CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 5-11-2021 12:34 PM | Show all posts
epal21 replied at 5-11-2021 12:27 PM
Kenapa kak syikin resto terapung tu tak timbang dulu lepas tu bg tahu harga? Macam kat market tu.  ...

ha'ah iols pun pernah kena kat cambodia dan thailand... tapi tak heran sangat sebab bukan beribu2 pun kena sekali makan nasib baik sedappp...


kalau kita berjalan2 ke melancong ni memang iols tak sarankan la melantak tak hengat dunia..

cukup la lapik perut je sebab nanti jadi letih makan banyak sangat dan nak balik tidoo je nanti...


kalau nak melancong lebih baik la menginap hotel yang dah siap breakfast ada restoran semua... bukannya perlu 5 stars hotel pun... 3 stars pun ada je siap restoran..


even felda hotspring tu pun ada je restoran kat dalam... sedap plak tu.. rega pun tak mahal mana..


Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:36 PM | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 11:13 AM
Meols dulu dah terkena...kes nak beli buah tepi jalan je.

Kejadian di Stesen Minyak Shell di Tron ...

Padan muka. Mmg patot xyah beli.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedai hauk rega Yahudi... Dasar...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 5-11-2021 11:08 AM
ai suka liza mat..
rindu nak pi sana..

Liza mat pun ok. Tapi malam tu mmg penuh keta luaq sesaja
Saja la kami cari kedai yg ceruk sket, hat org tak ramai, nak parking senang. Bawak bdk2 bawak org tua kannnnnnn
Dan la sembang dgn anak ka laki rohani tah, depa sebelum pkp dok juai lauk tghari, mai musim ni depa dpt tapak cantik, try la menega malam pulak. Sedap dan harga tak cekik darah
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:53 PM | Show all posts
makadek replied at 5-11-2021 11:15 AM
Ok2 jer tu.... 350...
Aku makan kt jeram pantai remis 400rm
Dlm 10org  ..tu pn berpa tahun lps sbl ...

tu la..consider murah jugak sebab seafood diorang pon fresh

ada baca komen kat FB pasal restoran langkawi ni, siap ada kena 2.3k..
mahal sebab diorang betul-betul terapung kat situ kot, takde air bersih, bekalan kena naik bot amik kat darat.
ntah la.

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 09:14 AM
Apa Nye makanan setempat Kat kawasan pelancongan Pulau camtu

Tomyam? Singgang? Asam rebus? Gulai  ...

Maksudnya kedai makan setempat yg mmg diketahui sedap oleh lokal lah... Bkn pi mkn kat kawasan pelancongan...

Aku pun kalau pi Langkawi xder nk makan kat Chenang,  carilah info pasal kedai2 mkn yg sedap dan disarankan oleh local
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 5-11-2021 11:41 AM
Aku org perlih pun, bila balik kampung, kalau teringin sangat nak makan seafood.
Aku pi Tanjung Dawa ...

Adoiii tanjung dawai...kedai hujung tu...semilang laut masak kari...nalaaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 5-11-2021 09:53 AM
Research ape sgt lar kaka. P mna pn dlm msia ni mna2 kedai mkn alih2 menu hat tu la jgk. Tak gulai ...

Mmglah menu kampung tu sana,  tapi cara dan adunan masakan tu berbeza....

Contohnya kalau pergi Penang carilah nasi kandar yg local kata sedap,  walaupun maybe x kena dgn tekak kita.....  Tu baru explore namamya selain pegi tgk tempat2 menarik....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:00 PM | Show all posts
harga kemain.. tp resit ala2 jer.. hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau dah air satu jag RM35, memang layak kena hencap dengan netizen
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tikusmontok at 5-11-2021 01:05 PM
kuewTiau replied at 5-11-2021 10:34 AM
boleh tahan mahal harganya.tapi ada jugak salah customer sebab tak tanya betul-betul.
last m ...


Kira murah sis..kalau kedai kat  jalan masuk byk pokok kelapa nama seaview tu mau kena 450,++
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 5-11-2021 10:57 AM
Uolls membuatkan mak teringat cerita tukang urut mak.
Sambil2 urut mak dia cerita pasal dua custo ...

makneng, dekat muar makanan laut mana sedap, selain sabak awor. boleh beri cadangan tak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:07 PM | Show all posts
Lepas baca jwpn balas pihak restoran tu...aku tetap bpendapat tak logik betul harga caj
Restrn buruk,masak pun biasa2 je.

Mohon beringat ye...dulu masa pkp sape yg meratib sedih takde pelawat
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-11-2021 11:40 AM
katanya ikan siakapa tu boleh di isi muat 5 pinggan ikan...
banyak tu...


So info terbaru ni dh ckp ikan tu besar dan sesuai utk hidamgan seramai 30 org...

Kira harga ikan tu dh jadi rm1200/30 lah lebih kurang so dptlah rm40....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
toxicated replied at 5-11-2021 10:14 AM
Lgpun org kedai dh suggest suruh pilih ikan lain. Degil nak 7kg. Aku fokus isu ikan tu je tau. Kalau ...

Iols pun pikir sama...owner dah suruh pilih ikan lain tp cust berdegil nak jugak...nak tunjuk aku lah terpaling...sekali hamek kawww
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:12 PM | Show all posts
lepas ni kena tanya detail peniaga tuh
sekor ikan siakap berapa sekor
berapa upah masak
dan ada cas lain2 tak

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:17 PM | Show all posts
aku tak kesah sgt kalo kedai letak harga kayangan especially bila dia mmg declare awal2 dalam menu....

tapi satu jer aku tak puas hati dgn restaurant nih.... harga kayangan... tp rupa restaurant mcm kedai makan kampung rohingya jer....

pakai la alas meja dan perabut yg cantik2 dan elok skit.... bila pelanggan masuk pon dah boleh jangka harga mencekik darah.....

ini memang yahudi btol... harga mahal, restaurant rupa buruk jer....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 4-11-2021 09:23 PM
axl_bach replied at 4-11-2021 04:47 PM
Rugi lah bercuti x try makanan setempat.... Buatlah carian dulu pasal makanan setempat cari yg loc ...


Cari makan harga local dan sedap untuk local... Cari local restaurant area roundabout ke tanjung rhu.... Sometime local still recommend restaurant grade tourist seperti famous restaurant nasi dagang terenganung di langkawi rasa masih so so but local still recommend...
Masakan orang kuala/pulau dan darat ber beza rasa nya.. Masing masing ikut tastebud yang mana lebih suka...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 5-11-2021 11:49 AM
Dah kenapa nak makan ikan display?  Kalau pergi resto seafood cina, ikan display ni dia tak jual seb ...

Jijik Kan Melayu bagi customer makan ikan pallet dlm akuarium.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:27 PM | Show all posts
aku dah pegi ke restoran yang dimaksudkan ni masa trip ke langkawi minggu lepas.  nak ke restoran ni kena naik boat, bukan di tanah besar langkawi tu.  memang restoran ni dia ada sangkar ikan dalam laut di tepi restoran tu.  dia ada bnyk sangkar ikan2 pameran yg saiz bagak2... untuk yg makan size tak la besar sangat.. kalau dalam 2-3kg mmg ada tp size lobster & udang lipan dia memang besar..  restoran ni yg datang adalah tourists yg mana ikut boat tour.. samada island hopping atau mangrove tour.  sebab pekej tour ni ambik masa 3-4 jam so dalam pekej akan ada simple lunch - nasi goreng ayam.  masa group aku singgah, kami makan apa yg terdapat dlm pekej jer.. memang boleh tambah order ikut selera.. tp bila kita tengok harga.. kena la pulak cek poket masing2 kan... cukup ke tidok... so end up aku mkan jer lah apa yg pekej bg & tmbh 1 nescafe ais & teh tarikh (total rm7.50 for both)  meja sebelah aku, aku tengok family husband & wife dan 2 anak sedap jamu selera ngan lobster & ikan kerapu.... x tau la berapa kena caj tp tengok gaya family tu nampak org have2 so... no hal laaa...   so lesson of the day.... sebelum nak makan sedap2 kat tempat khas untuk pelancung... sila cek poket dulu....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 11:58 PM GMT+8 , Processed in 0.091151 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list