CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 5-11-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Restoran mewah tahap hotel 5 bintang ke restoran ni? Kalau setakat restoran terapung kedai2 biasa takpayah la caj overprice..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 5-11-2021 02:43 PM
Kat tempat aku Ritu beli 2 ekor saiz sedang2 baru rm16. Yang ini sekor rm1k sebab 7kilo. Siakap ni b ...

Besar2 tak sedap kaka. Iols pernah makan tu pun takde pun rega sampai ribu2... Ratus2 je la...

Ikan besar2 ni banyak gila lemak ikan tu kat dalam. Jadi hanyir dan penuh lemak kalau masak rebus2 je. Tapi buat 3 rasa boleh jadi sedap dengan syarat di goreng sampai krup krap krup krap macam gambar orang yang kena dekat restoran ni sebabnya lemak dia akan keluar bila goreng rangup2... Kalau rebus2 ke stim iolsss tak lalu penuh lemak.. baik aku makan kfc je dah confirm sedap
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Total ribu2 resit tulis tangan je? Kayangan berangan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-11-2021 02:50 PM
Besar2 tak sedap kaka. Iols pernah makan tu pun takde pun rega sampai ribu2... Ratus2 je la...

Ik ...

Tau takpe. Ikan siakap ni berbau hanyir. Kena basuh dengan limau nipis ulang2 sampai hilang bau. Besar2 memang tak lalu la..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 03:01 PM | Show all posts
Langkawi sekarang ni serba serbi mahal
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 4-11-2021 10:07 PM
Nasi putih = RM 2.50 sepinggan. Pakai beras wangi gred AAA ke kak atau takat beras Nasional?

Nak cover balik 6 bulan ttup kedai sbb pkp sis
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 03:12 PM | Show all posts
ramai rupanya yang kena .....
gila lah
siakap bukan mahal pun
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 03:14 PM | Show all posts
ramai pulak tokey kedai makan troll.....siakap kami tak semahal siakap langkawi
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 01:49 PM
Liberal nya bapak you. Sampai ke anak Sunni Islami

Heol duk UK lama

Lelaki melayu gitu la kan. Cari bini kampung nampak suci, anak hantar sekola agama haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat melingkup lah restoran ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 5-11-2021 11:30 AM
Elok cari tahu dulu tempat nak gi makan tu sebelum pergi agak2 over budget eloklah makan tempat lain ...

huhuhu kaka pernah buat perangai sebegini di CH.. ada restoran yang kat luar tulis macam2 menu ada tapi bila nak order.. cuma ada steambot je. Apa lagi kami pun angkat kaki sebab takmo makan steambot.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 05:25 PM | Show all posts
ada member baru lepas makan kt restoran yg sama ni kata... lokasi restoran ni betul2 dekat tempat private yatch berlabuh... memang port strategik la.. senang kata.. target customer dia memang pelancong asing.

masa order pon.. mmg staff dah explain on price.. and advice jenis2 ikan yg murah..
komen dia.. servis bagus.. masakan memang sedap.. harga.. setanding lokasi la.. no komplen kata dia..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 05:45 PM | Show all posts
wow mahal bebeno setanding wagyu beef sis.. ikan tu ikan hidup masa kita pilih pastu dimasak fresh kan? tapi takkan rega markup sampai gitu sekali .. RM50 sekilo pun ai rasa dah mahal. kat pasar RM13 sekilo siakap besar tu sis
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 5-11-2021 11:04 AM
jangan pi hat jeti nyiru klasik api-api tu..
pi kedai kampung biasa jah..
kalau dua orang makan ta ...

iols tak pi area situ sis. iols pi rohani gak mmg kena katok
Zaman pkp tahun lepas iols pergi tu
La ni kedai2 ikan bakaq kt kola perlih tengah pakat cong orang sbb ramai orang luar mai kola
Tu kecoh kat fb orang perlis, depa orang perlis pun kena katok kaw2
Ala bukan zaman kobit pun mmg dah terkena jugak. Cerita orang luaq kena ketok kalau mai utara ka, sabah ka, pata timo ka dah berzaman dari iols kecik
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:28 PM | Show all posts
axl_bach replied at 5-11-2021 01:00 PM
Mmglah menu kampung tu sana,  tapi cara dan adunan masakan tu berbeza....

Contohnya kalau pergi  ...

Lain org holiday, lain matlamat. Pastu tgk tempat apa yg kita p tu jgk. Kecuali mmg matlamat semata2 jjcm tu lain cita
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 5-11-2021 02:55 PM
Tau takpe. Ikan siakap ni berbau hanyir. Kena basuh dengan limau nipis ulang2 sampai hilang bau. B ...

Kau pilih siakap yg tengah datang bulan..mana tak hanyirnya?

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 5-11-2021 04:00 PM
Selamat melingkup lah restoran ni

You will be surprised...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:35 PM | Show all posts
Hahaha, iols dah baca side cust & owner.

Dua2 pon mangkok ayunnn

Customer bengong acah2 kaya nak makan siakap fresh yang pelayan dah bgtau size beso tapi xtanya berapa kg. Bajet xsampai xsampai 2kg katanya. Xtau ke, kalo makan seafood nie kat mana2 pon memang cekik darah. So utk elakkan dari tertipu baik ko tanya awal2 so xla ditipu.

Yang owner pon nak g haji balik hari kot. Dok tekan harga mcm yahudi mabok! Kedai hauk jah mcm nak roboh, resit bayaran pon tarap kedai mak ani tepi jalan. Tapi harga makanan kemain kayangan. Bodoh la sapa nak hadap makan kedai macam nie.

Berbaloi dengan harga kah rasa makanan semua tuuuu??


Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 5-11-2021 05:59 PM
iols tak pi area situ sis. iols pi rohani gak mmg kena katok
Zaman pkp tahun lepas iols pergi tu
L ...

Aku dok perlis tahun 2016 pun kene katok wei. Baik aku gi makan kat kedai cina Hai Thien tu. Tempat pun selesa
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kuewTiau replied at 5-11-2021 12:53 PM
tu la..consider murah jugak sebab seafood diorang pon fresh

ada baca komen kat FB pasal restoran  ...

Sebab takde air bersih ke tu yg air tembikai pun sampai rm35 sejag
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 05:10 PM GMT+8 , Processed in 0.087383 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list