CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 5-11-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 5-11-2021 08:47 AM
Rugi lah bercuti x try makanan setempat.... Buatlah carian dulu pasal makanan setempat cari yg loc ...

Apa Nye makanan setempat Kat kawasan pelancongan Pulau camtu

Tomyam? Singgang? Asam rebus? Gulai batang pisang?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 5-11-2021 07:27 AM
Lain la kalau kat turki kan..siap tarian gelek babat

Negeri dambaan edaylidiz .....aku dengar dia tengah apply designation tersebut...to get closer to the turkish men...

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Mahalnya....Siakap apa ni? Iols duduk durian tunggal, siakap seekor saiz medium RM15/seekor. Masak sendiri sweet and sour, stim limau, goreng pon sodap
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
customer salah sbb x check betul2 harga mknan dan penjual plk amik kesempatan up harga cam mknan yg di msk tu dimsk kt planet marikh
pernah ke langkawi bbrp kali tp mkn pun kt kedai biashe2 aje, yg penting kenyang
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 5-11-2021 02:07 AM
Peniaga penipu camni mmg jahat
Selayaknya diboikot dan owner patut dijeling2 hantar ain bak kata kak ...

Kaka tak silap iols, iols pernah pergi restoran terapung ni. Celah mana restoran mewahnya, interior haukkk pprt, lagi lawa cafe family iolsss ehhh choiii

dia pakai siakap apa tu? Sebesar ikan jaws kah

Ke caj mahal sebab pemandangan nan hadoooo huduh di langkawi tu jah? Dengan ala2 terapung segan tak malu nak terapung restoran tu... Baik pergi resto fine dining jah.. takpun mandarin oriental berbaloi gila macam2 ada
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 07:35 AM
Ni mesti kes melancong kawasan berprestige pergi menyewa kat chalet2 murah...hujung2 kau terperangka ...

Dikk..hakak la makhluk yg pulun mkn fast food bila holiday. Kes takut kna sembelih mcm ni la..ibarat p sana nek keta,blk jln kaki
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Siakap je pun. Sapa expect siakap boleh sampai harga tu even ikan hidup pun. Lainla empurau liar ke patin liar ke salmon liar ke. Harga kayangan tapi kedai rupa hauk. Kalau pesen upscale logik la jugak takde orang nak question
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 5-11-2021 07:24 AM
Tapi restoran die pun takdela selesa mana pun. Jeti kayu je pun ala-ala macam kampung nelayan je.  ...

Khennn kaka, tengok "resit" pun dah tau tu restoran pprt jah eh hello restoran cantik2 mahal selalu pakai resit thermal printing yach... Tak main la tulis2 tangan gini lepastu caj macam tiket pergi balik diskaun air asia free seat
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:37 AM | Show all posts
bukan nak victim blaming tp ni mesti jenis tak membaca ke tak amek tahu... siakap sedap tapi kalau dah tahap 7kg tu sedap ke

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 08:08 AM
Yang Ada bisnes Kaya lah...Ada je orang kampung yang dari bandar balik kampung sebab miskin, buat  ...

Aku ni mmg duduk kampung
Mana2 pn ada kasta
Tp jngnla nk downgrade org kg
Semikin mekin org kg tak ada smpai merempat jd gelendangan yg ada tanah gov bg rumah ppr dn mcm2 lgi..diorg pn ada kerja melainkan malas nk mampus

Aku ni antara bini2 tokey yg dpn rumah ada jentera pertanian...yg bagak2 tuh....
Tapi life style kami2 yg kaki ngopi ni tk de makna nk lepak2 dgn tokey2 je ko gila nk berlagak kt kg .mmg kena palau la..lg lak dh mmg kg ada warung je...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:41 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 5-11-2021 01:44 AM
wcy kedai mana plak nih?

deme bising sbb tak sedap kott.. pastu caj mahal namatey.. rega 1k mmg t ...

Kedai ikan bakar kt wakaf che yeh
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 09:14 AM
Apa Nye makanan setempat Kat kawasan pelancongan Pulau camtu

Tomyam? Singgang? Asam rebus? Gulai  ...

Wagyu steak versi dan sentuhan kampong.com...

Kahkahkahkahkahkakahkah
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 5-11-2021 07:44 AM
I pun dah duk kampung..tak cerca orang kampung punnn,tapi yang jenis tak berapa kaya,acah kaya yan ...

Org kg tmpt aku diorg ni byk duit tp lifestyle biasa2 jer... Setakat ni kami2 tk de acah2 kaya
Acah2 susah ada...sbb tu bantuan tk yah mintak sampai je ..gov yg cri kami tawarkn itu ini
Yg tercicir tu mgkn sbb kerenah ketua tmpt diorgg
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dh nama waterfront mau tk mahal wlpn deco hauk
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:43 AM | Show all posts
ni katanya rupa menu deorang makan tu? biar betikkkk...

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:45 AM | Show all posts
Assalamualaikum, Saya wakil dari restaurants yang viral berkenaan dengan siakap hidup 7.48kg, Disini saya dengan rendah diri cuba menerangkan apa yang berlaku pada hari kejadian. Berkenaan dengan saiz ikan, saya sendiri sudah menerangkan kepada pihak customer berkenaan dengan saiz ikan yang besar disebabkan ikan tersebut merupakan ikan show di sangkar ikan kami dan selalunya kami tidak jual ikan ni.

Dan saya juga telah rekemen supaya beliau dan ahli keluarga supaya ambil ikan yang lain didalam petak yang untuk order makan (ikan merah dan kerapu), saiz ikan di dalam lebih kecil saiz lebih kurang 1.00kg-1.5kg sahaja tetapi pihak customer masih lagi insist untuk ambil ikan siakap show walaupun telah diberitahu ikan tersebut bersaiz mega.




Dan apabila pihak kami telah tangkap ikan siakap tersebut menggunakkan Tali pancing Dan panggil beliau supaya melihat size ikan semasa beliau di meja makan tetapi beliau menolak untuk melihat saiz ikan dan beritahu kami proceed dengan ordernya.

Berkenaan dengan anggaran saiz yg ditunjukkan oleh pihak kami yang dikatakan memanipulasi saiz ikan pihak kami telah menganggarkan ikan tersebut dan menunjukkan anggaran size ikan mmg besar. Dan disebabkan itu beliau mengambil seekor ikan sahaja. Tetapi beliau Masih lagi proceed untuk order.

Dan ada yang mention berkenaan telur dadar yang mahal sebenarnya satu plate ada 3-4 biji dalam satu plate. Dan telur itu bersaiz besar dan saya rasa harga berkenaan normal disebabkan perniagaan kami di floating restaurants mengambil kira kos yang perlu dikeluarkan.

Siakap Langkawi
Point kedua berkenaan dengan kad kredit 5% pihak kami tidak caj apa-apa pun dalam pembayaran beliau, bil yang ditunjukkan cuma satu bill sahaja. Bil pertama berjumlah RM1759.50 dan bil kedua berjumlah RM93.00 total untuk 2 bil tersebut RM1852.50.

Dan berkenaan orang belakang yang dikatakan “pasrah” dengan bill juga tu juga order lobster (950g) hampir 1 kg, ketam, ikan kerapu harimau.

Dan bekenaan dengan harga yang mengatakan harga ikan tidak munasabah, kami menjual ikan hidup dan semua yang dijual di restaurant adalah live seafood. Ikan di darat dijual mungkin RM9/100gram tetapi kami menjual RM16/100gram disebabkan ikan hidup.

Banyak yang dalam komen mention pejabat zakat lhdn apa semua jangan risau semua kami pembayar zakat dan cukai sebagai warganegara malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-11-2021 09:43 AM
ni katanya rupa menu deorang makan tu? biar betikkkk...

Telur dadar rupa gitu sampai rm6 ke...ikan pun x nampak beautiful plating...awat harga lg mahal dr chef wan nye restoran?...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-11-2021 09:43 AM
ni katanya rupa menu deorang makan tu? biar betikkkk...

Kering gilaa seabass is not my league laaaa .... Murah kot kt tmpt aku ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:47 AM | Show all posts
chazey replied at 4-11-2021 10:06 PM
Tapi memang boleh tahan Tel Aviv la, udang 1kg pun 200 hengget. Sepatutnya area dekat laut, seafood  ...

ummah rejim tel tel aviv pn cakap, ish mahal nya harga kedai  melayu langkawi   ni....

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 5-11-2021 09:39 AM
Aku ni mmg duduk kampung
Mana2 pn ada kasta
Tp jngnla nk downgrade org kg

Setakat ko di downgrade kan ke tahap kampong.com takkan jadikan ko hina dan keji kheunz?

Bahagia iteww syukur...belajar utk rasa syukur...laki ko ada ajar tak?

Asal org tak sebut uker ko macam atap rumah kampong sudah la....iteww pun tak akan jadikhen uker ko bertukar jadi atap rumah kpg kheunz?

So?

No big deal la....

Ko tengok kt sini tak payah nak rasa insulted bagai...ada sendiri yg dgn lantang ngaku mak anjing pada anak anjingnya...#chzyK9

Kahkahkahkahkah


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-1-2022 08:00 AM GMT+8 , Processed in 0.104734 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list