CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 4330|Reply: 18

[Dunia] [SILA BACA]: Tajuk Yang Tepat Sangat Penting Utk Archive & Search Functions

[Copy link]
Post time 28-10-2021 04:47 AM | Show all posts |Read mode
Edited by ipes2 at 22-1-2022 08:13 PM

Bila kita membuka suatu topic, ketepatan tajuk (Title) article it adalah amat penting.
Ia akan di guna oleh algorithm search engines untuk mencari and memilih article2 bila di search di dalam google di EU, UK, North America, Asia etc.
Biarpun article anda hanyalah di copy-paste.
Ataupun anda tiada hak editorial ke atas article itu.

Tetapi bukankah kita ingin effort kita dan perbincangan dan comments yg ditulis orang didalamnya, kekal sebagai sebahagian archive semasa?
Mungkin ianya akan menjadi satu dari bahan pembacaan orang 5 atau 10 tahun akan datang berkenaan suatu topic itu.

Kenapa ditulis ''Pelawak Jarang Jarang Muncul Kawan-Kawan Telah Kiok''? Sedangkan lebih elok dan akan ditemui orang article Cari kita, sekiranya Titlenya ditulis dengan lebih jelas eg ''James Michael Tyler Dari Siri Comedy Friends Meninggal Dunia'' atau '' 'Gunther' Dari Siri Friends Meninggal Dunia''?

Merugikan usaha kita dan ruang dalam Forum jika article kita tidak ditemui orang bila di search, walaupun kandungannya adalah kandungan yang dimemang dicari oleh Netizen, hanya kerana Title nya ditulis dengan tidak jelas


Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2021 04:57 AM | Show all posts
Edited by ipes2 at 28-10-2021 06:00 PM

DAN SAYA INGIN TEGASKAN, JIKA THREAD ANDA DAN CONTENT NYA TIDAK DITEMUI BILA DI-SEARCH, MAKA TIADA LAH HITS KEPADA CARI DAN ADVERTS TIDAK LAH KELUAR KEPADA NETIZEN/PENGGUNA. JADI SEOLAH2 THREAD2 YANG TIDAK DISEARCH ORANG INI, HANYA MENGAMBIL SPACE DI DALAM SERVER CARI TANPA MEMBERI APA2 FAEDAH KEPADA PENGANJUR

THIS IS ONLY A NOTICE
IT WILL BE UNSTICKED WHEN APPROPRIATE

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 11:14 AM | Show all posts
.... ooo Gunther tu dah meninggal ek ?

serius pulak mod ..dah macam journal pulak ... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 02:40 PM | Show all posts
tu sebab bila aku buka topik2 penting cth Covid-19
aku create tajuk sama
berbeza cuma tarikh dan jumlah kes shj
melainkan ada kes org buka tajuk awal
thread lewat aku kena lock
so akan missing la info yg korang cari kemudian hari
kalau thread2 mcm ni
aku tak perlukan create tajuk sensasi
sebab nak kekalkan kesinambungan tajuk utk search kemudian hari

Comments

..juga sebagai ganjaran kerana sentiasa contribute kepada Cari  Post time 8-11-2021 09:14 PM

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2021 09:10 PM | Show all posts
sayawifenikmie replied at 30-10-2021 11:14 AM
.... ooo Gunther tu dah meninggal ek ?

serius pulak mod ..dah macam journal pulak ... hehe

ya, meninggal dah dia
prostate cancer ke apa, tolong correct me if im wrong
if nikmie buka topic, letak title elok2 tau
if letak title yang ada keyword dalam English, nanti orang yang search di luar negara pon akan jumpa
(kerana Cari ini, agak bagus jugak listing dan coverage nya - kuar merata2)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2021 09:13 PM | Show all posts
R2D2 replied at 31-10-2021 02:40 PM
tu sebab bila aku buka topik2 penting cth Covid-19
aku create tajuk sama
berbeza cuma tarikh dan jum ...

ya, satu sikap yang bagus dan melambangkan toleransi juga kredibiliti
mereka yg letak tajuk sensasi itu sampai bila orang tak jumpa threadnya, dan ini merugikan Cari sahaja.
jika Cari buang thread seperti ini, bagus juga kerana ada space dan tidak membuat server jadi slow

R2D2 remains as the best Thread Starter (TS) bagi saya
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 11:46 PM | Show all posts
ipes2 replied at 8-11-2021 09:10 PM
ya, meninggal dah dia
prostate cancer ke apa, tolong correct me if im wrong
if nikmie buka topic,  ...

ahaaa
macam keywords lah kan
menarikkk ...

saya jarang buka topik
suka mencelah celah jer ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2021 04:46 PM | Show all posts
sayawifenikmie replied at 8-11-2021 11:46 PM
ahaaa
macam keywords lah kan
menarikkk ...

exactly
macam saya cari nama2 newscasters dalam google, keluar antaranya from Cari Forum
power jugak lah kiranya foum ini ha ha di temui dek google titles nya
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 09:51 PM | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2021 04:46 PM
exactly
macam saya cari nama2 newscasters dalam google, keluar antaranya from Cari Forum
power jug ...

.. tak sempat baca ur reply kar bebenang GERD .. udah kena delete benang tu ....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2021 04:57 AM | Show all posts
sayawifenikmie replied at 18-11-2021 09:51 PM
.. tak sempat baca ur reply kar bebenang GERD .. udah kena delete benang tu ....

kene delete?
siapa yang delete ya?
rugilah sbb ianya info yang dibina bertahun2 sedikit demi sedikit
nanti sy investigate
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 02:11 PM | Show all posts
Edited by sayawifenikmie at 19-11-2021 02:13 PM
ipes2 replied at 19-11-2021 04:57 AM
kene delete?
siapa yang delete ya?
rugilah sbb ianya info yang dibina bertahun2 sedikit demi sedik ...

... tu la ... terkejut jugak la ...

deleted by Mod nama @adila39 ..
saya betul2 tengah suffer dengan serangan GERD dan gastrik saya ni ...
sedang nak dapatkan appointment dengan pakar gastro

rasa sedih pulak ipes kata nak tolong investigate
orang GERD & Anxiety mmg macam ni
sikit2 nak nangesss
nak nak tengah kena serang dan down ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 05:12 PM | Show all posts
sayawifenikmie replied at 19-11-2021 02:11 PM
... tu la ... terkejut jugak la ...

deleted by Mod nama @adila39 ..

saya delete? jap saya tengok..kadang saya tertekan sbb guna hp. I will look back and letak balik ya. Apologies
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 05:15 PM | Show all posts
Edited by adila39 at 19-11-2021 05:39 PM
sayawifenikmie replied at 19-11-2021 02:11 PM
... tu la ... terkejut jugak la ...

deleted by Mod nama @adila39 ..

alaa jangan sedih, maybe jari saya too big so tertekan..jgnla sedih sedih jap saya akan restore balik ya... saya beri kredit cemana sy boleh delete pulak. adeh
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 06:15 PM | Show all posts
adila39 replied at 19-11-2021 05:12 PM
saya delete? jap saya tengok..kadang saya tertekan sbb guna hp. I will look back and letak balik y ...

ooooo ye ke ...
sama lah kita jejari gemuk

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 06:15 PM | Show all posts
adila39 replied at 19-11-2021 05:15 PM
alaa jangan sedih, maybe jari saya too big so tertekan..jgnla sedih sedih jap saya akan restore bal ...

.... orang orang yg ada GERD & anxiety ni mmg sellau sedih
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 19-11-2021 06:15 PM
.... orang orang yg ada GERD & anxiety ni mmg sellau sedih

tu la sama jugak i buat u sedih.. i pun sedih.. kejap tau.. kita dah mintak supermod and admin tolong sbb sejak forum baru ni.. lain pulak format nya... threadnya ada tapi nak restore tu... sat naaa... jgn sedih sedih ok...nnt sy make up balik mistake sy bagi kredit for ur effort on the topic.. haaa sy xmoh guna hp dah... kena diet jari jari ni

Comments

terimakasih tolong jaga HB semasa I was away on travels and oncalls  Post time 21-11-2021 10:44 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:07 PM | Show all posts
sayawifenikmie replied at 8-11-2021 11:46 PM
ahaaa
macam keywords lah kan
menarikkk ...

saya le tu pun, kategori sama.
tumpang baca topik, dah mencelah2 mana yg berkenan.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:43 AM GMT+8 , Processed in 0.103103 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list