CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3610|Reply: 26

"Tak Ke Macam Si*l Tu!" - Sajat Bengang Namanya Dikaitkan Dengan Hal P

  [Copy link]
Post time 27-10-2021 01:37 PM | Show all posts |Read mode
Usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman yang popular dengan nama Nur Sajat meminta agar isunya tidak dipolitikkan pihak tertentu.


Melalui satu hantaran di InstaStory, dia meminta pihak terbabit berhenti menggunakan namanya dalam apa jua isu dalam negara.







Kredit foto: IG Sajat




Tambahnya, dia yang kini berada di Australia merasakan namanya sering digunapakai untuk mengaburi mata orang ramai terhadap isu lain.


Pada 18 Oktober lalu, Sajat berhijrah ke Australia selepas dipercayai mendapat kelulusan ‘tiket’ kad pelarian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR).


Sebelum itu, polis turut mengesahkan Sajat ditahan di sebuah kondominium mewah di Bangkok, Thailand bersama seorang lelaki berperwatakan seperti wanita warganegara tersebut ketika serbuan pihak imigresen Thailand pada 8 September lalu.




Kredit foto: IG Sajat




Pada 9 September lalu, Sajat didakwa di mahkamah Thailand atas kesalahan berkaitan Imigresen di negara berkenaan dan dibebaskan sehari kemudian dengan jaminan AS$2,000 (RM8,343) yang dibuat seorang warga tempatan.


Kosmo! baru-baru ini, melaporkan Sajat bakal tersenarai dalam kalangan individu muflis di negara ini selepas pemfailan pemiutang dilakukan terhadapnya di Mahkamah Tinggi di sini




Sumber: K! ONLINE
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah la bukak benang pasal pondan ni lagi. Bosan la
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:00 PM | Show all posts
memang semua benda yg keluar dr molot sajat kena publish ye?

ada kpi gitu?

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa lah yg duk sponsor sajad ni ye. Selamba jer terlepas dari undang2. Siap dapat beli rumah n PR status Australia. Apa2 pun kita rakyat Malaysia patut bersyukur lah dia dah takde kena mengena dgn kita lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:50 PM | Show all posts
mahayam sajat jugak yang lebih jantan yach
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko search nama ko sendiri kat Twitter kahhh?
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh sheols lepas sempadan negara. Ada bau2 corruption tak?
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis ke bapuk ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 05:10 PM | Show all posts
Bapok ni kalau tak buat hal scam orang, boleh je duduk sini, layan kepala ting tong dia, ramai suka dia kelakar, lagi kelakar daripada si botak pelawak dunia kononnya tu, tapi sebab dah kantoi scam orang, terpaksa lah buat hal sikit, jadi mangsa sikit, acah-acah teraniaya sikit, lari jauh sikit...tapi tahik perhatian ni mana boleh diam macam tu je, merengsek nak muncul kat social media sebab tu makanan dia... sooooo barua yang lain pun amik kesempatan lah termasuk si botak pelawak tak lawak tu... jangan hujung2 balik mesia cikloi si botak tu sudah ye..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cik_jantung at 15-1-2022 02:25 PM

..........
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cik_jantung at 15-1-2022 02:24 PM

..........
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 27-10-2021 03:29 PM
Siapa lah yg duk sponsor sajad ni ye. Selamba jer terlepas dari undang2. Siap dapat beli rumah n PR  ...

Bila dgr kata mereka dan sanggup jd servant agenda golongan berkepentingan senanglah hidup. Cuba tgk aktivis yg x pernah bekerja tu semua
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 27-10-2021 03:29 PM
Siapa lah yg duk sponsor sajad ni ye. Selamba jer terlepas dari undang2. Siap dapat beli rumah n PR  ...

Benang sebelah cakap rumah tu dia google je.. Propa
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Mereput la kau kat sana, Bam Jat.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 01:47 AM | Show all posts
Sajat dah tak perlu dah cari publisiti. Dulu yelah nak jual produk, sekarang dah kat Australia buat publisiti kat sana pula la tengok boleh tak boleh jual produk timbang kati. Kat sana pun rumah dah macam ghetto neighborhood dah aku tengok. harap2 tak kena toron tiap2 hari, haha. orang sana bukan kisah trans ke hapa semua diorang bedal.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 06:55 AM | Show all posts
selagi dia tak buat live jenjalan kat oz, selagi tu aku tak caya dia dah kat bumi oz…  jantina pun dia boleh tipu…
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Bakalan muflis pondan ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada bukti ke dia dah sampai di Australia? Kalau dah, mesti dia ada berselfie kat airport atau mana2 landmark... mungkin masih kat Thailand??
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 27-10-2021 02:45 PM
Tak payah la bukak benang pasal pondan ni lagi. Bosan la

Tengok la siapa yg bukak
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 07:59 AM | Show all posts
dia cakap dah cerai talak 3 dgn malaysia. so dah boleh stop share cerita pasal dia ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 06:20 PM GMT+8 , Processed in 2.656906 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list