CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 5-11-2021 03:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikan siakap dr syurga ke tu .mahal nak mampuss
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 04:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekilo RM160 (100gm RM16)

Cust cakap jangan lebih 7kg sbb depa 7 org ja
160x7=1120 belum masuk harga masak

Sedap ke siakap? Ni siakap merah ke siakap putih? Ikan merah lagi best
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 04:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Macik rasa ni kes order tak buat kira2 dulu ni

Macam kisah kt kedai roti arab
Sebiji roti harga RM2.00

Cust ada 4 org…kami perati je dorg repeat order…10 biji pastu tambah lagi dan lagi…yelah kan sakan borak ngunyah tak sedar diri berejam2 situ

Bila time nak bayar…memasing terkejut kena seratus lebih kira air dan kuah tambah lagi…pastu dok bising2 tak puas hati
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 04:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 4-11-2021 10:19 PM
kata..ada tulis kat menu..RM16/100 gram.Mungkin berlaku 'kecuaian' jugak di pihak pelanggan tu.

Customer jenis xbiasa mkn kat kedai kot

Dia ingar rm16/kg mcm harga ikan kat pasar.

Btw sepatutnya dia mmg expect dah harga tu.

Ikan tu ikn sangkar tangkap fresh dr sangkar laut.

Diorg mkn kt floating restoran.

Dan diorg kat langkawi.

Dah ada 3 point kat situ yg mempengaruhi harga mknn.

Sedangkan kat darat ni pun sekor patin sangkar siap masak dah rm60. Ikan berat 1kg lebih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 05:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kayangan sgt xkn pakai resit gitu jah..air mahai 1 jug rm35, telur mata rm2, telur dadar rm6, kailan rm9 mahai jgk ye
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 05:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Alah..kau mmg charge mahal walhal ambience xdelah menarik mana....klu sedap masakan ok juga..klu x sedap mmg sangat tak berbaloi mkn utk harga mcm tu ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 5-11-2021 03:50 AM
Ikan siakap dr syurga ke tu .mahal nak mampuss

Of course la...ko ambik aja contoh kita kaum pompuan ni...kalau ada ciri ciri penghuni neraka, mustahil harga hantaran serta maskawen dalam pasaran terbuka sama dgn pompuan soleha, ciri ahli syurga ..utk dijadikhen isteri  kheunz?

Apa yg susah na ko nak faham MYS?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
jas7512 replied at 5-11-2021 05:14 AM
Alah..kau mmg charge mahal walhal ambience xdelah menarik mana....klu sedap masakan ok juga..klu x s ...

Ko expect ada pole dancers in a dining premise seperti iteww utk menghiburkan para pengunjung keww

Kahjahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 5-11-2021 04:42 AM
Sekilo RM160 (100gm RM16)

Cust cakap jangan lebih 7kg sbb depa 7 org ja

First time aku dengar harga tak termasuk how its being prepared...

Kalau dikukus harga lain...kalau dimasak 3 rasa harga lain kewww heshe?

Kahkahkahmahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 05:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 5-11-2021 01:44 AM
wcy kedai mana plak nih?

deme bising sbb tak sedap kott.. pastu caj mahal namatey.. rega 1k mmg t ...

7kg rangka besar apa yg tak sedap? Lainla macam ko tulang lidi, isi terlebih babat.....liat.....

Kahkahkahkahkah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 06:00 AM From the mobile phone | Show all posts
fefeeling replied at 5-11-2021 12:19 AM
Kitorang laki bini holiday ke langkawi mesti cari kedai makan area kampung je.. tak kuasa nak 4-5  ...

Dia faham bini yg sara dia......kena pandai la bawak diri...tak membebankan bini

Masuk akal la
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 06:39 AM | Show all posts
Memang cekik darah punya caj..tapi dah tahu dah tempat macam ni tengok harga dulu...jangan terus ye saja
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 06:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Malas  iol nak layan acik jingle bell tu
.
Dah la celebrate krismas awal sgt
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikan siakap tu bg makan kobe beef or daging  manusia ke mahal sgt?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-11-2021 06:52 AM | Show all posts
dh byk kedai praktis
byr dulu makan kemudian
nak elak kes2 pelanggan 'tak mampu' nak byr
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Restauran memang target market untuk tourist even tho bukan fine dining memang begitu... Walaupun ada yang sikit murah dari floating restaurant ini... Mahu makan unlimited tanpa risau bill tinggi better cari restaurant untuk local.... Tiada yang akan boycotte if tourist sendiri sudah tahu harga makanan memang untuk tourist...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Melampaunye harga ikan siakap die.. Ko ambek ikan siakap tu kat pergunungan luat athlentic ka?????? Nak kene import bagai ke malaysia... Mesti x kan... Mesti dpt kat laut china selatan ja kan....???? Mengaruttt harga die.. Chef mana yg masak???chefff viral yg baling garam tu ka??????? Ni patut di arahkan tutup kedai ni... Tekan kaw2x harga...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 4-11-2021 11:34 PM
kann, pastu salahkan warga Msia x patriotik sbb x bercuti dlm negara sendiri. abes tu owner bisnes ...

Laki aku kena keje ke melaka. Hotel 1 katil single skang dh 100++. Bilik taraf rumah tumpangan je. Melampau btul. Mentang2 org dh blh rentas. Sblm ni g melaka, bilik single 2buah x smpi 100. Nasib baik blh claim company. Melampau sgt nk naikkan rega
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 4-11-2021 10:07 PM
Nasi putih = RM 2.50 sepinggan. Pakai beras wangi gred AAA ke kak atau takat beras Nasional?

Telor dadar 1 - rm6 cikgu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:21 AM | Show all posts
Telo dadow 6 hengget satu

ko pakai telo dr planet mane

nak gi haji balik hari
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 12:33 PM GMT+8 , Processed in 0.087036 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list