CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 5828|Reply: 170

[Dunia] Edisi Tajok Kontot Tapi Viral #9: Fauci: Vax Untok 5-11 Taon Siap November Ni!

  [Copy link]
Post time 27-10-2021 01:23 AM | Show all posts |Read mode
Edited by tumpanglalu74 at 27-10-2021 01:29 AM



WASHINGTON, Oct 24 (Reuters) - Vaccines for kids between the ages of 5 and 11 will likely be available in the first half of November, top U.S. infectious disease expert Anthony Fauci said on Sunday, predicting a timetable that could see many kids getting fully vaccinated before the end of the year.

"If all goes well, and we get the regulatory approval and the recommendation from the CDC, it's entirely possible if not very likely that vaccines will be available for children from 5 to 11 within the first week or two of November," Fauci said in an interview with ABC's This Week.

U.S. Food and Drug Administration officials are reviewing the Pfizer/BioNTech application seeking authorization of its 2-dose vaccine for younger children, with its panel of outside advisers scheduled to weigh in on Oct. 26.x]

The FDA typically follows the advice of its panel but is not required to do so.

Advisers to the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) will weigh in on recommendations for the vaccine at a meeting on Nov. 2 and Nov. 3, helping to inform a final decision by its director.

CDC Director Rochelle Walensky, speaking at Fox News Sunday, also said the agency wanted to act swiftly.

"After they (FDA) are able to review all the science and conduct the regulatory action and the CDC will meet, and if all of that goes smoothly ... we will act quickly," she said.
"We know how many parents are interested in getting their children between 5 and 11 vaccinated and we intend to act as quickly as we can," she added.

Once authorized, roughly 28 million more children in the United States would be eligible to receive what would be the first U.S. COVID-19 vaccine for younger kids. The Pfizer/BioNTech shot is already available to those ages 12-17, and the companies are still studying it for children younger than 5.

While children have a lower rate of death from COVID-19, many face illness and long-term symptoms that are still being studied. Many adults who have been hesitant or opposed to the COVID-19 vaccine, and even some who did not oppose the vaccine for themselves, are expected to resist giving the shot to their children.

Asked if schools should mandate a vaccine for kids, Walensky said: "Right now we are at authorization. We're having discussions about authorization. I think we need to get children vaccinated through this authorization and get to approval before we can make a judgment there."

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 08:05 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 2-11-2021 09:22 AM

lepas ni g#m#n bole paksa sesapa jer yg depa nak cucuk..

termasuk kanak2...

kita x bole wat apa2 dah..

kita ni dah lepasi point of no return..
kita dah kena trap.. so, hadap jer lah

jika sblm ni majoriti rakyat Mesia tolak beksin mcm kat USA..

kita mgkn ada peluang utk reject idea cucuk kanak2..

kat USA la ni.. wajib beksin kalo nak keje..

so, rakyat depa berenti keje ramai2..

so, pekerja x cukup

20 stesen bomba tutup, jenayah naik sbb polis x cukup..

sampah x kutip.. undang tikus n penyakit..

wad ICU spital tutup...

makanan n barang dari kapal kontena kat port x bole unload kat port sbb pekerja port berenti ramai2

truck drivers berenti ramai2, so supply chain gas, petrol, makanan disrupted..

sbb masalah2 yg timbul kat atas

ada governor negeri tertentu kat USA dah kuar arahan stop vaccine mandate..

rakyat depa tau mcmana nak lawan pemerintah zalim

kat Mesia ni rakyat takut kobid, takut gomen, takut x dapat melancong, takut x dapat lepak kedai mamak,

lg satu salahguna konsep ikhtiar n redha..

ini jam kalu.. masa ada kesempatan ni, berseronoklah...

bila mudarat dah kena diri n famili sendiri nnt, jgn menyesal
sesapa yg selama ni taksub n sokong gila2 beksin kobid.. ada saham akhirat jika ada kanak2 m#t% atau kena AEFI selepas beksin..

mak pak kena ingat.. anak tu amanah Allah SWT..

kat Mahsyar nnt, Allah tanya apa kome wat ngan amanah tu  



Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
They are coming for your kids..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Aaayyaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Rakyat msia tolong la bersatu padu. Semalam tgk buletin tv3 msia setuju jalankan ujian klinikal untuk kanak2 bawah 12 tahun. Kenapaaa kerajaan, ko bagi rakyat ko jadi bahan ujikaji??!  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-10-2021 09:46 AM | Show all posts

Judging From


The very unwise judgement of muntri faaksin yang mintak geng Sinovac cucok booster Pfizer after 3 months when China sendiri suroh rakyat depe cucok booster lepeh setengah taon aku rase konfem la budak2 kecik sume kene.  Dah tak nyempat2 dia nak cucok anak2 kome..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Jarum masih banyak, semua orang sudah dicucuk kecuali yang lari bersembunyi dalam gua.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 01:07 PM | Show all posts
rayriff replied at 27-10-2021 09:40 AM
Rakyat msia tolong la bersatu padu. Semalam tgk buletin tv3 msia setuju jalankan ujian klinikal untu ...

Bt petition suh ank2 cucu2 menteri2 test dulu la kn
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ^CUN_GILA~. at 27-10-2021 01:10 PM
manzilla replied at 27-10-2021 01:05 PM
Jarum masih banyak, semua orang sudah dicucuk kecuali yang lari bersembunyi dalam gua.
Dia udah jadi Naib Presiden WHO tadi weh kome..  

Pegi la kome cari topiknye.  Kome dapat ape?  Haha!

@tumpanglalu74 - Akak jangan mengamok ye

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 01:13 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 27-10-2021 01:21 PM

yess, gomen pun tengah kaji untuk cucuk budak umur 3 - 11 tahun.

bagus la semua kena vaksin. baru negara bebas dari covid.

kalau ada yang terbaring kena side effect tu, naseb la kan.
sapa suruh badan kau lemah, sapa suruh jantung kau berenti,
sape suruh badan kau kena tumor ketumbuhan, sapa suruh kena stroke,
sape suruh buah pinggang kau rosak, sape suruh badan kau kena blood clot.

padan muka.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-10-2021 01:14 PM | Show all posts

Bukan Naib Presiden WHO

Edited by tumpanglalu74 at 31-10-2021 08:47 PM
^CUN_GILA~. replied at 27-10-2021 01:08 PM
Dia udah jadi Naib Presiden WHO tadi weh kome..  

Pegi la kome cari topiknye.  Kome dapat ape?  Hah ...

Tapi Naib Presiden persidangan WHO 2022 tu je..  

Wauwwwwwwww, ramei awek basah spender arini.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai Ibu bapa Malaysian mesti tak sabar nak cucuk anak mereka, katanye Covid infection tu lagi Fatal.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 02:21 PM | Show all posts
Aku kurang bersetuju vaksin covid tu budak 3 tahun ke atas ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 27-10-2021 02:41 PM
^CUN_GILA~. replied at 27-10-2021 09:26 AM
They are coming for your kids..


'you better run,better run...faster than my 'bullet'.He's coming for you2x...yeah...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
^CUN_GILA~. replied at 27-10-2021 01:08 PM
Dia udah jadi Naib Presiden WHO tadi weh kome..  

Pegi la kome cari topiknye.  Kome dapat ape?  Hah ...

Tahniah KJ.. ini yang dia mahukan
Rakyat dapat apa
Yang sakit tanggung sendiri
Sapa suruh tandatangan consent form tu kan
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 27-10-2021 01:56 PM
Ramai Ibu bapa Malaysian mesti tak sabar nak cucuk anak mereka, katanye Covid infection tu lagi Fata ...

Mereka tidak sabar-sabar mahu selesaikan segala "urusan" anak kecil mereka agar tidak perlu memikirkannya kemudian hari. Bertuah sekali Dajjal Vaksin kerana mereka-mereka ini!
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by naina at 27-10-2021 02:59 PM

Semalam aku baca FB doktor Sakinah Sulung tu jawab pasal aefi..dia kata kenapa nak tengok kes yg sedikit berbanding berjuta lagi yang selamat. Hahahahaha. Lebih kurang gitu lah ayatnya bukan sbji2 macam ayat aku tuhh
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 27-10-2021 02:52 PM
Tahniah KJ.. ini yang dia mahukan
Rakyat dapat apa
Yang sakit tanggung sendiri

Untuk suatu ketika aku memadanmukakan orang yang sudah sain kontrak vaksin. Namun bila aku "tahu" hampir separuh daripada mereka terpaksa menyainnya dengan titisan air mata dan rembesan hingus yang sungguh meruntun jiwa, aku mula bersimpati dengan mereka. Sekiranya mereka bangkit dari lautan air mata dan meredah ombak hingus untuk menolak dos ke-3-AJM & vaksin ujikaji kanak-kanak, aku sedia berkorban demi kamu!
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
manzilla replied at 27-10-2021 02:53 PM
Mereka tidak sabar-sabar mahu selesaikan segala "urusan" anak kecil mereka agar tidak perlu memiki ...

Parents yang sanggup jadikan Anak mereka sebagai bahan Uji Kaji to me are Mentally sick. Tapi memandangkan Our Culture yang jenis tinggalkan Anak mereka dalam kereta sehingga mati, Can't expect much ler.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 27-10-2021 03:11 PM
Parents yang sanggup jadikan Anak mereka sebagai bahan Uji Kaji to me are Mentally sick. Tapi mema ...

Mereka adalah golongan yang alergik teruk dengan perkataan ujikaji/tikus makmal. Mereka hanya mahu berfikiran positif dengan jampi serapah "IKHTIAR".
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:47 PM | Show all posts
Warga emas dah dewasa dah pompuan nagandung dah remaja dah dan turn kanak2 pula lepas ni.  Seterusnya dah boleh jangka golongan mana pulak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2021 04:10 PM GMT+8 , Processed in 0.089452 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list