CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 5-11-2021 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
imanjannah replied at 5-11-2021 01:28 PM
mmg ada restoren yg mahal2, tapi bila tengok, mcm melampau sgt2 restoren ni, telur dadar pun smpai 3 ...

Kan.. Telo emas mana pakai tue.. Mmg harap kpnkk g terjah la.. Betul ker kpdnkk kijkuh
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 5-11-2021 07:39 PM
Sebab takde air bersih ke tu yg air tembikai pun sampai rm35 sejag

Kenapa ramai pelik harga air tembikai RM35 ? Aku xder lah setuju dgn harga kedai ni sbb aku pun pernah makan sekali di sini dan rasa harga x berbaloi dgn rasa tp nmpk pelik ramai pertikai harga sejug air tembikai tu,  sedangkan kalau tgk kedai di daratan pun bkn main letak harga jus buah RM8-15 segelas.   Ini kan sejug
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 5-11-2021 03:12 PM
ramai rupanya yang kena .....
gila lah
siakap bukan mahal pun

Bak kata anak jiran aku yg 3 tahun..sometimes, its not just about the price of  fish per say...but the whole dining experience....

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 5-11-2021 07:49 PM
Kenapa ramai pelik harga air tembikai RM35 ? Aku xder lah setuju dgn harga kedai ni sbb aku pun pe ...

Janji bukan starbucks....

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 5-11-2021 02:05 PM
Honestly mak hanya pi kat sabak awor je kalau nak mkn ikan bakor.. Sbb dlm medan tu byk kedai.. So ...

wah banyak juga pilihan ye.
sabak awor kita dah cuba sebelum ini. kali ni kita cuba Alida event space.

cantik tempatnya. terima kasih makneng. lain-lain kalau ada kesempatan boleh cuba lain kali pula.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes kami berbeza sikit dari kes yang tular tempoh hari. Memang dia (owner) tiada maklumkanl lansung yang ikan tu adalah ikan pameran yang boleh buat sarkis. Dia cuma cakap ikan tu besar.

“Aku mmg tanya harga, dia ckp rm18 per 100g.So aku bajet boleh pegi RM600-RM800, tapi dia tak cakap pulak ikan yg nak kasi kitorg tu dekat 5kg. Paham? ” katanya lagi
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk poremer lg celik pemikiran
Kat fb ramai yang kecam kt customer
Walhal customer tu level kayangan gak
Dia sendiri pn siakap tk berbaloi harga camtu

Siakap bkn ikan berjenama pun
Kalau liar sekali pn tk la smpai harga woklu..
Bengap btl fbians sembang seolah diorg tu kayangan sgt..tgk profile sorang2 cam mat rempit je..
Kalau pn nk kata marketing
Tk de sapa nk p makan gak
Diorg mesti berhati hati
Aku mmg tk akan makan kat situ
Sbb harga utk siakap tk berbaloi

Faham tak kunci nya skrg harga ikan tak berbaloi bkn pasal dia mahal
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah nak makan sgt jamu hawa napsu..hadap je lah bil sejuta pun....
Lain kali tanya dulu berapa harga...dont expect too much .
Kalau aku..aku mesti tanya berapa harga makanan sebelum aku decide utk beli..drp termalu duit tak cukup..sampaikan dulu ada officemate aku perli kau ni semua nak tnya..
Habis?kalau duit aku tak cukup ko ke nak tlg bayar..tak kan
Tak payah nak malu...jenis aku tak fikir apa org nak kata..mulut aku suka aku
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 5-11-2021 02:44 PM
Restoran mewah tahap hotel 5 bintang ke restoran ni? Kalau setakat restoran terapung kedai2 biasa ta ...

Warung je atap zink, tgk lauk2 dia pun tak terliur.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Daftpunk_shine replied at 5-11-2021 08:13 PM
Kes kami berbeza sikit dari kes yang tular tempoh hari. Memang dia (owner) tiada maklumkanl lansung  ...

Knp i rasa mcm diorg akan bagi ikan besar2 wpun cust tu 7org jer....sorg=1kh
Kalau 2org mau dia bg ikan 2kg
Biar cepat ikan besar abis...margin untung pun tinggi

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 5-11-2021 08:19 PM
Aku tgk poremer lg celik pemikiran
Kat fb ramai yang kecam kt customer
Walhal customer tu level kaya ...

FB kan tempat org menunjuk2 makneng. Padahal, sekor2 tu ntah2 M40 pun bottom jah. Perasan kayangan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 5-11-2021 08:19 PM
Aku tgk poremer lg celik pemikiran
Kat fb ramai yang kecam kt customer
Walhal customer tu level kaya ...

Ya betul
Restoran muara yg ikan laut fresh pun x sampai cekik camni. Ikan kerapu jenahak merah lg best

Cara owner backup mcm cust ni sengaja pilih 'siakap show' so kena cas rm160/100gm
Tp bila tgk bil org yg yg ade pengalaman, mmg pun rega tu jugak
Dlm menu pun rega tu jugak.
So mmg semua siakap/ikan kat situ ikan show la kot...
Owner/waitres pun hagak2 la 7org mkn pilih ikan 7kg....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 5-11-2021 03:08 PM
Nak cover balik 6 bulan ttup kedai sbb pkp sis

Kannn...nak cover rugi, harga balas dendam
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 5-11-2021 08:26 PM
FB kan tempat org menunjuk2 makneng. Padahal, sekor2 tu ntah2 M40 pun bottom jah. Perasan kayangan ...

Makadek ni hadek makneng
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 5-11-2021 08:35 PM
Makadek ni hadek makneng

Sorry sorry. Nampak mak otomatik ingat makneng
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka jer la yg kena bayar mahal tu... Len Kali klu tadek duit gi tapau makanan pasar malam jer. Penuh tangan bawak tak habis 200.

Banyak lg Kedai biasa harga murah. Ko makan tak beragak. Nk menunjuk. Pegi naik flight pun kemain eksen beposing.. dok hotel mahal kemain menunjuk.. haaa takkan bab makan bising kot..  aduhhhhh.

Kedai tu dh tunjuk harga. So dia tak salah dah.  
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
luvly_snow8608 replied at 5-11-2021 07:35 PM
Hahaha, iols dah baca side cust & owner.

Dua2 pon mangkok ayunnn

Ok..kesimpulan dia...satu acah kaya,satu nak cepat kaya..boleh gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:15 PM | Show all posts
Belibis replied at 5-11-2021 08:58 PM
Ok..kesimpulan dia...satu acah kaya,satu nak cepat kaya..boleh gitu?

TEPAT SEKALI CHUOLSS!!!

+++++50K tacangggg utk chuolsss
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
By the way,aku come across dua artikel ni

https://www.utusan.com.my/terkini/2021/11/ikan-siakap-dijual-rm1196-diternak-11-tahun/

Ikan siakap yang dijual pada harga RM1,196 di Taman Geoforest Karst Kilim di sini yang tular semalam, diternak pemiliknya  selama 11 tahun.

Tapi bila Pengerusi Persatuan Pelancongan Langkawi buat live gi interview owner tu claim mcm ni plak

ikan yang mahal itu adalah ikan hidup, ikan pertunjukan yang baru dipancing pemancing, jika hendak dimasak akan terpupus di situ sememangnya ikan itu ikan special.

Boleh baca kat sini https://www.borakviral.life/2021/11/kes-ikan-siakap-cecah-ribuan-ringgit.html?m=1

Korang nilaikan sendirilah.owner pun kemain enterframe taknak kalah

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-11-2021 09:52 AM
khennn... tapi katanya pakai 4 bijik telur... tapi kenapa masih hausss rupa telur dadarnya tu...ha ...

Tadi iols baca post org lain yg g masa bulan 10 tu. dia pun kena 1000 lebih gak.
Ada amik telur dadar 2  gak.
Ada gambo telur dadar tu. takde rupa mcm 4-5 biji pun macam sebiji jaa satu piring plastik tu.
Paling byk pun 2 biji telur gred C.
Iols tanak komen pasal rega kayangan gerai makan dia tu, tp ko claim kata guna telur 4-5 biji tu tak patutlaah sedangkan bila tgk gambar ermmm
Cina pun ada komen apahal ikan siakap pun mahal kemain depa tempah meja utk CNY pun baru 600 satu meja.
Cecah 1000 lebih kalau ada sirip ikan yu ka, abalone, udang galah, ginseng bagai dan biasanya logik utk restoran cina menu depa mahal pasal mmg bebetul jaga kualiti.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 12:57 PM GMT+8 , Processed in 0.119975 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list