CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 10-11-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 10-11-2021 10:15 AM
Ye pertama kali dpt makan ikang ini
Sblm ni korek ikan darat jurrr
Puas hati tak jawapan marhen  ...

Laki dayus makan hasil bini ko bagi redho ko kemam teloq jejants forum kheunz? Apa kelas ko nak lastik teloq cup cup C  aku yg tergantumg @ melekat kat dada?

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerpies replied at 10-11-2021 11:34 AM
Laki dayus makan hasil bini ko bagi redho ko kemam teloq jejants forum kheunz? Apa kelas ko nak la ...

Eh eh teringin rupanyaaaaa
Meh sini abam meh nk lestik dah lama adek gewammmmm dgn abam

Nak lestik tulur
Nak lestik tulur

Oklah nk masak bubbye dulu
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerpies at 10-11-2021 11:40 AM
makadek replied at 10-11-2021 11:37 AM
Eh eh teringin rupanyaaaaa
Meh sini abam meh nk lestik dah lama adek gewammmmm dgn abam



Bangkai betul ko teloq sejenis pun nak lastik..jelly la iteww org lain cup c...dia nasik lemak sehengget?

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:14 PM | Show all posts
aku nak makan ikan merah 1kg rm45 pon rs mcm adoi miskinnya aku mahai benor

taktahu la sapo yg betoi sapo yg salah

tp kalo jenis peniaga yg cas smpai 200% ni...melampau sagt...kang kene langgar ribut restoren baru tahu
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:30 PM | Show all posts
makadek replied at 10-11-2021 09:47 AM
Allhamdulilah buat pertama kali
Naik tenggiri batang 1kg 31 dpt 2kg
Panjang yg amat ngam utk 5x h ...

Sedapnyaa kari tenggiri
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 10-11-2021 12:14 PM
aku nak makan ikan merah 1kg rm45 pon rs mcm adoi miskinnya aku mahai benor

taktahu la sapo yg beto ...

Lama dah aku nak beli ikan merah buat sup
Tapi mahal sangatlah
Untuk family aku sekor 1kg lebih dah rm40++ an
Terasa betol duit mengalir kan
Alih2 ambik pelaling sedap pun sedap. Murah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kuchenta_81 replied at 10-11-2021 12:30 PM
Sedapnyaa kari tenggiri

The closest you get to kandar...


Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 10-11-2021 12:38 PM
Lama dah aku nak beli ikan merah buat sup
Tapi mahal sangatlah
Untuk family aku sekor 1kg lebih da ...

Double income household...jgn la dok berkira sangat....benda makan pun...bukan utk pelarian afghanistan ...khen utk keluarga anak anak sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerpies replied at 10-11-2021 12:41 PM
Double income household...jgn la dok berkira sangat....benda makan pun...bukan utk pelarian afghan ...

Ya akan beli nanti. Tengok keadaan dan bajet la..
Ada pilihan yang boleh beli dengan kadar banyak maka pilih la yang lain dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 10-11-2021 12:44 PM
Ya akan beli nanti. Tengok keadaan dan bajet la..
Ada pilihan yang boleh beli dengan kadar banyak  ...

Kalau dah teragak tekak anak anak itewq nak ikan merah jugak takkan ko nak cari yg dah benyek lembik kurang baik isinya that is much cheaper....to feed your own family? Janji ikan merah?

Adehhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:48 PM | Show all posts


kat swk ikan siakap 20 hinggit 1 kilo
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 9-11-2021 11:53 PM
Akak culture shock dan rengsa dengan nasi lemak Terengganu, ada ka patut depa pi bubuh ikan tongko ...

Tu la. Tak sesuai nasi lemak dengan ikan tongkol. Ikan tongkol tu sendiri sedap sebenarnya. Kalau hidang dengan nasi dagang ok la.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 9-11-2021 12:08 PM
Khennn uolls. Byk lagi ikan sedap. Siakap juga yg org kemaruk.
Mak kalau siakap n bawal mmg kureng ...

Ikan siakap dari segi rasa dia tawar skit. Sbb tu kalau kat pasar murah je sebenarnya.
Ikan bawal kene goreng garing baru sedap. Pastu cicah dgn sos kicap perah limau.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Vellfire replied at 10-11-2021 12:48 PM
kat swk ikan siakap 20 hinggit 1 kilo


Nak sensitif macam mana? Takkan ko nak pegerai letak dua aquarium sebelah sebelah...satu aquarium utk pelanggan kayangan macam aku...satu akuarium lagi utk golongan pelanggan  marhaen pprt macam makadek?

Duhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerpies replied at 9-11-2021 04:28 PM
apa guna aku bayar gaji flippers, dolphins tiap bulan kalau tak boleh jaga aku?helooooooo..nak ser ...

Masalah nya manak hanya orang gila saja yang swin dari fisherman wharf to alcatraz without any relevant issue untuk depa buat begitu... Pekerja/owner yatch and boat yang buat mantenance scrapping sea shells aku boleh faham....

Bila pula aku mengata depa?.... Cuma aku rengsa    my mum and in law shopping ajak aku... Daddy dan fil lagi awal bagi excuses tidak mahu join depa... Tinggal aku selalu jadi chapron depa... Sedih kan... Kawan aku senang saja aku tinggal kan depa nanti aku pickup mahu shopping sekali boutique aku tidak kisah... Cuma aku hairan di tempat depa boutique cikai sangat kah apa...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:57 PM | Show all posts
weekend ni baru lepas gi mancing, dapat lah siakap 2 ekor, kerapu sekor & ketarap sekor
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
imatt replied at 10-11-2021 12:48 PM
Tu la. Tak sesuai nasi lemak dengan ikan tongkol. Ikan tongkol tu sendiri sedap sebenarnya. Kalau  ...

Tak seswai sebab tekak ko yg dah terbesa dgn combi nasi lemak bilis timun kepak ayam goreng dan telor dadar...for them yg dah terbesa dgn nasi lemak ikan bertongkol yg dah terbesa dgn combi sebegini giteww juga akan agak pelik dgn combi ko....

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 10-11-2021 12:56 PM
Masalah nya manak hanya orang gila saja yang swin dari fisherman wharf to alcatraz without any rel ...

Org yg duit berkepok kepok berkepok kepok and have gone through many good things in life serta syukur padaNYA...dari all aspects,bila melakukan sesuatu perkara, ramai dari kalangan marhaen macam ko tak akan paham....kita tak buat benda yg normal people lakukan...bukan kerna we want to be differwnt from others..but its just the the way they are...susah aku nak sexplain dgn ko...nanti bila ko dah sampai level aku..ko akan lebih paham....

Giler org kaya dgn giler rakyat marhaen lain doldrum..lain....aku tak sebut yg keluar masuk 31 rue cambon iteww giler org kaya tau.....sebaliknya iteww giler org miskin nak tunjuk kaya....sebab dgn tunjuk then baru org tahu dia kaya...sedangkan kaya yg betul betul kaya..itewwla macam aku sebut nak swim dari pier39 pi alcatraz...dgn mobilising segala resources yg ada duit yg berkepok kepok to make his wish come to reality...crazy it may seem tapi itula aku...

Contoh lain yg aku boleh bagi...elon musk ...saper sangka ada org boleh menjadikan aspirasinya satu realiti..getting people to go to mars,  kalau kau tak start dari sekarang?

Ko paham tak?


Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 8-11-2021 10:56 PM
semoga Allah permudahkan urusan u sis
semoga dapat kembali bersatu dengan anak
2 tahun ... tengah  ...

Baru saja tinggal berapa bulan kak lid.... Lama wfh sehingga tidak hold ter paksa balik... Thanks kak lid....
Bila mahu mai sini....
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerpies replied at 10-11-2021 12:57 PM
Tak seswai sebab tekak ko yg dah terbesa dgn combi nasi lemak bilis timun kepak ayam goreng dan te ...

Bagi sy memang x sesuai. Sebab sy ok je makan nasi dagang dengan lauk ikan tongkol walaupun 1st time cuba. Tp nasi lemak dgn ikan tongkol, makan berkali kali pn still rasa tak sesuai. Tp dh tu je yg ada masa duduk sana.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 02:35 PM GMT+8 , Processed in 0.096524 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list