CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: BingkaUbi

Thread Luahan Perasaan (V12) - FD

[Copy link]
Post time 14-12-2021 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 8-4-2022 10:52 PM

Multiple revenue streammsssss



Pasni iols tepek bukti esbi berjuta
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 12:44 PM | Show all posts
x sabar nak pukul 1pm.. Nak tidor ... mengantuk sgt2, malam tadi pukul 5am baru tido..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 07:29 PM | Show all posts
dissertation
still mulling about it
kakalid tak masuk sini ker?
lupa nama penuh dia nak tag tetau

hye bangbingka, takazut tgk ada TT baru sejak lamaaa dah tak masuk sini
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Benang kalau baca lama2 bleh buat kemurungan tanpa had.. iols happy aje alhamdulillah atas nikmat Allah kurniakan selama ni...syukur sgt2...pkp ke x pkp ke alhamdulillah semua bestttt .tapi satu benda je yg byk ajar iols Masa pkp ni ikhlaskan diri utk Allah swt..iols free debt alhamdulillah...nikmat mana lagi hangpa semua x syukuri??? Ramai kat luar sana terkesan..rajin2lah sedekah tanpa tangan Kiri tau..saham akhirat ty penting..dunia ni tipu2 ajr...bila amalkan selalu sedekah tanpa tangan Kiri tau hangpa akan dpt rasa sesuatu yg Allah kurniakan dlm ati yg sendiri x bleh describe kan .susah nak cakap .buat selalu baru tau..haaaa gittew..lagi satu jgn salah paham tau .iols x meriak n membongak gittew....ce try buat kalau x percaya ..bykkan sedekah ye... InsyaAllah semuanya dtg Dari Allah swt
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum potong gelang, ingatkan PCR tu wajib buat KKM CAC tu... rupa2 nya nak buat kat klinik swasta pun boleh je rupanya... TQ for this option yang memudahkan.... leceh nak pi beratur kat KK...

Tp potong gelang wajib lah dekat CAC tu boleh walk in je..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 15-12-2021 10:56 AM

Kat negara lain, takde la kena buat PCR test berjuta kali cam malaysia ni yach... dalam seminggu aje dah 3X kena jolok hidung... padahal clear semuaaaa test PCR negative...

masa kena covid haritu pun berkali2 kena gi jolok hidung sepanjang 10 hari kuarantin, sbb close contact tp result PCR asek negative je.... kesian anak i & anak2 sedara.. diorang menangis haa bila sepanjang 2 minggu kena jolok hidung setiap 3 hari... ulang2 PCR sbb negative.... ya Allah....

i think they should revise the SOP....
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 11:23 AM | Show all posts
ada kes baru nak kena settle..mentang2 semalam daku konfes sama bapak ketua yang kerja aku kian bertambah..mau ditambah upahnya pak. langsung harini masuk lagi satu kes utk daku selesaikan. mungkin mau ke belah2 perak sana cari saspek. saspek tu merujuk pada seseorg yg perlu aku temui utk memudahkan urusan ini. Hasbunallah wanikmal wakeel.

Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 04:44 PM | Show all posts
Kenapa orang treat kita as if kita ni macam musuh atau saingan dia??

Macam dengki pon ada.. Ke ni semua telahan aku je?

Dulu2 elok je lunch sesama .. borak2.. siap pi bercuti sesama lagi bawak family.

Now, ikut mood dia nak tegur or not. Bila aku comment bab2 kerja, sometimes aku perasan dia take it personally. Apa aku x leh comment ka? Kan aku ni superior dia? Aku yg evaluate performance ko kot... huhu

Seingat aku, aku x pernah comment destructive. My pep talk, my sessions with them all semuanya aku akan bagi constructive comments or at least motivational pep talk..

Ke aku ni too lenient, so people take me for granted ????

Sampai nak buat aku ni mcm musuh pulak.. haihh., susah betul la..

I guess they are too comfort here.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
I hv been majikan for more than 15 years.
One thing i learn, put some distance with people/staf under u.
They are not oyr fren. They are co worker.
Put some limit. Wanna lunch together, can, sebulan sekali.
Result my former staf still contact me once in a while.
When i was younger i m very strict n garang.
Now x perlu dah. Just do ur work well n i wont bother u.

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Semalam borak dan bergambar dgn atuk jamal abdillah...

Masuk sini nak bagi tau itu je....  Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kirim kat anak oden family mart....
Senang hidup skrg anak dah boleh drive kereta sana sini....mak order or suruh2 aje..  Hahahaha

Hari tu dia tanya boleh ke abang bawa kereta ke kampus?
I bukan jenis manjakan anak bagi itu ini,  mesti la i kata NO.
Biar dia merasa hidup macam student biasa2...  Naik turun bas,  jalan kaki,  amik grab....  Pengalaman semua tu.

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 09:02 PM | Show all posts
kenapa susah orang nk terima teguran orang lain
padahal tegur kerja tu dalam nada elok
one to one
tegur sebab kau tak follow sop
lepas tu kau take it personally
lepas tu kau ajak yang lain2 membawang sama
buat aku macam musuh
now kalian semua play dirty by outcasting and ghosting me
aku tegur sekali je pun padahal

semoga kalian hidup bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku Rasa si X Tu dah start buat drama
I have the feeling
Nasib baik Aku duduk jauh je kalau tak mungkin Aku pun balas drama juga

Seharian Aku fikir how to balas the drama
Kau siap kat Sana
Kau igt Aku nak nangis2 pujuk kau ke
Ada Aku Kesah
Sampai masa nanti pandailah Aku Jual Mahal ignore Kau

Revenge is best served cold and while warm too
Apa pun padan Muka kau
Though you showed drama.... I'll make sure your candy is robbed
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2021 08:47 AM | Show all posts
malam td aku mimpi lepak atas jambatan tetiba wallet aku jatuh dlm sungai......aku terjaga dh time subuh sampai la ni dok pk apasal aku mimpi gituh...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2021 08:49 AM | Show all posts
ada org tuhh mengata dulang paku serpih, mengata orang sebetuinya dia yg duluk melebih2......sapa makan budu dia busuk
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Brekfast ni. Dh nk lunch ni kan..makan hokkaido cake ni buat rasa lgi nak makan..sebab manis. Patut kena kurang lagi gula ni.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua mengemukkan...
Dalam peti ais ada lagi separuh orange cake with choc cheese frost ntah apa nama dia panjang sangat...

Esok lusa masuk tong sampah la tu...
Biasa bila birthday i order cake sebiji mmg separuh i bagi kat my sis yg duduk dekat2 ni....
Tapi hr tu tak sempat nak singgah... Dah 2 hari birthday lepas segan pulak nk antar...  Nampak sgt cake dah berhari kan...

Biarpun kakak sendri,  kami mmg jaga standard gituh...  Eheh
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah..setel jgak. Org nk krismas ni mcm kita jugak ada majlis2 khas. Utk anak yatim etc..dptla aku tumpang sedekah utk mereka. My customer ni org kuat gereja apapun agama dan kepercayaan..mereka juga menghargai kebaikan dan nilai murni dari sesama insan. Vice versa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin besar ni rasa macam orang tua makin sensitive. Dah banyak tahu benda yg dulu aku tk tahu pun..entah la. Cuba nak faham, cuba nak jadi neutral sebaik mungkin tapi susah
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2021 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Why I don't feel a sense of belonging at the moment?Maybe winter blues hit me hard this time...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 09:13 PM GMT+8 , Processed in 1.018244 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list