CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 5-11-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by imanjannah at 5-11-2021 01:29 PM

mmg ada restoren yg mahal2, tapi bila tengok, mcm melampau sgt2 restoren ni, telur dadar pun smpai 36 hengget, bagi biawak makan ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 01:25 PM
Jijik Kan Melayu bagi customer makan ikan pallet dlm akuarium.

Tu la sesuatu sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Berry penh bawak rombongan mesyuarat tingkap dr obesi makan sini.tapikami makan biasa2 la tahun 2013, kena dlm 1.5 k. Tp i mmg kurengla makan restorn mcm tu.. saja nak bagi mat salleh n afrikan ahli rombongan experience.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 5-11-2021 12:57 PM
Maksudnya kedai makan setempat yg mmg diketahui sedap oleh lokal lah... Bkn pi mkn kat kawasan pel ...

Pelancongan ni banyak jenis kena tengok objektif utama pelancongan tu.

Ada Pelancongan Nature, Pelancongan Sambil Belajar/Ilmu, Pelancongan Makanan, Pelancongan Agama, Pelancongan Budaya dan macam2.

Kalau Langkawi ni lebih kepada pelancongan nature/Alam semulajadi sebab kawasan ni geopark.

Kalau pelancongan camni Aku nak relaks otak je....xde Nye nak perah otak cari tempat makan....lepastu satu keje perut penuh camne nak snorkeling, jogging, hiking, jungle trekking, kayak etc....tambah sakit otak sebab kena tempat makan harga cekik darah.....elok2 bercuti nak relaks...balik rumah kena sakit otak pulak.

So senang cerita Bab makan ni biar hotel je uruskan...tahu la dia nak buat local food ke apa. YG aku tahu otak Aku x sakit, hati tak sakit
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Restoran2 terapung ni patutnya tourist guide bagitau la harga mahal. Bukan dekat malaysia je, mana2 tempat terapung ni memang mahal. Kat cambodia dulu tourist siap bagitau jangan makan atau beli barang2 di floating village tu. Sekadar tengok2 je boleh.... Ye la beg theyols jual beg buaya handmade pun taraf2 rega LV chuolsss... Baik aku pi butik LV tu teruih
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 4-11-2021 09:44 PM
keane.somewhere replied at 4-11-2021 09:25 PM
Jijik Kan Melayu bagi customer makan ikan pallet dlm akuarium.


Chinese restaurant juga sama pilih seafood dari aquarium... Untuk serve fresh quality seafood...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kuewTiau replied at 5-11-2021 12:53 PM
tu la..consider murah jugak sebab seafood diorang pon fresh

ada baca komen kat FB pasal restoran  ...

3k pn ada ....tp kan gerenti tokey kaya gila
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 5-11-2021 11:38 AM
Kedai seafood cina terbaik kat kajang tu nama apa eh?

Teringat arwah bapak aku reward makan siakap  ...

Liberal nya bapak you. Sampai ke anak Sunni Islami
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Restoran mahal satu hal, yg pemakan tu tak reti check harga ke? Kalau pergi restoran yg upscale sikit pon mmg gitu la harga telur dadar. Cth jus buah tu kalau segelas rm5, satu jug mesti la puluh2. Pastu bg cawan kecik blh minum 5-8 org.  
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-11-2021 11:22 AM
gitu lah rhoperrrnyaaa menu yang di masak...
tapi bukan local food... yang masak jah melayu tapi m ...

Mungkin kekdah Nye Kedah pernah dijajah Siam kot....tu menu macam kedai Siam tepi rumah meols je
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Siakap seribu
Udang A1 dua ratus
Bercakap.........
Lama2.........
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
awanearisu replied at 5-11-2021 01:04 PM
makneng, dekat muar makanan laut mana sedap, selain sabak awor. boleh beri cadangan tak?

Honestly mak hanya pi kat sabak awor je kalau nak mkn ikan bakor.. Sbb dlm medan tu byk kedai.. So try la satu2.
Tp ada mak dgr tempat baru nama Alida event space ada jual ikan bakar kat jln jonid. Nmpk mcm tempat man catering je sbb kwn mak post kat fb dia. Cubalah uolls jln sampai parit bakar ada juga nama warong ikan bakar pak bakar. or part jawa.
Kat parit karang jln otw nak ke kesang laut sblm covid ada kedai ikan bakar.. La ni x sure buka ke tak.
Kalau area mak duduk kat merlimau ni.. Dekat2 dgn area jeti merlimau ada juga, bawak sampai lah ke umbai tu. Tp kat jeti merlimau x pernah cuba. So x tau sedap ke tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau cust xnak tengok pun xkan x boleh fikir ikan 7kg utk 7org
Btw owner kata cust yg nak ikan utk show tu
Bila tgk fb, ramai share mmg kena rega mahal mcmni
Adakah sbb mmg ramai pilih ikan utk show tu????

AK pun sampai rm5....mmg huntong
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
asudau replied at 5-11-2021 07:31 AM
kalau pegi kilim geopark tu, boleh tak kalau tak mau singgah kat restoran ni? atau wajib singgah :lo ...

Rasanya kene turun jugak.. tapi xpayah la makan..
Pengalaman iols pergi dulu mangrove and island hopping langkawi, weols amek pakej rm200 kot ke 250 sorg, sharing boat dengan org lain..Siap makan semua, makan atas floating restoren jugak..
Yg kes ni rasanya dia amek private boat, lepastu driver main singgah je restoren tu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Putus urat kentut kalau dapat resit gini
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:32 PM | Show all posts
alahai sebelum makan tanya betul2 la
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:37 PM | Show all posts
kalau penjual kata harga tu ok maka jadikan sebagai marketing bagi tahu orang lain restoran tu harga mcm tu... kalau ramai orang datang nak makan bayar mcm tu banyak maka betullah tak ada masalah jual harga macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 5-11-2021 11:44 AM
Sape2 yg galak mempadankan muka mangsa, saya doakan dia terkena. Hello, kedai tu walaupun terapong,  ...

Mmg tak layak kedai ni cas pelanggan camtu sbb rupa kedai buruk nak mampus
Ai pun doa org2 yg duk memadankan muka customer ni terkena benda sama
Sbb ai pernah kena kedai kt kola dan langkawi mintak siakap saiz lain, dibagi saiz besaq lengan jantan. Kuajaq
Mmg ai sound owner tu sbb geram sesukati kenakan customer yach wlpun before tu ai dah pesan nak tengok ikan besaq mana
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:42 PM | Show all posts
kat kedai tu siakap dah gol 100g berapa rm?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat tempat aku Ritu beli 2 ekor saiz sedang2 baru rm16. Yang ini sekor rm1k sebab 7kilo. Siakap ni bukan ikan susah nak dapat pun. Bukan sejenis ikan kayangan macam ikan merah. Membohong sangat owner kedai ni.
Ikan siakap ni lagi besar lagi sedap ke cmne? Dahla ikan kolam je. Bukan ikan lepas sungai.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 05:23 PM GMT+8 , Processed in 0.091460 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list