CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 5-11-2021 10:23 AM | Show all posts
salimrock replied at 5-11-2021 10:16 AM
murah betul rezeki member lu tu,
semoga beliau menang jackpot lg...

lama lu tak bagi ikan nemo 9 ekor lu tu makan
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 10:34 AM | Show all posts
boleh tahan mahal harganya.tapi ada jugak salah customer sebab tak tanya betul-betul.
last month, kitorang pegi makan kat restoran terapung bagan lalang
pergi hari khamis malam, kitorang berlapan dewasa order;
kerapu masak 3 rasa
siakap stim
udang butter
ketam telur masin
pepahat masak pedas
sotong bakar x2 (size lengan dewasa)
sayur kangkung x2
sayur campur x2
air oren 1 jug
air tembikai 2 jug
total semua dalam rm 350

diorand pon ada jeti sendiri.

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 5-11-2021 09:39 AM
Aku ni mmg duduk kampung
Mana2 pn ada kasta
Tp jngnla nk downgrade org kg

Uolls membuatkan mak teringat cerita tukang urut mak.
Sambil2 urut mak dia cerita pasal dua customer dia anak beranak duk kl tapi kampung kat muo. Balik kampung datang urut tapi liat nak membayor sampai accumulate jadi beratus ratus utk dua beranak ni. Setiap kali lepas urut duk janji nak transfer duit online tapi haram tak ada. Puas tukang urut mak peringatkan kat whatsapp, cakap depan2.
Tak tahan tu dua beranak ni kemain sembang travel merata dunia.. Pakai branded bagai. Pegi buat acupuncture kat tempat cina lebih mahal dari upah urut boleh pulak bayor.
Mak cakap tuntut yach duit tu. Sampai lebih rm300 asyik nak hutang je. Bayor pun lambat2. Smlm mak pi urut tetiba mak kepoh tanya anak beranak tu dah bayor tak upah urut? Tukang urut mak kata, baru je transfer online minggu ni.
Tapi buat hutang lain pulak.. Beli ayam kampung 4 ekor, dah bayar hat dua ekor, lg dua ekor sampai la tak bayor.
Org2 mcm ni mak mmg sebelah mata pun x pandang yach! Acah2 kaya je. Kaya lg org kampung. Kita yg duk desa ni pulak siap nak hulur lebih upah urut wpun semedang tukang urut tolak. Sekian umpatan mak
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-11-2021 09:43 AM
ni katanya rupa menu deorang makan tu? biar betikkkk...

Ni ke rope local food YG authentic itu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:04 AM | Show all posts
evlinne replied at 5-11-2021 01:57 AM
Yakin ka acik? Orang perelih dah lama pakat hencap dlm group fb kena katok dekat kola perlih sejak ...

jangan pi hat jeti nyiru klasik api-api tu..
pi kedai kampung biasa jah..
kalau dua orang makan tak sampai rm100 pun..
ikan jenahak, sotong, udang..
apa barang makan siakap

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerjiggly replied at 5-11-2021 10:03 AM
Ambik sawit jgn ghamas kerandutnpesawit pulak..kau bukan org sini semua tak kenal....gebang ko khe ...

Ok sayammmmmm ...janji tk ramas jeling pn tak..bebi janji....dh takmo jelly2
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:08 AM | Show all posts
Acikgomen replied at 5-11-2021 03:47 AM
Seminggu dua lepaih acik balik sana pi makan ikan bakaq rohani ke apa nama tah morah saja sisturrr ...

ai suka liza mat..
rindu nak pi sana..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 5-11-2021 10:57 AM
Uolls membuatkan mak teringat cerita tukang urut mak.
Sambil2 urut mak dia cerita pasal dua custo ...

Makneng tmpt aku ni wlpn kiteorg tk mandang kasta2 ni ..sama jer ... Tp 1 perkara kiteorg tk kan war2kan kesusahan ...tk nafi sini mmg byk rumah mesra rakyat sbb diorg ada tanah sendiri
Tiap2 bln diorg mampu bayar bln2 300kot
Rumah mesra rakyat edisi 2021 lawa2 saiz 1k sqft mmg sgt2 selesa dr gov tawarkan kt pekan /bandar nuh..
Kenapa kiteorg tk war2kan kesusahan
Sbb masing2 tau lifestyle dn pendapatan masing2 cth kau ada ladang sawit..mesti ko tau jiran ko nya pndptn kan..skg sawit tgh mahal..lagila tp jrg la kami2 nk bongkak bongak 1 sama lain
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu aku ckp range 300-400 tu sesuai kalau sakai sgt nk letak harga kayangan
Ko makan sekapwagyu ke moklu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by keane.somewhere at 7-11-2021 04:48 AM
Thunderclouds replied at 5-11-2021 09:33 AM
Dikk..hakak la makhluk yg pulun mkn fast food bila holiday. Kes takut kna sembelih mcm ni la..ibar ...


Meols dulu dah terkena...kes nak beli buah tepi jalan je.

Kejadian di Stesen Minyak Shell di Trong, Perak.

Kawan meols rajin gi jalan kaki tanya peniaga cempedak tepi jalan tu. Mula2 dia bagi murah, mungkin Muka kawan meols muka Melayu Kasta rendah.....lepastu dia gi Stesen Minyak masuk kereta kata nak beli sbb dapat murah, meols bawa la kereta 4wd Nissan frontier.

Tiba2 peniaga 3 orang tu menggelupur macam bercakap2 sesama diorg....lepastu harga Naik.

Terus Tak jadi beli, kitorg blah.

Melayu Kasta Rendah Kat Malaysia ni fikir yg pakai truck tu orang Kaya...bodoh gile..bukan nye Aku pakai Porsche, Tesla.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:15 AM | Show all posts
asudau replied at 5-11-2021 07:31 AM
kalau pegi kilim geopark tu, boleh tak kalau tak mau singgah kat restoran ni? atau wajib singgah :lo ...

driver boat tu sah sah dapat komisyen bila bawa orang..kalau 1 trip dapat rm100, 5 trip buta-buta je rm500 sehari..

lain kali kena cakap terus kat driver boat tak mau pi restoran tu..

terus je pergi tempat lain..
bawa bekal siap-siap..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
kuewTiau replied at 5-11-2021 10:34 AM
boleh tahan mahal harganya.tapi ada jugak salah customer sebab tak tanya betul-betul.
last m ...

Ok2 jer tu.... 350...
Aku makan kt jeram pantai remis 400rm
Dlm 10org  ..tu pn berpa tahun lps sblm covid
Oder seafood byk
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 5-11-2021 11:10 AM
Makneng tmpt aku ni wlpn kiteorg tk mandang kasta2 ni ..sama jer ... Tp 1 perkara kiteorg tk kan w ...

Haah rumah mesra rakyat buat atas tanah sendiri tu mak tau sbb mak pernah isi borang nak apply. Tapi pikir2 baik mak beli rumah taman. Gittew.
Mak honestly tak amik tau sgt pendapatan jiran2 mak yg tanam sawit ke kelapa ke.. Sbb mak tau diorg berduit jah. Tak de nya ketuk pintu rumah mintak sedekah. And yes tak de pandang kasta2 ni.. Apa ingat yenna ke ada kasta2 ni.. choi. Diam2 je kalau duit berkepuk.. Kang rumah kena naik dek perampok.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 03:13 AM
Meols dulu dah terkena...kes nak beli buah tepi jalan je.

Kejadian di Stesen Minyak Shell di Tron ...

Hahaha. Sama lah, iols pun ada terkena. Boleh pulak hari tu iols terbuka hati ikut jalan lama Bidor tu lepas tu singgah beli jambu air madu kononnya kat gerai tepi jalan. Situ takde orang berhenti, diorang nampak kereta iols berhenti semua pakat panggil datang gerai masing2. Sekali dia ketuk sampai rm40 ye sebungkus. Iols pulak sebab dah beriya pilih, bayar je lah guna duit laki iols. Takde lah manis pun.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-11-2021 09:58 AM
ni satu lagi kedai...
kalau tengok lauk tidak lah banyak... tapi orangnyer ramai...  
eee jug p ...

Restoran Melayu memang jijik sama macam kedai
Restoren Mamak...jug pinggan mangkuk semua material plastik dan melamine..lousy gile

Tak reti ke nak guna ceramic dan kaca

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 5-11-2021 09:47 AM
ummah rejim tel tel aviv pn cakap, ish mahal nya harga kedai  melayu langkawi   ni....


Mulai hari ini kena pakai...' HARGA SIAKAP LANGKAWI'...untuk menggantikan 'HARGA YAHUDI atau HARGA TEL AVIV'.....CINTAILAH BAHASA KEBANGSAAN KITA'.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 5-11-2021 11:17 AM
Hahaha. Sama lah, iols pun ada terkena. Boleh pulak hari tu iols terbuka hati ikut jalan lama Bido ...

Kalau berniaga tepi jalan tu kau ludahkan je sis.

Dulu meols cam kesian la kann tengok semekin je..demi persaudaraan Islam khenn.

Sekarang meols ludahkan je
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 5-11-2021 11:16 AM
Haah rumah mesra rakyat buat atas tanah sendiri tu mak tau sbb mak pernah isi borang nak apply. Ta ...

Samalah mak aku pn tk amik tau
Tp dh nama duk sekampung mmg tau la apa pekerjaan masing2 nk pulak depa2 tu pn sepusat sepusing ...kita2 gak..duk kg ko malas mmg tk berduit la..cumanya tklah sampai merempat kan
Ada yg kerja dgn org tu ...sewa rumah 150 dpt gaji hari bole je survive ..wlpn tk mewah..
Cuma nk bgtau bila dok dlm kg pertanian mmg taulah ekonomi setempat mcm mana
Tp tmpt aku ni kuasa membeli sgt power
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:21 AM | Show all posts
aiseh dah masuk bab kena tanya kereta jenis apa pulak
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
tu dia rm160 sekilo, kalau siakap kecik dptlah sekilo tu pun dah rm160, tak cek harga dulu ke sebelum makan tu, tapi mampulah kan byr ok lah, takde lah kena gadai brg kemas ke basuh pinggan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 10:21 PM GMT+8 , Processed in 0.104884 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list