esok nak masak siakap 3 rasa laaa
hari tu beli 10 ekoq
rm10 sekoq
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2021 12:15 AM | Show all posts
Thread closed dah lebih 50 pages .....
any updates, blh open new thread.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 12:01 AM GMT+8 , Processed in 0.076288 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list