CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: BingkaUbi

Thread Luahan Perasaan (V12) - FD

[Copy link]
Post time 5-1-2022 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni nak masak talapia merah temerloh + sambal belacan + bendi kukus je... pehtu tabur kicap abc je dahhhh..... last week dpt merajinkan diri masak everyday utk family.. this week mcm motivasi terlalu yo yo...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 07:58 PM | Show all posts
cuba untuk jadi sepositif yang boleh, tapi... dah tak mampu... rasa macam nak mampus dah ni...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 08:55 AM | Show all posts
21 and 22 Jan husband outstation pasal kerja..
kebetulannya anak2 pun outstation date tu..
tinggal aku sorang kat rumah...
aku ni dah la penakot tahap king...
siang ok la..... lagipun aku busy kat opis...
tapi problem aku malam....
macamna ek dah hadap sorang2 malam-malam....
ishhh..... susah hati aku ni....
hari ni dah start stress....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 02:56 PM | Show all posts
sorry eh..tertekan profile org

nk luah apa yg tak terluah tapi tak mungkin aku meluahkan disini..ianya amat rumit tapi sunguh menyenangkan jiwa.
harini tenang sedikit..alhamdulillah, keje ada tapi aku santai2 saja. moga baik2 saja segalanya.

makan apa harini? makan order fp laksam dgn nasi kerabu. tak best dah..haritu aku ckp bagus skrg kualiti dan drop.
pantry sini bole masak2..smlm sembang dgn bini bos, yang aku nk masak kt dapo bawah sana..dia gelak haha nti mr bos cari hang tengah sebok masak kt dapo gulai sampedas takat goreng telo megi kot. semlm makan kt asam pedas andak dgn shy2 sedapnya masih sama rasa setelah bertahun2 aku dan dia tak pegi situ.


Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2022 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada sekor babi perasan..hahaha @green nmpk menau menipu ooohhh.. tu lah selalu menipu. Kantoi
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2022 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelisla..takat basic2 cam hang aku nk ngntip. Wahahahahahaha..akit perut gelak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2022 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila babi berkata2..masa bila plak aku provok dia. Awatnya tu lah..selalu sgt mnyindir org bila org yg dia suka sindir tu post apa2 mesti dia tr8gger..ahh bangangla hang
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2022 08:39 PM | Show all posts
karos, why not u ignore or just block from seeing her post.. kurang sikit korang bergaduh...

today tak byk activity... just attend wedding ex secretary weols... then dinner masak cekodok pisang and cucur udang je.... the day before iols masak sambal sotong (with telur sotong!!) and ayam varuval.... sbb anak asek mintak makan nasi lemak je almost selang sehari.. gemok dia cuti skolah hihihi... layan je la... next week heols dah start skolah.... maka bermula lah episod jadi driver setiap pagi hantar anak & anak2 sedara ke sekolah... 7.30 hantar yang skolah rendah.. lepas tu hantar yang tadika plak... kol 12 amek yang tadika, then 12.45 pick  up skolah rendah.. gitu laa sampai AJM... hihihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2022 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakit kaki banyak berjalan last 2 weeks and this week... i missed my workout session sbb dah janji dengan my son nak bawa dia jalan zoo, taman burung etc... today mintak husband urut, anak i urut tak rasa apa

Esok nak kena cari tempat urut yang sedap lah... dulu i suka berurut dengan this thai lady.. dia pandaiiiii cari urat yang sakit dan sheols kuat.... sejak MCO sheols dah balik bangkok... i takde tukang urut yang i serasi for nowww
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 08:38 AM | Show all posts
kak ros ni tak sama btuiii dgn kak ros upin ipin tuhhh..... ni mesti gado ngan makcik perasan cantik seantaro tuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Gi mampus la dia.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 09:25 AM | Show all posts
sian lerr plakkkk......ntah sampai biler ntah nak kena sembang dgn dirik sendrik tanda2 takdok org sayang la tuhhhhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 09:26 AM | Show all posts
ala....kakros marah ka?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak marah..geram je
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok green..i close 1 eye

Tq babe
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Enuf is enuf..aku nk buat stok utk vendor2 esok. Bebaii
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 09:45 AM | Show all posts
Berkali2 ko ngata sesorang tuh huduh bermakna ko menghina kehuduhan ciptaan Tuhan... berkali2 ko hina ciptaan Tuhan, ngan berkali2 jugak ko berdoa mintak itu ini kat Tuhan.....kenapa tuhan tak makbulkan??? pikir la sendrik......

skit riak dlm hati manusia tuh antara sbb kita jauh dari pintu ke syurga....apatah lagik riak tuh hanya sandarkan pd ciptaan Tuhan, yg tak yah usaha apa2 tp lebih pd kurniaan Tuhan.....kurniaan yg ko patut syukuri, nak manfaatkan ciptaan tuhan...cantik pung tak jugak buat ko jadik isteri solehah didambakan somi bagai....cerai berai gak naper? agaknya sbb cantik tuhhh tak seiring ngan akal budi perangai sikap........tak yah twist citer cerai sbb ex laki tuh duluk bewak plak....kalu bewak jantan taguna takdok lerr dh cerai pung dok bertandang hari2 kt rumah bekas demi nak pastikan anak2 tak terbiar dan kebuluran dek si mak sibukkkkkkkkkkkkkkk layan karenah adik2 opis....

cantik tuh subjektif... tanpa mekap adalah cantik yg sebenar.... ditambah adab, perangai, sikap yg tuhh la penambah rencah cantiknya seorang pompuan...... jadilah secantik2 perempuan yang menyenangkan hati lelaki (suami)......

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 9-1-2022 10:31 AM

Exactly... wawww.. banyak kata2 nasihat dan hikmah di sini...

Karos, u're a pretty woman, sbb tu kot ada yang dengki jeles.. serang tak tentu pasal... sakit hati yes, bila kena camtu...

i pun kena serang tak pasal2, sedangkan kenal pun tidak... bila kita libas sekali sbb marah depa duk sebar2 gambar forumer... boleh plak acah2 melenting ajak orang lain tag team... play victim...

Honestly, i tak kenal pun pompuan2 itu dan i tak perlu kenal diorang pun... nothing significant impact to my life, if i ever get to know them... you're just a nobody yang I TAK PERLU KENAL... seriously, I MMG TAKNAK KENAL PUN


BTW karos, tak mekap, gamba kepam sbb takde lighting tu biasa la.. kita bukan instafemes nak filter edit gambo...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Semalam pergi majlis kahwin rumah kawan sekolah.
Dah ada menantu kawan sekolah I,  bukan kali pertama dia buat kenduri kahwin,  ini kali ke 2.
Yang pertama bulan Dec 2020, i tak datang sebab belum vaksin lagi masa tu

So untuk kalk kedua ini,  I berusaha kena datang juga walaupun asalnya I ada event nak kena handle hari ini..
Dalam hati masa tu dah berkira2,  pagi datang rumah dia, makan,  salam2,  amik gambar terus ke tempat event buat persiapan...
Masa tu risau juga kelam kabut ke sana ke mari sebab rumah dia dari area tempat kerja i pun dah dekat sejam drive.

Tapi Tuhan permudahkan urusan I semalam.  Alhamdulillah,  4 hari sebelum event, i diberitahu event postponed dek kerana musim banjir kat sesetengah area kt sini tak surut2 lagi.. Maka dengan hati senang i dapat datang majlis kawan i tu lengang lengguk bersenang lenang tanpa fikir hal lain..

Bila up photo kat FB, ada pulak yang text terkejut i still keep in touch dengan kawan tu..
Apa da... Soalan bodoh. Adakah sebab kawan ini duduk kelas hujung masa sek men maka automatik kami terputus hubungan?

Sayu sangat masa kami bersalaman...nak peluk2 ada SOP pulak..  Kawan I sempat kata,  kau je kawan aku yang tinggal sejak Tim dah takde...

Al-Fatihah buat Tim.  Semoga rohnya dicucuri rahmat.  
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Today my husband and my son have their bonding activities together and i get to have "me time" at a spa... time for massage...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 08:27 PM GMT+8 , Processed in 0.085908 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list