CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 4-11-2021 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Siakap ni ikan murah walaupun liar. Kalau kerapu ke, aku paham la jugak. 160/kg tu gila ye. Bukannya jauh ke tengah laut restoren terapung ni pun. Orang kita ni kalau kedai tu lawa sikit, unik sikit mesti harga caj berkali ganda.. ada je alasan nak naikkan harga. Lepas tu bila orang persoalkan, mesti cakap melayu dengki.
Lawak aku baca di google map, ada indian ni cakap pekerja restoren ni buat2 tak faham bahasa inggeris bila pelanggan persoalkan bil mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan ikan utk display punyaaa... Padan laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikan untuk display pun ada tulis harga dalam menu RM16/100g....hmmm.. kalau utk display buat apa masukkan dlm menu?.. tak faham la restoran kayangan punya m.o.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
batu kikir replied at 4-11-2021 09:05 PM
Tutup je la kedai lepas ni.
Siakap RM16/100g...........nonsense

Exactly.

Siakap buat pertunjukan? Apo? Pelanggan dah cakap yg ditunjuk ikan besar sikit je dari yg biasa kat kedai tomyam.

Owner ni mengarut siakap RM160 per kilo. Sotong, udang, ketam semua abt RM200 per kilo.

Tak pernah lagi ke sesiapa lain komplen harga macam ni? Report je kat kpdnhep.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
la x sangka harga gitu, ak aritu sebelum kita kenal covid ada g kilim ni, rasanya singgah kot restoran, sbb mcm tempat wajib berhenti klu naik bot nk tgk helang, ak g rombongan cik kiah jela area taman perumahan ak. restoran tu ada sangkar ikan, so dgr jela penerangan kt bdk2 restoran tu. masa g tu pagi, mkn2 x start lg. ak ingat harga mahal sikit je dari daratan, x sangka harga gitu. cmne la org Msia x lari krabi klu nk cuti2.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:15 PM | Show all posts
kenapa pelanggan tak cek dulu sebelum order? masa order ikan tu kan ke boleh terus tanya ni berapa kg berat dia, pastu harga dia berapa kalau berat gitu. Takda la pura2 terkezut masa nak bayar dengan harga level neraka gitu...selayaknyalah
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang ni smua baca ke tk post yg tukang complain? Klu baca mst korg tk “dh thu miskin nk mkn tmpt kaya” “standard la kedai mcm gitu”
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 4-11-2021 10:15 PM
la x sangka harga gitu, ak aritu sebelum kita kenal covid ada g kilim ni, rasanya singgah kot restor ...

Kaaaaaan? Lagi fresh seafood kat sana. Harga marhaen giler.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
batu kikir replied at 4-11-2021 10:05 PM
Tutup je la kedai lepas ni.
Siakap RM16/100g...........nonsense

Kahhh..kat pasar harga tu dahh dapat sekilo..nak bergaya dinne in sangattt..hambik kooooo..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 4-11-2021 11:15 PM
kenapa pelanggan tak cek dulu sebelum order? masa order ikan tu kan ke boleh terus tanya ni berapa k ...

Gaya mewah nak kena adaaaa..kalau satu2 tanya harga,nampak semekin dan kampung.com pulak..inikan melancong..nak update ig..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahal gila. Dengan harga tu boleh beli beratus ekor ikan siakap.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sangka pulak siakap gitu Mahal..meh bagi viral sikit so ramai tau aku kena tipu opss aku banyak duit.ini pencatutan hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejujurnya..worth ke berbelanja besar mcm tu utk ikan 'fresh'? Beza sgt ke rasanya yg mcm kt kedai tomyam?
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 4-11-2021 11:17 PM
Kaaaaaan? Lagi fresh seafood kat sana. Harga marhaen giler.

kann, pastu salahkan warga Msia x patriotik sbb x bercuti dlm negara sendiri. abes tu owner bisnes  lebih sayangkan omputih je , padahal omputih dtg sini pun tahap backpackers je bnyk skg ni.
bab cuti2 , mmg thailand agak maju. rate hotel pun murah dr Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 4-11-2021 11:20 PM
Gaya mewah nak kena adaaaa..kalau satu2 tanya harga,nampak semekin dan kampung.com pulak..inikan m ...

Hepsss iolss dr kampung ok
Now tgh berlibur  .. Org kampung zmn now lgik kaya2 dr penduduk ppr tgh2 bandor nuhh..

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2021 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
last month pergi kedai ni jugak ambil dua ekor siakap harimau katanya and memang dah bagitahu harga awal2 hadap je la bayar nk dkt rm800
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
ko acah2 kedai ko jual siakap tu setaraf ketam alaskan crab ke dik non?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka. Niat asal nak menunjuk makan tempat viral dan makan mewah2. Last2 dapat bill kayangan. Terus viral tunjuk diri tu miskin.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
benda ni berlaku sb:
1.pelanggan....malu bertanya(lebih2)...
2.peniaga....ko malu bertanya....senang la aku 'berurus niaga' ngn ko....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
SedihPedih replied at 4-11-2021 11:33 PM
Sejujurnya..worth ke berbelanja besar mcm tu utk ikan 'fresh'? Beza sgt ke rasanya yg mcm kt kedai t ...

Aku makan fish & chips kt jibby, dalam menu dia tulis ‘catch of the day’.. sekali rasa mak kau ikan rasa air kolam.. rasa pilu nak mengabiskan 2 ketol sebab rasa tak sepadan description dlm menu. Also, laki aku cakap kau kalau restoran tepi laut baru la boleh pakai term ‘catch of the day’ cos sah2 nelayan naik darat terus hantar kitchen kau. Ini kedai dah la tgh bandar berangan nak feeling2 San Francisco konon
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 02:05 PM GMT+8 , Processed in 0.082611 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list