CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: BingkaUbi

Thread Luahan Perasaan (V12) - FD

  [Copy link]
Post time 19-5-2022 10:12 AM | Show all posts
Alhamdulillah...tenang rasa baca coretan sis genki. kata2 yg baik itu seperti air yg menyiram jiwa yg gersang..eh betul ba itu. dah mcm sabahan pulak ba ba itu ya. tapi mmng betul..aku pun sebolehnya mendidik diri semampu mungkin tidak meninggalkan pesanan itu dalam setiap usahaku didunia ini. contoh pegi camping..sebelum ni guna tent yg rendah susahnya nk solat perlu ke tempat lain cari surau. since guna tent baru selesa sgt nk solat selama mungkin dan bangun seawal tanpa rasa takut...biasalah kan dalam hutan gila nk gi toilet sorg2 amik wudhu. so skrg lagi syok rasanya. makesure smpi awal kt site bole solat zohor situ jgak..insyaallah segalanya dipermudahkan. tergt malam tu hujan ribut bole dengar pook tumbang kt hutan sebelah tapi takdelah rasa risau ke apa. paginya aku bangun kul 5 tenang suasana pagi bunyi air sungai yg menderu laju..burung2 berkicauan..kabus pagi yg menyegarkan. ahh..tak sabar nk pegi lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 20-5-2022 09:17 AM

Seronok bila dpt balik kampung tanpa jem musim perayaan...

Anak i ada larian merentas desa, heols dpt no 14.. ok2 lega dia ada stamina, means lung expansion dia ok, even 2x weols pernah kena covid... anak sedara i momok sikit (suka makan banyok), so dia ponteng skolah sbb takmo pi larian tu... tp latihan sebelum2 tu heols join le..

Hubby plak kerja di london & swiss this week   
Tp dia pegi kejap je, tak sampai seminggu pun... lepas meeting, heolzah terus balik..

Busy betul lah laki neh... weekend hari tu heols meeting dengan business partners sblm theyols attend bidding di Japan... heols ckp busy skang takpe, nnti before 50 heols nak join i retire awal and travel around the globe honeymoon berdua

So takpe, i give him 5 yrs utk stabilize our businesses empire...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2022 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
rimau kemensah o rimau kemensah.  betul ke tak,  jgnle penduduk pulak yg bermusuh.  


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2022 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama tak bersiaran di sini....
Selamat Hari Raya semua...
Raya kan sebulan..
Dipenghujung Syawal, rasa terkilan pula tak habis2 lagi puasa sunat 6.
Banyak betul godaan nak berpuasa di bulan bukan bulan puasa..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2022 05:29 PM | Show all posts
Nak anak  masuk asrama tapi suruh balik pulang bermalam tiap2 minggu. Serupa mcm tak pegi sekolah asrama. Pastu banyak songeh... risau itu, risau ini... menyusahkan guru2 saja. Biarlah anak tu adjust, disiplinkan diri, kena bangun pagi supaya boleh sarapan, nak kena kemas bilik, beratur nak mandi... memang cara hidup level rakyat marhaen lah... nak cara kayangan masukkan la private college, ... tak mo jugak.. ni sampai ke sudah la anak tu manja, tak independent, semua nak kena suap dgn mak bapak.... hmmm.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasa bahagia betul bila kucing i agak sombong tu datang tido celah ketiak i petang tadi
Jarang2 oo dapat cmtu
Selalu suka melarikan diri je
Mentang2 la gebu dan comel
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 08:37 AM | Show all posts
rasa baru je htr anak massuk asrama tup2 dh cuti balik lepas 2 mgu. aikk cepat tul masa berlalu kita duk kulu kilir apa yg kita cari apa yg kita nk buktikan?? hidup sendiri pun tak sempat nk mikir lagi nk  tengok hidup org lain eh helo! aku resepek kawan aku sorg ni..sheol anak bederet2 anak org hef2 dok banglo besar keta sepot bederet2 laki bisnesman..gia tu punyalah rendah diri. aku segan sembang dgn dia tiba2 aku pulak bercerita lebih sedangkan dia byk benda dia bole citer tapi selalu tanya psal life aku problem aku..semalam jenguk anak dia kt sepital private mcm hotel 5 star sepital..patutnya aku yg bwk buah tangan tapi aku pulak dia jamu makan dalam wad siap belikan nice coffee and set of western meal. ceee..so ungrateful aku ni hidup dahla tak kaya tapi tak byk bersyukur.

yg aku sykur skrg ada juga..tapi doa2kan lah ya moga segalanya dipermudahkan dan pengakhiran yg baik2..aamin.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
I kecewa lagi. I penat. I kehilangan kata-kata nak describe betapa kecewanya I. I penat menaruh harapan dan impian yang tak mungkin jadi kenyataan. Tuhan tak pernah izinkan apa yang I nak itu terjadi. I layan je kekecewaan ini meskipun susah untuk I berhenti berharap.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila kecewa, frust, sedih, penat, down, I teringin nak makan yang manis manis macam premium butter cake. Hurmm, makin montel la gini. Huhu, sempat lagi nak cover dengan puasa sunat…
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
I pejam mata. Jujurnya I rasa tiada apa yang dapat mengubati harapan I yang hancur. I mengunyah kekecewaan, menelan kepahitan dalam kedukaan. I sabar menunggu namun hampa. Hanya waktu yang dapat hilangkan kehampaan yang bertalu-talu…
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 26-5-2022 11:12 PM

Baru settle meeting dgn financial institutions, ministries utk funding expansion biz...

Kadang2 kita sedar je business appetite kita besar mana la sangat... tp skang ni dah nak kena meet expectation utk bantu expand bisnes family adik juga.. nak create legacies utk anak2, dengan expectation warga tempatan yang perlukan pekerjaan..

Honestly i penat.. harini meeting dengan senior vice president  dan vice presidents.... dah lama tak ngadap puak2 kayangan vice presidents GLC ni.. tetiba rasa cam kena grill kat ofis dulu2

Deja Vu ke Throwback ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 27-5-2022 02:59 PM

Time aku meeting tu lah, ministry and agencies sibuk nak site visit kat ladang..  Allahu Rabbi...

Too busy and so limited time available... dah nnti nak kena kembali ke office hujung tahun ni, with hybrid working arrangement... WFH option masih ada, alhamdulillah... harap2 by then dah start pre-construction 2 new beach resort weols tu...

Husband plak blom balek outstation.. heols kena lead negotiation and attend leaders gathering di world economic forum & Geneva.. iols dgn adik ipar sama2 busy urus biz kat sini sambil sama2 jaga anak2 kami (5 boys), antor skolah, masak kasi makan.... my bro as usual, outstation juga (dlm Malaysia je)
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam jumaat..semoga segala urusan kita hari ini dipermudahkan..aamin.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 08:32 AM | Show all posts
semoga diri ini tak pernah lupa diri.. dan sentiasa memanjat kesyukuran dengan apa yang Allah anugerahkan...

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
I need a massage.. tapi tapi tapi my favorite masseur cutiiii lama balek kampong sheols... ala.. takde mood nak gi gym rasa ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2022 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ajaibnya perasaan kecewa I hilang keesokkan hari. Tidur semalaman lena. Harini produktif ke sana sini berjalan kaki. I tak kisah dah pun. I boleh terima kalau tak jadi. I sedar diri I sape. I bukan ada karier
profesional pun. I hanya lah buruh kasar je. Takde masa depan. Tak ketahuan. Takde pencen. Takde benefit. Ish penat la asyik kejar orang yang tak layan kita
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2022 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
I bukan jenis tayang kebahagian. Dari dulu lagi pun. Jangan kata tayang, sebut pun tak. Jadi tak perlu nak judge I. Kalau sebab I tak Tunjuk gambar raya dekat media sosial tak bermakna I tak beraya. Memang I agak perahsia mengenai kehidupan peribadi. Yang tak terlalu peribadi Kita boleh make story ya. Menyampah dekat orang yang judge Kita tak sambut raya sebab takde gambar raya. Aneh betul. Jenuh semua nak tayang. Apa I dapat? Setakat LIKES banyak I tak hadap pun
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2022 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa yang I tunjuk tu kehidupan normal. Tak perlu nampak perfect. Sebab I nak berasa dekat dengan kawan kawan yang masih sudi nak berhubungan dengan I.  Mana ada indah sangat pun, tak indah pun, hidup perlu diteruskan gitu
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2022 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana eh nak letak picture dekat forum ni eh? Almaklumlah I online pakai phone je. Ni pun view website dan taip pakai phone. Kalau I letak gambar baru best layan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2022 08:09 PM | Show all posts
I dapat whatsapp dari seseorang yang I nak jumpa kata certain date dia nak turun sini.
I am a happy girl. Dapat whatsapp je pun dah gembira semacam. Berangan-angan.
Terawang-rawang. Dah lama tak rasa begini. Sebelum ni asyik stress, muka ketat je memanjang.
Orang yang tahu, tahulah I macam mana, selalu naik angin je.
Almaklumlah I sibuk, sibuk sangat. Bukan menyibuk, realitinya I sibuk. Sungguh.
Tak sempat nak add new knowledge (baca buku-me time untuk I).
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 03:51 PM GMT+8 , Processed in 0.084472 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list