CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: BingkaUbi

Thread Luahan Perasaan (V12) - FD

  [Copy link]
Post time 9-1-2022 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi dinner time nnti diorang nak kari ikan bawal emas... baiklah.. mujur depa mintak masakkan kari je...  not complicated at all...  

This weekend malas cecah kaki kat mall langsung2.... avoid the mass crowd
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikutkan SOP bersalam pun tak boleh
Tapi begitulah manusia,  lepas salam kita cuci tangan.

Selasa ini i amik booster shot.
Harap2 takde adegan sakit kepala, mengantuk macam 1st dose dulu. AZ clan + pfizer booster.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rospinki at 9-1-2022 12:41 PM

Harini ipls masak tomyam gung udang sungai dgn ketam bunga. Gratis  semlm gi pasar beli ulam ulaman..sukanya hari2 dpt makan ulam. Trgt masa kecik2 dulu arwah mak pksa makan sayur ulam ni smua..time tu idup susah hasil dari kebun je ada. ni yg smpi skrg dh jadi habit.

Eh korg dgr tak bunyi macam babi kena sembelih melolong lolong
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols dh masak lunch kul 10 tadi pstu bukak kilang.skrg tgh tgu proses proofing. Nak Makan pastu siap2 nk zohor.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rospinki at 9-1-2022 02:40 PM

Awww..pretty women mcm lagu tu..pretty women walking down the street..pretty women well..thank you anyway. Karos xkesah pun sebab karos xhadap kata2 pujian mcm minah basic rempt ituew..thats why dia ulang2 ckp svab dia igt akan terkesan dari kata2 dia. Dia hadap semua tu saikologically dia igt org mcm dia juga. Dia sapa?? Majisteret lowyar?? Karos bz menguruskan hal sdri dan org2 penting saja.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Karos tgh nk siapkan bag mcmni. Ada byk lagi colour nti dh siap baru jadikan tote bag camtu..karos dh order yarn dari shopee kaler dark green.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Beg crochette tu cantek sgt2, karos... minus the toncet2 tu lah.. seriously gorgeous... boleh tempah ke? I have specific right dimension that i want....

I dulu ade belajor crochette, mak suruh.... tp setakat lepas buat alas mug je la.... iols tak menyabar
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Doing business ni mmg betul2 lah mencabar, kena continuously motivated, takleh buat sorang, kena ada team yg bagus, bounce ideas... kena banyak2 SABAR dan having clear end goal...

Honestly, makan gaji lebih mudah... tp satisfaction tu tiada....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:45 AM | Show all posts
crochete tu asalnya balance benang kait yg karos buat utk anak. last minit cgu dia bagi keje sekolah rbt buat bag crochete. order benang sampi je terus kait 2 harisiap. dapat sling bag..terus cgu dia simpan sbab comel katanya. kemudian karos jumpa kt insta itu yg karos mengait smula. perlu various colour pastel utk cantuman dan kaler brown/dark green utk base. dah siap nti karos tgk ok tak utk di market
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:59 AM | Show all posts
buat masa ni kerja adalah utama (baru dpt increment lagi)..bisnes sesambil ni within my hand reaching saja. in my small baking station itu pun amat2 memenatkan bila amik order sana sini. now buat supply utk vendor saja dan church lady loyal customer. my sambal kt shopee pun not bad juga. sesambil buat itu sesambil juga buat ini. im just use my time wisely.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau yang menyusahkan orang, tak berhati perut moga ko dapat pembalasan soon
Moga Hari ni Ko jatuh melingkop Dan sedar balasan Tu sbb kau menyusahkan org takde toleransi
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 11-1-2022 10:19 PM

Tonight boring sbb smlm hantar anak dekat ayah dia (my ex)... next week ambil dia balik semula lah... husband plak ada meeting over dinner with his inner circle...

Iols just keluar jalan2 kat mall and have dinner je kat luar.. nice japanese food, sbb tidak berperisa berempah sgt.... my comfort food

Kalo outing dgn my son and nephews mmg diorang lajuuuu je suggest chilis or mcd.. or starbucks chic o cheese with juices... budak2 ni mmg sejenis stick to their common food je eh... KFC &pizza pun diorg okay la... i plak tak suka telan pizza
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:42 PM | Show all posts
jumaat ni husband nak outstation...
boring la aku weekend ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
mesti pkcik2 kontraktor tu pelik tgk interior umah aku.  suami aku tgk pun pelik, apatah lg org luar.  eheh.

alhamdulillah last few mths ribut dlm tenang.  mcm2 hal jd (n tk jd)... tp biasalah, that's life.  syukur dpt praktikkan apa yg dh bljr.   semoga Allah redho.  ckp psl ribut dlm tenang... aku agak tu la yg contractor tiba2 dtg tu.  like that also can aaa?  apa2 pun, itulah antara hikmah2nya.
bersyukurlah.

last weekend pi pd.  tk sangka dpt duduk hotel yg temanya sama dgn yg aku minat skrg.  aku 'shopping' kt pantai je.  dptle ranting2,  3 ketul batu w 3 warna, a few medium sized pine cones n a big coral bentuk mushroom.  masa kutip2 semua tu, hepi bkn main.    another man's toxic sludge is another man's potpourri, the grinch kata.  well in my case bknlh toxic sludge, but u know what i mean.  no?  nvm.  

ok kena siap2.  H keluar sekolah pkl 2:15.  then we gonna grab something for lunch from mm la kot, insya Allah.  tkleh msk, dapur tgh kena pecah.  walhal boleh je guna portable cooker tu.  meh.  leceh nk membasuh byk pingan-mangkuk periuk-belanga kt bilik air.   bilik air satu lg contractor dh letak palang.

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya kalau duduk kat Malaya
Pasti Aku upah je org masak hantar rumah hari2
Lately ni Aku takde mood nak makan
Husband takde ni boleh la Aku makan roti butter je
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Cucuk booster semalam.. fuh mengantuk nyaah.... tido awal smlm pun tetap lah menguap dah pagi ni...

Tp takde demam ke apa lah.. just sore lengan sikit... so bored.. nak jenjalan mall lah harini
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 02:48 PM | Show all posts
test test 1 2 3

psal booster..dh dpt date tapi taknk pegi bole ke?
iol makan megi mamee lunch hrini..eh sedapla megi mamee tu tk macam megi biasa dia lagi sedap buh cili api potong masa nk makan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
kita sedar tk henpon tu antara fitnah2 akhir zmn?  cuba pikir... mcm2 boleh jd sbb salahguna henpon ni kan?  dari sekecik2 hal sampai hal besar.  dari yg muda sampai yg tua.  

cth sketsa kita hari ni... seorg suami pencurang yg menghdp benda alah tu pagi2 just to say good morning sana, good morning sini (kejut geprens subuh).  ye la kan, dia hdp henpon tu tk sedar masa berlalu.  nyudahnya anak lmbt ke sekolah sbb nunggu dia bersiap.  isterinya pagi2 dh siapkan baju kerjanya, dh siapkan bekfes.  anaknya yg dh bekfes, muncung menunggu ayahnya.  mana tknya... anaknya patut masuk sekolah pkl 7:20am, si ayahnya 7:10am baru nk mndi.  bila isteri gesa suami utk cpt, dimrhnya isteri tu.  pastu ngadu kt 'best pren'nya yg merupakan isteri org lain, kononnya isterinya yg suka main henpon.  walhal tgn dia yg terjahit kt henpon tu.  best pren tk tau pun dia ada gepren-gepren lain.  gepren utk tukar2 video alat sulit masing2, gepren utk turun naik hotel, gepren utk tabur duit acah2 dermawan, gepren mukaddimah, dll.  mcm bodo je perangai.  

ni sbb aku byk tgk drama ke?    tp sadly, mmg ada terjd benda mcm tu di alam nyata.  tu blm lg cerita sampai kes bercerai-berai.  tu la dia antara sbb knp henpon tu benda fitnah akhir zmn.  wallahu a'lam.  apa2 pun, na'uzhubillah min zhalik.  jagalah akhlak masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 14-1-2022 08:24 AM

dapur aku kan tgh renovate.  kucing2 aku ni suka pasir2 kt dapur tu.  depa ingat tu toilet.  

tp tk heranlah kan sbb kita maklum kucing takdak akal.  yg patut kita heran ialah manusia yg ada akal tp buat juga najis sana-sini.  astaghfirullahal'azim.  

byk petunjuk Allah bg.  tkyh jauh, kucing2 tu pun boleh.  tp manusia yg buta hati tkkn nmpk juga.  semoga kita tidak tergolong dlm golongan manusia yg tertutup mata hatinya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:26 AM | Show all posts
Edited by green~tea at 14-1-2022 10:11 AM

karos, amek je laa booster tuh... takde pape pun.... mengantuk je rasa sikit lepas cucuk tu, tido nyenyak, alhamdulillah,.. the next day ngantuk lagi,.. tp okay je so tido je la jawapan dia, sbb itu signal badan pada kita kena banyakkan rehat untuk tubuh recover... listen to your body,...

kawan2 iols ada dah gedik2 ajak i workout kat gym today, alang2 gym masih lengang kan orang takut2 nak pi.. i terpaksa lah politely reject sbb nak make sure badan cukup rehat dan sihat... even kalo join gym classes pun i avoid yang pakai weights or equipments mcm bodypump, bodyvive tu.. sbb no sharing stuff kan, i dah jadi geli pulak.... so for now kalo gi gym pun i just buat shbam, bodyjam camtu je lah.. all les mills workout program.. masa MCO install les mills on demand apps... follow workout situ... kalo buat weight training, i rela buat kat rumah je, sbb dah beli weights, barbell, kettle bell, dumbell masa MCO haritu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 03:56 PM GMT+8 , Processed in 0.090377 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list