CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: BingkaUbi

Thread Luahan Perasaan (V12) - FD

[Copy link]
Post time 30-12-2021 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Herannnnnnn iolzz..... SETIAP HARI bila ke mall tak kira klcc ka ioi mall putrajaya kaaa pavilion kaa.. penuh sesak ngn orang jahhhh... weekdays kottttt... nape ramai orang nya.... dah laa i jenis fobia berselisih ngn orang  ramai sbb terlalu lama mco..

Setiap hari kena aim outing 9 am dgn my son... kalo lambat mmg bersesak lah
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2021 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Over mak hayam... setahu iolz, tok laki hang yang duk masak hari2 hahahahhahaa..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Syhhhhh. Jgn pecah lobang ekekekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 31-12-2021 02:00 PM

Huntong la dapat suami boleh masak (err, pandai tu tatau ler sbb tak pernah rasa masakan husband chuolz aka veneer )

Husband i pernah cuba masak nasi goreng tomyam back in 2019... it was soooooooooooo "memorable", sampai harini melekat dia punya rasa tu

Horror
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 05:34 PM | Show all posts
esok masuk tahun baru, 2022.
daku nak sangat jumpa seseorang.
katanya tahun ni sibuk, boleh jumpa tahun depan.
daku masih lagi mengharap dapat jumpa.
whatsapp daku pun dia sengaja tak balas.
daku tahu dia baca whatsapp daku cuma dia tak view nanti bluetick gitu.
penat sebenarnya menunggu cuma daku tak pernah putus asa demi nak jumpa dia.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 05:43 PM | Show all posts
kali terakhir jumpa dia awal bulan april haritu, beberapa hari sebelum puasa.
jumpa kejap sangat dowh.
tak puas.
daku nak sangat berlama-lama.
kalau jumpa orang memang daku suka jumpa lama.
tak suka jumpa kejap.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 05:51 PM | Show all posts
minggu depan daku akan mula sibuk, sure kena standby sampai 8 malam
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Harini dinner sepsel
Beras sushi, miso sop, ayam karage dgn tofu, ikan siakap grill dan kimchi. Mood mulanya malas tp kerana malas nk juga nk order dan keluar maka timbul idea masak japanese dinner. Siakap grill tu xsangka sedapnya sebab ada rasa smokey just letak garam sos tiram black pepper minyak pstu wrap dgn aluminium foil campak atas api gril. Uii sebijikla macam makan kt kedai jepon. Puashati..hujan2 perut lapar.  Kt dapo tu segala jenis ingredient masakan ada..aku je malas dh nk masak skrg. Keje keje keje..blik dh penat.
Tiba2 je kan cerita psal makan.. maklumla life iols ni sedih no fren nobody fren me..so im here la
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 30-12-2021 03:48 PM
dapnye kakaaa da la susah nk cari

Mmng sedap..skrg kaka cuti baking ramai tercari2 kt grop..selalu org filling custard kan..kaka filling cream cheese tu yg lagi sedap
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarahmirza at 2-1-2022 09:36 AM

Selamat hantar anak ke kampus...
Tetiba dah masuk Sem 2....sekejap je rasa..
Alhamdulillah,  CGPA 3 pointer.

Ini bukan kali pertama anak duk hostel..
Dia pernah duk hostel setahun masa form 3..
Sesuatu yang I kesal bagi dia masuk asrama masa tu..
Nasib baik naik form 4 dia dah tak nak sambung duk hostel...  Hahaha

Ada orang pernah tanya takde sorang yg masuk SBP/MRSM etc?
Bangga je i jawab,  TAKDE!
I pun bukan produk SBP or MARA or whatever kolej bagai so-called "sek budak pandai"..
My siblings pun takde juga... tp skrg kita org semua kerja baik2,  sorang study sampai phd,  2 org ada master..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Daku pun sama. Sekolah harian biasa je. Honestly, daku tak nak anak-anak jadi macam daku. Daku memang usaha mana yang boleh, yang daku mampu untuk bagi pendidikan yang terbaik untuk anak-anak yang tengah membesar.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Melampau kak ros masak japanese. Iols masak kari pun jap jd, jap x.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Karos!!!!! Meriah haaaaaa masak japanese.... i tak pernah masak japanese food, except bancuh miso soup je tu pun pakai instant packet... jom laaaa dating ke yayoi or sushi zanmai...  buleh makan lauk meriah
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Aina, iols tanak anak & anak2 sedara masuk skolah asrama.. all the boys tu biar membesar depan mata... lagi satu, ramai kawan2 classmate i zaman skolah jadi rogayah bottom ke top dekat asrama.... hadoiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 2-1-2022 08:29 PM

Rindu la lama tak balik kg... cuaca hujan lebat LPT kadang boleh lalu, kadang terputus banjir, menyebabkan iols tak dpt balik kg these past 3 weeks dah.. iols byk bawak anak i jalan2 sekitar KL selangor, melaka & johor je... since ayah dia dah bawak dia jenjalan ke kedah, perak...

Iols beli kereta baru last week, BMW 630i GT M sport, rm420k... kena bebel dengan anak sendiri kat dalam showroom auto bavaria... ibu buat apa beli kereta lagi? Membazir je ada kereta byk2...

I just need a good long distance driving car, sbb TERLALU KERAP travel... kalo musim hujan, bleh bawak my current 4WD SUV... kalo waktu biasa, i need a comfortable, big, safe, and reliable car (gran turismo). plus, i need to reward myself... OK lah, at least i have 1 loan utk keep me motivated cari duit... if not, rasa cam nak pencennnnn je sbb dah takde apa2 monthly commitment selama ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Aaa jommmmm..

Masak japs senang la chuols..4 dish tu  sengah jam siap. Miso sop pes kan ada iols buh seaweed tauhu potong kecil dan jejari ketam ptong kecil2..cecampak je buh garlic and ginger pes. Pastu ayam karage goreng ayam dulu dan tofu..sos dia buat sos tiram dan sesame oil etc. Tabur bijan hitam dan putih. Grill siakap dgn cili kicap last but not least kimchi mmng dh ada beli siap2. Nasi sushi masak atas dapo je. Haaa...budak2 la hepi makan jepone. Harin plak dan semalam iols buat shellout. Ketam besar sotong besar dan udang pastu jagung. Kuah yg creamy dgn daun kari. Perghhh..nikmat makan shellout sdri bole tambah2 pstu ulam2 pegaga daun daun kayu smua. Barula awet muda

Aaa ms venegar..hrp lepas ni bole try japanese plak. Buat konomogayaki pon ok. Apatu? Telur dadar je
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rospinki at 2-1-2022 08:50 PM

Harini org order..ada pack promo 5 hokkaido dan mini cinnamon rolls, mini sarang lebah. Dapt buat 5 pack je. Penat rasa..tapi syukur..elok je timing semua keje umah masak dan rehat yg cukup. lepas lipat kain nk isya japgi.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 02:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgh bengang ngn mak sendiri. Cukup jelas dia pnya double standard dgn anak2. Aku nk low contact dh skrg
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
I dah gemuk ni...
Apa taknya,  dari akhir bulan 11 sampai abis bln Dec,  every week mesti kita org berjalan...
Dah berjalan mesti la makan2 macam2 pulak... Hahahaha

Dulu i makan banyak pun susah nak naik badan sbb i rajin berlari...  Selamba aje masuk full marathon, half marathon, kecik2 marathon pun i sapu semua...  Hahaha... Takde pulak nak kecoh seantaro forum bagi tau mcm ada org tu nak justify dia kurus slim langsing sbb apa....
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama nya nak kena perabiskan pakej full body IPL ni... subscribe 2 tahun lebih plak tu...   end of this year last appointment... lepas ni malas dah nak maintain pergi saloon once every 6 month.. nak buat sendiri je la pakai philips lumiere tu... mesin IPL dah beli lama dah in 2018, tp dek kemalasan nak buat sendiri, jadi la 2 yrs subscription IPL kat bubblegum...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 09:15 PM GMT+8 , Processed in 0.079133 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list