CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 10-11-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 9-11-2021 09:39 PM
stingerpies replied at 9-11-2021 09:11 PM
Org yg duit berkepok kepok berkepok kepok and have gone through many good things in life serta syu ...


Asfirullah halazim....... Manak oi jangan try hard sangat...ko mahu swim dalam cage better ko pergi impresse darsita her place long beach lagi sesuai south side waters warmer..or pergi florida... Dari pier ke alcatraz ko cuba swim aku tidak akan impress beside aku akan nampak mental retard...
Itu lah aku memang marhein pun at least mahu cross state tidak lah minta duit ufti rm500... Hello aku tidak kutuk depa lah.... Aku suka dengar orang ada purchase power dari berita mahu beli susu anak tiada duit ...issue rue cambon GT sudah explained... Hampir sama seperti aku faham if yang mahu bespoke mahu atelier touch... Sekarang ini pun depa sudah fully online... Dahulu cuma fitting saja... and willing to do jika aku tidak akan buat sebab travel jenis lain lain. Cuma certain brand aku target...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 01:44 PM | Show all posts
naina replied at 10-11-2021 09:07 AM
Memang menipu. Sengaja nak perangkap customer. Customer tak agak sampai 7kg. Maybe 2,3 kg. Tapi di ...

ye ujung2 nak play victim kata bela

patot quote trus je masa customer mintak nak ikan 7kg tu sesiap, bukan masa org tu dah melantak and nak bayo, sapa le tak terkujat. kut meols masa bawak keluar tu mmg dah pi jumpa tokeh teruih , apatah lagi duduk nak makan. boleh je angkat kaki belah sbb mmg tokeh tu menipu

besdies ongila mana nak melantak ikan 7kg? takkan le tak penah masuk pasor? kut beli kat supermarket pun dah letak berapa berat, takkan le tak buleh agak 7kg tu boleh buat lauk kenduri

mmg salah tokeh... nak pi buat haji balik hari pun, bior le duit tu berkat.. harap mmg kena saman la dgn kpdnhep
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 01:45 PM | Show all posts
imatt replied at 10-11-2021 12:51 PM
Ikan siakap dari segi rasa dia tawar skit. Sbb tu kalau kat pasar murah je sebenarnya.
Ikan bawal ...

Ikan bawal cermin hat kecik2 tu ok lah pd mak goreng garing2 jd mcm keropok gitu lepas tu sedia cicah mcm yg uolls ckp.
Bawal yg mak x suka tu yg besar2 tu. X tau nape.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 01:49 PM | Show all posts
makadek replied at 10-11-2021 09:55 AM
Pun ada lg yg bangang buat2 bebal infinity nk salahkan pelanggan
Dia mcm ni la
Bila dpt ikan bkn  ...

takpe tu bior deme esok2 terkena, sendiri mau ingat

biasa le kita org melayu ni jarang nak confont depan2, kut dia buat kat set2 mata sepet, mau terbalik kusi meja... org kita ni mcm redho je, and takut halal haram , ye la sbb dah makan kan

dats y senang tokeh tu nak amek kesempatan..

yg menega ni lupa.. menega pun kena ada akad, bukan sebelah pihak je.. haaa kalau lagi satu pihak tak setuju, rezeki tu...?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 01:49 PM | Show all posts
makadek replied at 10-11-2021 09:55 AM
Pun ada lg yg bangang buat2 bebal infinity nk salahkan pelanggan
Dia mcm ni la
Bila dpt ikan bkn  ...

takpe tu bior deme esok2 terkena, sendiri mau ingat

biasa le kita org melayu ni jarang nak confont depan2, kut dia buat kat set2 mata sepet, mau terbalik kusi meja... org kita ni mcm redho je, and takut halal haram , ye la sbb dah makan kan

dats y senang tokeh tu nak amek kesempatan..

yg menega ni lupa.. menega pun kena ada akad, bukan sebelah pihak je.. haaa kalau lagi satu pihak tak setuju, rezeki tu...?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 9-11-2021 10:05 PM
akubest replied at 9-11-2021 03:16 AM
pada pendapat aku kan
ikan tu kan kan ikan hidup sauk bila nak makan kan



Cerita dia ada di 2 paragraph...jenis kaya style sis... yang selalu minta waiter suggest specialty meal of the day recommended menu dari chef tanpa tengok menu and price tag... Last last pinch a penny mahu bayar...

Saya telah mencadangkan kepada pelanggan supaya untuk mengambil ikan lain seperti siakap merah dan kerapu dengan saiznya sekitar satu hingga 1.5 kilogram (kg), yang lebih sesuai untuk dijadikan hidangan," katanya

Beliau berkata, ketika kejadian, dia telah meminta pelanggan terbabit untuk melihat sendiri ikan sebelum dimasak tetapi mereka tidak mahu berbuat demikian.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 02:12 PM | Show all posts
Edited by sayawifenikmie at 10-11-2021 02:17 PM
Dwdrum replied at 10-11-2021 01:12 PM
Baru saja tinggal berapa bulan kak lid.... Lama wfh sehingga tidak hold ter paksa balik... Thanks  ...

syiok kan ada anak kecik
tapi yg tak syok tak bole tidor siang hahaa

kak lid tak pi dah la US kot
dah tak gheja
nak jalan2 tu pun dok la sebab US ni jauh
kaklid tak boleh naik ekonomi .. tak tahan .. sempit

selama ni .. since 1998 kak lid selalu pi US atas urusan kerja
almost 1-2 tahun sekali
masa anak kak lid belajar sana, tiap2 tahun pi ..

now ni kalau nak jalan2 luar negara pun
yg dekat2 ajerla ... yg tak sibuk nak tukar2 flight
yg perjalanan max 10-15 hours
penat sebenarnya pi US ni ..
sebab selalunya kena ambik MAS
dulu2 OK terus sampai
yg tahun2 belakang ni MAS sampai erop jer
letih uolsss
kalau airlines lain ada kot yg tak yah sibok2 tukar terminal

dulu2
kalau shopping puluh2 k
sebab jual kat online shop kak lid
now ni ngangaaa jer la hahaatak boleh jual barang2 US dah

dah trak gheja ni
kalau dapat pi telok cempedak pun dah 1000000 syukur dan rahmattt



Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 10-11-2021 01:49 PM
takpe tu bior deme esok2 terkena, sendiri mau ingat

biasa le kita org melayu ni jarang nak confon ...

Kedai dia ibarat kem pelarian tu memang sengaja kot biar design kampung2 gitu. So pelanggan tak aspect la harga nya lebih dari hotel 5 star. Nampak taktik dia. 1 pasal kedai 1 lagi saiz ikan. Orang mana makan ikan 7kg. Kat kedai rata2 1-3kg je. Kira 100gram plak tu. Orang kira 1kg terus. Memang menipu banyak mengelirukan. Hujung2 Cust terperangkap. Again. Ikan siakap je pun. Bukan ikan arowana. Bersepah kedai tepi2 jalan jual. Bukan ikan terdesak nak dapatkan. Owner tamakkk. Ini kali virallah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 10-11-2021 08:10 AM
Di chenang sebelum covid ada seafood restaurant letak price tag 1g ada 100g ada 10g... Masing masi ...

Ini psychology nombor, contohnya apps subscription Dropbox USD 9.99 per month, orang nampak USD 9 tu dulu padahal lagi 1 sen jah dah nak jadi USD 10, letak 10 kalu nanti orang rasa mahal, so mata fokus dekat 9 yang catchy.

Samalah spesisnya dengan pamphlet Ong Tai Kim ka, Courts Maut See You In Courts ka, yang ringgit sikit punya besar, yang sen punyalah kecik superscript

Kalu dia letak RM 160 per kg, pelanggan pun dah terkejut gerun dah nampak nombor 160 compare to tulis RM 16 per 100 gram, kalu RM 16 rasa harga marhaen agittew
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 05:57 PM | Show all posts
aechae replied at 10-11-2021 07:56 AM
Nasi lemak ikan tongkol special okeh!! Tp klu kedai kedekut yg xbg apa pn selayaknya dikecam sepan ...

Saya suka ikan tongkol dlm nasi berlauk..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 10-11-2021 05:37 PM
Ini psychology nombor, contohnya apps subscription Dropbox USD 9.99 per month, orang nampak USD 9  ...

Let me put it the other way round....ikan ini sifatnya bukan macam gula atau kacang tanah where you can keep on topping up to get your desired weight easily...sebab iteww utk ikan its in fact easier kalau you put it at the lowest unit..eg RM10/100g ...besanya kalau seekor ikan on average katakanlah 550g.....so kalau by your suggestion its easier to put the pricing at RM100/1kg..bayangkhen..? Senang kira keww conpared to gula kalau kau letak RM3/1kg.....you can always top up the 550g of sugar to reach 1kg kheunz? Kalau ikan ..macam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:10 PM | Show all posts
KIM.K replied at 10-11-2021 08:26 AM
Dah bertahun manak tu moyan.
Takde ke mainan sesuai nak bagi manak tu diam
Ingat dah main pussies ...

sbb bertahun2 dia moyan la lagi jgn dilayan.. lagi dia moyan.. nih ajaran poremer lain sblm iols..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 10-11-2021 07:10 PM
sbb bertahun2 dia moyan la lagi jgn dilayan.. lagi dia moyan.. nih ajaran poremer lain sblm iols.. ...

ni bukan gossip pasal aku khen? pra moderator non examplary...OT tanpa batasang...patut tak naik naik full fledge mod...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 10-11-2021 02:12 PM
syiok kan ada anak kecik
tapi yg tak syok tak bole tidor siang hahaa


us pi dua kali....umrah dah pi berapa kali? aku belum nak tanya haji lagi kerna haji ada queue numbers...aku tanya haji kecik dulu
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:46 PM | Show all posts
stingerspace replied at 10-11-2021 07:46 PM
us pi dua kali....umrah dah pi berapa kali? aku belum nak tanya haji lagi kerna haji ada queue num ...

.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 10-11-2021 08:46 PM
.....

Belum dapat seru stinger...khen senang jawabnya?

Kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerpies replied at 10-11-2021 06:05 PM
Let me put it the other way round....ikan ini sifatnya bukan macam gula atau kacang tanah where yo ...

Aku ni pembeli ikan tegar
Aku ada je jawpan tp mlm ni tk dek mood seksoklah..ngantuk dh
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=845782479342947&id=100017336078923
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
sungguh ke berat ikan tu 7kg?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 01:11 PM GMT+8 , Processed in 1.397822 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list