CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 5-11-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 4-11-2021 11:41 PM
Hepsss iolss dr kampung ok
Now tgh berlibur  .. Org kampung zmn now lgik kaya2 dr penduduk ppr:lol ...

Yes aku sokong org kampung lg kaya dr org bandar.. aku dpt duk kampung sebulan dua syok gila save duit living cost ciput je
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 4-11-2021 11:34 PM
kann, pastu salahkan warga Msia x patriotik sbb x bercuti dlm negara sendiri. abes tu owner bisnes ...

Kitorang laki bini holiday ke langkawi mesti cari kedai makan area kampung je.. tak kuasa nak 4-5 stars, laki aku yg kokosen pun lagi suka makan tempe, begedil.. breakfast makan roti canai kuah dhal lagi sedap dr makan sosej telur bagai
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Mahal giler. Rasa tak berbaloi makan kt situ
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 5-11-2021 12:11 AM
benda ni berlaku sb:
1.pelanggan....malu bertanya(lebih2)...
2.peniaga....ko malu bertanya....senang ...

Betul tu.

Kena ada tourism literacy juga org kita ni. Restoren tu nmpk marhaen saja pasti customers yg tak biasa tertipu. Kalau dari luar pun dlm gah, maybe boleh patah balik siap2. Hahaha...

Kat FB, meols boleh deduce mmg org restaurant akan confirm semula sebelum masak TAPI cuma sebut ikan besar...betul ke nak amik 2 ekor? Lebih telus kalau sebut berat ikan sekali. Ha, camtu....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 4-11-2021 10:30 PM
Aiyo me pun cam pelanggan kedai tu hahhah baca tak habis dan dorang tak mau tahu harga ikan tu wal ...

Ko jenis otak kalau baca berpuluh kali pun tetap tak akan paham

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Shamilia79 at 5-11-2021 12:57 AM

Aku pernah terkena juga kat sini. Memang misleading infonya.. Aku makan siakap biasa bukan yg fresh pun dengan lobster besar tapak tangan, kailan ikan masin, tomyam dan telur dadar serta satu jag air sirap dan 6 nasi. Semua dekat RM700 ye... Lobster tu kalau aku makan kat restoren mewah kat JB pun baru dalam RM120 ke 130 tapi dia charge RM250... Kecik giler tak padan harga RM250 tu... Kedai pun buruk je panas lagi tu. Kerusi meja ala2 kedai tomyam tepi jalan yg level2 marhain je pun. Terbeliak mata laki aku masa nak bayar..kami yang T20 pun terkejut tengok harga tu apatah lagi kalau golongan B40 atau M40. Laki aku pun ada business F&B juga... So mmg harga kat situ tak masuk akal. Air sirap satu jug pun dah RM18.. Oh ya aku pergi tu 3 tahun lepas..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:58 AM | Show all posts
restoran kayangan katanyerr tapi bil resit takat pakai buku cash bill 2 hengget kedai eco tu jah? tauke kandang babi pon entah2 siap boleh ada proper invoice segala nak send ke customer pembeli daging babi takkan kau konon kayangan cas harga menu mahal tapi bil pakai buku tunai manual murahan jah? ni kalau staff company nak claim pakai resit ni harus lah bakalan direject awal2 sebab nampak fake jah dengan nama alamat company semua takde apooo jah?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Thunderclouds at 5-11-2021 01:22 AM

Ni kes lebih kurang mcm kedai kt wcy lastweek. Order siakap,caj utk lauk siakap shj 700++ xmasuk menu2 lain. Tahan berak la jwbnyaa..tp musykil jgk cita ni sbb biasa jenis bduit mmg xtgk rega lgsung. Sbb depa xheran kn. Yg dlm ni p viralkn bil tu tp dlm masa yg sama p order tp xmau tgk rega mknan alih2 tkujat tgk bil. Sori. Musykil. Btw,ngn rega mcm ni baik mkn lobster/king crab tuh kt hotel siakap je kot.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 4-11-2021 10:16 PM
Tp restoran ni pn mmg puak langkawi dh tau
Harga tel aviv depa tk masuk  
Dan target market dia utk ...

celah sikit boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Adil lah kut ...dah bagitau kan awal2....kalau customer sendiri yang degil ..nasiblah..bayar jer lah...
Lain kali buat lah research dulu....ni buta2 gi order jer...mcm lah kat tempat sendiri takde ikan siakap...dah sendiri yg bodoh gi viralkan pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:44 AM | Show all posts
Thunderclouds replied at 5-11-2021 01:14 AM
Ni kes lebih kurang mcm kedai kt wcy lastweek. Order siakap,caj utk lauk siakap shj 700++ xmasuk men ...

wcy kedai mana plak nih?

deme bising sbb tak sedap kott.. pastu caj mahal namatey.. rega 1k mmg tak lojik la.. siakap je kott.. kalau 7kg, mesti isi tak sedap..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
air tembikai 1 jug pun dah rm35..klau hidang dlm tempayan logik la juga
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
ramai dah terkena kan kat kedai ni. modus operandi sama. tak tunjuk size ikan dan berat ikan.. xnak bgtau harga tup2 charge riban2 kat customer. mmg kesian yg dah terkena. biar viral sampai melingkup pon xpe. taulah tempat pelancongan. tp ko jual ikan tu dah sama dgn steak wagyu yg marble gred AAAAA. mst kaya kan puak ni. mkn duit hasil penipuan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 4-11-2021 10:08 PM
Mampuihhhh la kedai norashikin musa tu lepaih ni
Mesti kena kecam dgn org kola
Kola peghelih yg ...

Yakin ka acik? Orang perelih dah lama pakat hencap dlm group fb kena katok dekat kola perlih sejak pkp ni
Mahal gila peniaga2 situ katok orang perlih dgn orang luar
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Peniaga penipu camni mmg jahat
Selayaknya diboikot dan owner patut dijeling2 hantar ain bak kata kaka @dudaberhias
RM1k lebih kena katok, baik ko makan kat hotel mewah ja. Budus
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Binatang dari laut mana tu sampai beratus-ratus ringgit sekilo.. mesti terlalu lazat kan sebab tu mahal
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:40 AM From the mobile phone | Show all posts
iols xpernah tau pon kewujudan restoran tel aviv nie so iols nak tau laaa restoran ni brapa bintg smpai hargaa mcm tu..? restoran nie ad meng apa2 award ke smpai mahai gitu hrga nya..? dia punya harga tu bagi iols xmasuk akaii lgsg
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 03:05 AM From the mobile phone | Show all posts
nma pn terapung mmg mahal la. kedai biasa yg ambk ikan fresh dri bot becambah kat langkawi. cuma tmpat ja la tak class skit. tp lagi betambah sedap
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 03:18 AM From the mobile phone | Show all posts
klu aku letak 100 hinggit pastu blah je
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 03:47 AM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 5-11-2021 01:57 AM
Yakin ka acik? Orang perelih dah lama pakat hencap dlm group fb kena katok dekat kola perlih sejak ...

Seminggu dua lepaih acik balik sana pi makan ikan bakaq rohani ke apa nama tah morah saja sisturrrr
Takyah la pi belah2 nyiru klasik tuh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 03:48 PM GMT+8 , Processed in 0.716694 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list