CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: BingkaUbi

Thread Luahan Perasaan (V12) - FD

[Copy link]
Post time 21-1-2022 12:16 PM | Show all posts
pagini smbil drive aku vc adik aku..kadang dia vc aku bz manjang..masa yg sempat waktu drive je lah..gelak aku tgk dia pakai baju musim sejuk smbil cuci kapet adik aku tu mmng kelakar..yg dia kawen dgn cina dia pulak yg lebih oriental dari laki dia. aku tanya apasal bebaju winter lengan pendek kt umah? dia ckp baju tu patutnya dia oversea tapi tak jadi sebab pkp..skrg nk pegi mcm hal lain plak tu yg dia pakai sesambil cuci kapet. biasalah cerita macam2 yg tak semua aku share kt dia.

tapi masuk umah dia jumpa surau dulu dan tempat baca Al Quran dia di ruang sebelah laman.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2022 04:03 PM | Show all posts
friday lunch well spent dgn my bff.. seronok ketawa and sakan berposing kt cafe instagramable..

kejap ja jumpa but meaningful..

syukur Allah kurniakan seorang kakak/bff dlm hidup ni. Another kakak/bff pula unable to join us, maybe next time..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2022 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm dah lama tak singgah sini...
I rimas dengan anak i yang asyikkkkkk ajak keluar berjalan...
Entah apa pasal dia sorang ni suka sangat berjalan?
Pantang dengar i ada plan nak pergi mana2,  berkali2 la dia tanya bila nak keluar?
Semalam sehari suntuk i dah bawa depa berjalan dari pukul 10am sampai rumah nak maghrib sudah....
Hari ni tanya lagi bila nak keluar?  Geram pulak dengan budak sorang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2022 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
I busy layan kerja sambil2 main game Township dan follow drama Manifest...

GTUKCD ~ join la.... Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2022 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Gelang Yang minat haritu dah sold
Harini terminat design lain pulak
Idung mcm terbau2 gelang emas walau tengok Dari skrin phone
Cakap kat tok hubby nanti Aku nak Minta kerja kat kedai emas lah
Tok hubby Kata awak dok rumah je lah. Dok rumah pun malas, tengok emas sambil baring...lagi nak kerja kedai emas pulak
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2022 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Pukul 10 lebih ni masak ground kopi sb dark roast buh full cream +supekat sikit tanak smpi mendidh 2 ke 3 min pastu tapis..perghh. Haha..ini bukan malam minggu ya. Esok keje. Im laughing to myself
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2022 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bag crochette iol dh masuk 2nd fasa siap tu nti baru combine dan buat tali. Kaler ijo bebeno..pastu lebih kait utk beg anak kaler pink2 gitu anak bkan suka pun kaler pink iols yg suka. Tp beg kaler tak synchronise dgn ijau background. Sesambil rehat mengait ni. Bila mengait ptak kita tk pikir mcm2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga Allah ampuni dosa2 arwah.  kalau tanya dak fhh, mesti dia kenal.  tp tkpelah.  

semlm aku n H ngerjakn dapur.  bole puji la dak H part2 ni.  ringan tulang.  dia selalu offer diri utk tolong aku.   baarakallaahu fiih.

hari ni start program last minute spm.  balik rumah ptg la dia lps ni.  aku dh susah hati mcm mn nk fetch dia sbb sama time dgn time aku fetch my mum kt spital.  rupa2nya dia dh arrange nk balik tumpang kwn.  alhamdulillah lega rasa.  

alhamdulillah N boleh balik umah cny nnti insya Allah.  hari tu KMS kata semua students tkleh balik, kena kuarantin.  baru ni depa kata yg positif je tkleh balik.  makin byk kes kt ipt n sekolah2 ye.  org kata self test kit tu tak dpt detect yg awal2.

J baru lps present fyp td.  alhamdulillah semua berjln lncr.  nnti dia tk balik cuti cny sbb ada exam.  lama tk jumpa anak nombor 2 aku tu.  duit blnjanya cepat susut.  washing machine kolej rosak. dobi plak tutup so kena buat dobi kt luar.  kafe dkt kolej pun tutup.  yg buka plak jauh n mahal.  alhamdulillah mujur ada org jual nasi 3 hinggit.  

K wfh la ni.  tk tau ngapa, org2 jepun tu takut benar dgn omicron agaknya.  anyway, ada hikmahnya.  antaranya dpt save duit tmbg.  makin cerahlah si K, aku yg makin gelap dok driving tgh2 hari.    anyway, alhamdulillah hari ni dia blnja lunch.   

semoga Allah mudahkan urusan kita semua hari ini.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Q:  apa patut dibuat bila kucing dtg hdp kita time kita nk mkn?
A:  share n mkn sama2.

jgn pulak share n mkn sama2 bila kt kedai mkn dpn org ramai je.  pastu ambik gmbr buat status kt wasap nk tunjuk betapa pemurahnya kita dgn kucing jlnn.  walhal kat rumah sendiri bila kucing peliharaan dtg time kita tgh mkn, kita mrh2 kucing tu mcm la dia ada akal.  tk cukup mrh kucing, ahli keluarga lain pun kena mrh sama sbb tk jaga kucing time kita nk mkn.  lps mkn, kita senyum2 selpi dgn kucing kononnya kitalah cat lover.



semoga kita semua menjadi hamba2 Allah yg berakhlak mulia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
tgh hari td aku kutip tandan buah kelapa yg terjatuh kt tepi jln (sbb ribut semlm agaknya).  alhamdulillah skrg benda alah bagak tu dah selamat dlm tempayan n jd hiasan kt living room rumah aku.  yeahhh, sorry but i'm weird like that.  
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
aku jwb dgn jujur aku tgh sakit kepala sbb mmg aku mcm ni selalu sakit kepala.  nyudahnya naik status kaler oren casual contact with symptoms.    dh submit result self test negative, tp tk tukar2 lg status tu.

because of my blunder, starting today adik2 akulah yg ngantar n ambik our mum ke dialisis.  tkpalah, dorang dh volunteer.  adalah tu hikmahnya.  masa utk depa berbakti pulak, ye tak?   peluang utk merapatkn mana yg renggang.  gitulah lebih kurang.  

bp mak aku naik tinggi 200+.  katanya maybe sbb dia stress org2 keliling pksa dia pi ambik booster.  dgn aku senang je.  she is not a child n she doesn't want to be treated like one.  she is well read n knows the pros n cons.  aku kena hormat keputusan dia.  kalau nk, aku bwkn.  kalau tknk, aku diam je.  aku bukan pesen bebel2.  dia pun tk sihat lately, bdn tgh tk kuat.  syafaahaa allah.  buatnya lps kena jab lg teruk sakitnya, naya juga.  

aku dh ambik booster 10 days ago.  alhamdulillah so far bdn aku can take it.  sakit kepala tu... errr aku mmg dh mcm tu sblm covid happened.  suami aku pun ambik sama hari dgn aku.  asalnya dia tk mau tp tiba2 ajak aku pi sama2.  lps jab, dia monyok n rasa penat sampailah ke hari ni.   syafaahullah.   

speaking of penat... bg yg dh lama berkahwin, pernah tk rasa kewujudan ur partner tu saja buat kita penat w/pun dia tk buat salah apa2 pd kita?  fedap nyampah tgk muka dia.  dahlah visual makin tk menarik, annoyingly hepi je manjang.  mcm fake je.  dia buat salah sikit pun kita besar2kan.  omputeh kata familiarity breeds contempt  (walhal it doesn't have to).  istighfarlah byk2.  berubahlah.  tolerate lah dia sebagaimana dia tolerate kita.  kita je rasa dia fake walhal dia seikhlas hati terima dan redho dgn kita seadanya.   sama2lah amar ma'ruuf nahi munkar.  sebagaimana kita menjadi penolong dan pelindung dia, dia juga adalah penolong dan pelindung kita.   dialah antara nikmat yg Allah kurniakan kpd kita.
bersyukurlah dgn nikmat itu sblm dia diambil semula buat selama-lamanya.

sedihlah pulak.    ok ciao for now.  semoga Allah mudahkan urusan kita hari ini.  semoga kita hari ini lebih baik dari kita yg semlm.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2022 11:16 AM | Show all posts
camner nk dpt medal senior forumer tuh?


tiberrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 11:17 AM | Show all posts
anak aku yg no 3 tu buat perangai lagi..pelik budak tu. haritu dia happy sgt psal dpt no. 3 pertandnigan peringkat negeri yg dia suka2 join..tup2 menang plak. suka lah dia kan..aku konon nk celebrate la dia pastu dia merajuk. ehhh..budak ni dah kenapa. bukan senang nk dpt no. 3 peringkat negeri tu tau..pertanding buat vidio kemsyarakatan inisiatif dia sendiri pilih pelakun dan jadi director. aku bangga utk dia yg rata2 kt skolah tu smua budak2 hebat. aisshhh tak puashati betul aku dibuatnya..dia ckp tak suka aku perlu celebrate utk dia. ehh
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 11:32 AM | Show all posts
sesambil layan playlists frank sinatra sayup2 je volume..keje pun smooth jah. skrg kan aku byk deal foreign worker dgn imi/kdn something new..alhamdulillah tambah ilmu baru..my new scope of work. ka ching!
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 04:45 PM | Show all posts
mentally tortured...
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Enjoying my unpaid leave right now... since hubby outstation lama, weols stay rumah my brother je, takde la sunyi sgt iols.... every morning mommy's duty hantar my son & my nephews pergi tadika / sekolah... next week cuti skolah seminggu.. happy holiday

My SIL lah paling kelam kabut  sbb kena siapkan 4 boys, i bantu sikit2 je la lepas pakaikan baju my son & prepare bfast.. sambil perati SIL I busy pagi2, my son the sharp observer bgtau i "hmmm... untong lahhh ibu anak sorang je kan"...

bertuah betul anak i ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Geram nyaaa... mentang2 lah dikecualikan dari kuarantin (with negative pcr test result).. dah terus kena attend meeting etc.. waahhh..  i dont think its a privilege anymore..

Jetlag baru sampai from london pun tak abes lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
beria mewabi-sabi kan rumah.  sekali kena tanya, "bila nk buang semua tu?!"  

bak kata frank sinatra:  bang bang my baby shot me down.  




Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
haaaa siapa sangka budak2 nk spm kena ke sekolah cuti ni.  ada kelas tmbhn from monday to friday.  kelas H
on sampai ptg.

cuba kalau aku pun sama nk naik flight, aje kena burn la tiket flight tu.  H pun trpksa ponteng kelas tmbhan 3 hari.  see?  Allah susun elok dah.  itulah hikmahnya.  masya Allah.  alhamdulillah.

kita jgn fikir kita je.  kena fikir org lain juga.  

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Please lah. Leave me alone w my chosen circle. Tak payah nak sengih2 buat baik trying to initiate a conversation. Understood already when you revealed your sentiments.

Time ada peluang nak redeem yourself and make good, tak buat kan? Wakil kat orang tu considered as done and dusted ya? Kena ikhlas ya! Kalau tak ikhlas tu, can see right through you. Tambah sakit hati ok!

So now, kita continue je as it was je lah, when you revealed how you felt. Let’s just mind our own businesses. Takyah lah pakai privilege ticket! It does not give the right for you to say and do as you wish, just because ya! Again, leave me and my circle alone!

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 09:02 PM GMT+8 , Processed in 3.721920 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list