CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 10-11-2021 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 10-11-2021 08:10 AM
Di chenang sebelum covid ada seafood restaurant letak price tag 1g ada 100g ada 10g... Masing masi ...

ada smartphone tapi yg gunalhen smartphone jenis bebal pun tak guna...hanya tau main tetris dlm smartphonenya...

kahkahkahkajlahkahlah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:40 AM | Show all posts
ciksom replied at 9-11-2021 06:30 PM
Kenapa tokey tak tulis dlm menu rm160 = 1kg. Kan senang. Kekadang kalau pergi melancong perut lapar  ...

sbb objective tokeh mmg nak menipu kut?

itu je conclusion nya,, kedai kut lawo  mcm 5,6 star otel.. mmg le yg tak berapa nak berduit tu takkan masuk sbb boleh agak reganya berapa, ni kedai pun guna pinggan cawan kedai eco

ramai je peniaga telus... pricing sesiap depan mata, takde nak sorok2 mende , kut ada yg nak mintak machiam2 kita quote dulu, dah setuju baru buat

pehtu bukan sorang dua terkena.. ramai lagi,. elok la benamkan tokeh ni, tak kira la apa alasan, mmg tak telus dari mula

logic ke dia expect each customer yg masuk keda dia makan sampai ratus2 ribu2 ringgit????  satu jug air pun cecah rm35, apa gile!

kalau niat telus nak berniaga,letak je banner sesiap depan kedai, harga siakap rm160/kg, harga hidangan satu family bermula dari rm800 ke atas, acer tengok berapa ramai nak jejak

rezeki tak berkat, kat sini boleh lepas, esok2 mati dihitung.. sendiri kena ingat...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 10-11-2021 08:40 AM
sbb objective tokeh mmg nak menipu kut?

itu je conclusion nya,, kedai kut lawo  mcm 5,6 star o ...

Memang menipu. Sengaja nak perangkap customer. Customer tak agak sampai 7kg. Maybe 2,3 kg. Tapi dihantar nya 7kg.
Ustaz Azhar Idrus dah explain pasal jual beli ni. Dia kata kalau ikan tu kita order 1kg tapi dihantar 5kg kita berhak untuk menolak. Sebab belomm bayar.
Untung berlipat kali ganda yang tak munasabah tak berkat lerr.
Owner ni kuat putar belit. Rupa2nya ramai terkena.
Lagi pun masa order owned pun tak tahu kan berapa kg. Lepas order baru tangkap lepastu timbang terus masak. Tak bagitau pun harga sekian2. Cume cakap ikan belaan besar gitu Gini je.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:11 AM | Show all posts
tp kan ramai yang dah terkena dgn kedai ni, bermaksud mmg berlaku penganiayaan dan tokey kedai tak serik..mcm seronok pulak dok kapak poket org. lepastu berlindung disebalik "kami dah papar tanda harga"
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Takat ikan siakap..kot ikan kurau ke ..or ikan rare ye lah gak...siakap ikan murah ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:36 AM | Show all posts
Instead of tanya berapa orang makan, kena tanya berapa kilo nak macam restoran fatty crab.  Tanya berapa orang makan subjektif.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 9-11-2021 03:52 PM
memang skrg ni musim susah nak dapat tenggiri batang ...
aritu setelah 2 bulan order kat penjual i ...

Allhamdulilah buat pertama kali
Naik tenggiri batang 1kg 31 dpt 2kg
Panjang yg amat ngam utk 5x hidangan
Hari ni ikan2 branded pakat naik..
Mengkari palo ikan tenggiri ler kitaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 10-11-2021 09:07 AM
Memang menipu. Sengaja nak perangkap customer. Customer tak agak sampai 7kg. Maybe 2,3 kg. Tapi di ...

8 tahun berniaga dlm ketidakberkatan rupanya.....

kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerpies at 10-11-2021 09:54 AM
makadek replied at 10-11-2021 09:47 AM
Allhamdulilah buat pertama kali
Naik tenggiri batang 1kg 31 dpt 2kg
Panjang yg amat ngam utk 5x h ...


yg sebelum ini alhamdulillah tak terucap keww? frasa buat pertama kali iteww seooah alhamdulillah ko reserve only bila datang tenggiri batang yg besar
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 10-11-2021 08:40 AM
sbb objective tokeh mmg nak menipu kut?

itu je conclusion nya,, kedai kut lawo  mcm 5,6 star o ...

Pun ada lg yg bangang buat2 bebal infinity nk salahkan pelanggan
Dia mcm ni la
Bila dpt ikan bkn saiz yg d minta
Ada pelanggan yg baik dia akan terima jer tk byk hal
Yg cerewet akn rejek
Yg makan tp tercongak cangak tk puas hati
Nk tolak mcm ehh kan pulak.. Jd makan
Lps tu komplen
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerpies replied at 10-11-2021 09:53 AM
yg sebelum ini alhamdulillah tak terucap keww? frasa buat pertama kali iteww seooah alhamdulillah  ...

Ye pertama kali dpt makan ikang ini
Sblm ni korek ikan darat jurrr
Puas hati tak jawapan marhen hamba
Pokcit ...

Dgn permintaan pagi ni
Nak lestik tulur moleh
Aummmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:20 AM | Show all posts
gua rasa tokey tu yg rugi sebenarnya

ikan umo 11 tahun

average kos makan ikan sehari sejak kecik sampai besar kata la rm2. 365x11xrm2 = rm8020
tu belum lagi kos veterinar, ikan demam ke pening ke cirit birit akibat makan bebukan yg bebudak campak
kos mentenen sangkar
kos sekuriti takut org curiikan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-11-2021 10:34 AM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 10-11-2021 10:34 AM

Siaaaaaakarppp kap kurn khaaaaa
Aroi maakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:46 AM | Show all posts
makadek replied at 10-11-2021 09:47 AM
Allhamdulilah buat pertama kali
Naik tenggiri batang 1kg 31 dpt 2kg
Panjang yg amat ngam utk 5x h ...

ok la tu .. dalam 2kg tu just nice la untuk makan sendiri .. kalau 3-4 kilo tu utk buat kenduri. ni size i selalu ambik utk masak beriyani ikan masa raya ...
i rasa dah mula balik ada tenggiri .. org kata bulan 8-10 memang susah nak dapat tenggiri sebelah pantai barat.  
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 10-11-2021 10:46 AM
ok la tu .. dalam 2kg tu just nice la untuk makan sendiri .. kalau 3-4 kilo tu utk buat kenduri. n ...

Yup betul tu mmg dh ada....2 3 kedai jual
Ok bole cuba buat beriani tq bg idea
Biasa kari dn asam pedas jer..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 10-11-2021 10:15 AM
Ye pertama kali dpt makan ikang ini
Sblm ni korek ikan darat jurrr
Puas hati tak jawapan marhen  ...

Laki dayus makan hasil bini ko bagi redho ko kemam teloq jejants forum kheunz? Apa kelas ko nak lastik teloq cup cup C  aku yg tergantumg @ melekat kat dada?

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerpies replied at 10-11-2021 11:34 AM
Laki dayus makan hasil bini ko bagi redho ko kemam teloq jejants forum kheunz? Apa kelas ko nak la ...

Eh eh teringin rupanyaaaaa
Meh sini abam meh nk lestik dah lama adek gewammmmm dgn abam

Nak lestik tulur
Nak lestik tulur

Oklah nk masak bubbye dulu
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerpies at 10-11-2021 11:40 AM
makadek replied at 10-11-2021 11:37 AM
Eh eh teringin rupanyaaaaa
Meh sini abam meh nk lestik dah lama adek gewammmmm dgn abam



Bangkai betul ko teloq sejenis pun nak lastik..jelly la iteww org lain cup c...dia nasik lemak sehengget?

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:14 PM | Show all posts
aku nak makan ikan merah 1kg rm45 pon rs mcm adoi miskinnya aku mahai benor

taktahu la sapo yg betoi sapo yg salah

tp kalo jenis peniaga yg cas smpai 200% ni...melampau sagt...kang kene langgar ribut restoren baru tahu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:34 PM GMT+8 , Processed in 0.179981 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list