CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Dunia] Royal Caribbean tawar pelayaran paling lama di dunia. 274 hari 65 negara

  [Copy link]
Post time 30-10-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerpranks replied at 30-10-2021 02:39 PM
they must have done research to ensure while it may look one hell of a period to be on a cruise sh ...

Konco2 4B tagteam menyerang forumers


1. noor2 - penjual shepherd's pie COD pakai vios 2006, janda 2X

2. Intan_smsb - kerani di Kenanga tersangkak penyondol suami orang, janda 3X

3. manak /stinger - bujang terlajak singaporn sleeparound tp nak cross JB bagi tujuan mengongkek forumer2 betina pun mintak sponsor rm500, leher pendek, micropenis...

Depa ni kantoi membongak dalam forum pakai info google jerhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ehhhhh ter reply kat serangan kat forumer lain
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Singgah 65 negara tu cop immi tak?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Feri malaysia ke borneo dah dihentikan, takleh pefeeling naik cruise 2 hari 1 malam
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 04:58 PM | Show all posts
hungryhenry replied at 30-10-2021 03:31 PM
Feri malaysia ke borneo dah dihentikan, takleh pefeeling naik cruise 2 hari 1 malam



after about 3 years aje kan --
reckon'  tak untung mana sbb at that time mid to late 80s (86-89)
tak ramai yang nak spend sampai 2 days to reach KK -

tapi -- kalau lah buat lagi sekali -- with good management and operation
that would be a good competition dgn flight -

(teringat pernah baca feri Malaysia ni terbakar after about a year operating -
not far from  tioman...)  jadi people jadi takut sikit la nak naik feri lama2 tu -





Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 05:04 PM | Show all posts
Edited by ipes2 at 8-11-2021 11:27 PM
ipes2 replied at 22-10-2021 10:48 PM
saya pernah belayar dgn RC ni dua kali, 1 week each
food halal alhamdulillah sbb byk sgt org arab ka ...




ahh  ipes2 dah rasa la naik RC ni ye...
adalah experience naik RC ni eh --- that's great..

1 week tu doable rasanya --- ni sampai setahun..
orang yang retired mungkin la kot...

some people okay kot dok kat laut lama2 ni  (tapi ada stop kat
65 countries to - mungkin not so bad) -
i am gonna be bored to death (notthaticanaffordit   haha) -

billion people in the world -- wajib ma'algunnah ada yang
all for it -- and can afford it--

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
dexa replied at 30-10-2021 04:58 PM
after about 3 years aje kan --
reckon'  tak untung mana sbb at that time mid to late 80s (86-89 ...

Betuiii, pakai duit rakyat msia bli feri yg direfurbished ujung2 terbakar plus mentenen tinggi.
Atok punya idea kan.
Masa tu merasa la ummah naik cruise
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 08:43 PM | Show all posts
hungryhenry replied at 30-10-2021 08:33 PM
Betuiii, pakai duit rakyat msia bli feri yg direfurbished ujung2 terbakar plus mentenen tinggi.
A ...



betul -- idea Dr M --
tu pun beli yang recond -- dari Finland -

tapi - saya baca aje citer tentang feri malaysia ni
balik malaysia jap july/ogos 87 -- masa tu masih operasi
tu yang tahu ada feri tu --  

tu laaa some people dapat la merasa naik cruise ye --
tak dapat RC -- dapat Feri Malaysia pun... jadilah...

saya naik feri gi penang dulu -- belum sempat apa2 tengok sana sini
toingggggg -- sampai dah pulau pinang -
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 08:50 PM | Show all posts
hungryhenry replied at 30-10-2021 03:29 PM
Singgah 65 negara tu cop immi tak?




kalau naik RC -- dari USA (miami, florida) -- you only need yourvalid passport
as well as a visa to USA -
jadi kalau cruise ni  almost a year - so visa tu mesti valid masa leaving port --
pastu after a year - return - kena valid  utk leave the USA --
so ambil yang 10 years visa usa -- usually dia bagi 10 years -

tak perlu visa - to all other countries yang kita visit jika kita travel
dengan RC ni --  yang penting valid visa to USA -
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 22-10-2021 10:52 PM
pastu penumpang mengalami ocean madness akibat byk menghabiskan masa di atas kapal, hinggalah pada m ...

ni mcm citer Pisau Cukur jah
anak jantan dato datin tu gay kan
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
akak naik cruise stakat star libra under genting tu jah
dr port klang - phuket - langkawi - penang jah
dlm kapal tu sempat la aku layan sarkis ngan show black magic bagai tu
in short,bosan dowh
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 09:40 PM | Show all posts
ipes2 replied at 22-10-2021 10:48 PM
saya pernah belayar dgn RC ni dua kali, 1 week each
food halal alhamdulillah sbb byk sgt org arab ka ...

apa jer yg free atau kapal tu sis ?dan utk yg sis pernah naik dengan famili tu, berapakah tiketnya utk 1 minggu tersebut?


nak berangan jap sambil tekan2 kalkulator nak kira cukup ke duit kalau nak naik ...

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 09:47 PM | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 02:41 PM
Konco2 4B tagteam menyerang forumers

....... seriouslah GT
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 09:52 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 30-10-2021 09:27 PM
ni mcm citer Pisau Cukur jah
anak jantan dato datin tu gay kan

ai tak pernah tengok citer Pisau Cukur, ken yu belib it tp bole la tambah penyedap jln cerita, anak jantan millionaire tu gayah
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 30-10-2021 09:52 PM
ai tak pernah tengok citer Pisau Cukur, ken yu belib it tp bole la tambah penyedap jln cerita ...

ms ending citer tu ada tunjuk scene skali lalu je,anak jantan dato datin tu ada boyfren
siap berganding tangan ms check out nak keluar dr kapal cruise ms hari terakhir cruise docking kt port
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
dexa replied at 30-10-2021 08:43 PM
betul -- idea Dr M --
tu pun beli yang recond -- dari Finland -


Feri Malaysia tu aku sempat tgk dlm film Mr Os
ms tu dia dpt wang sejuta ke 500k mcm tu dan kene dihabiskan dlm ms 2 mggu
so mr.os dan salih yaakob naik kapal feri malaysia
depa shooting atas kapal tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 30-10-2021 09:40 PM
apa jer yg free atau kapal tu sis ?dan utk yg sis pernah naik dengan famili tu, berapakah tiketnya ...

Iols pernah naik cruise aegean sea je la.. besar la 8 tingkat ade lif segala.. mcm bangunan besar, mmg tak rasa goyang2 langsung, steady..   ada cafe, kedai  etc.. teringin nak naik cruise ice breaker.. cruise tu dia cut through ice...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 30-10-2021 09:47 PM
....... seriouslah GT

Dah bertahun bercekau.. akhirnya dpt juga bukti konco2 tagteam tu... alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 30-10-2021 09:58 PM
Feri Malaysia tu aku sempat tgk dlm film Mr Os
ms tu dia dpt wang sejuta ke 500k mcm tu dan kene d ...

Orang zaman skang dpt rm500k masuk asb ahb segala dulu.. lupakan cruise
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 10:06 PM
Iols pernah naik cruise aegean sea je la.. besar la 8 tingkat ade lif segala.. mcm bangunan besar, ...

naik turun cruise belah laut sekalipun kalau dah baka hampeh ko ingat boleh melekat?

itu la dolat tuduh fitnah mantan gay kot sebab iteww gugur memanjang dgn yg skg......

kahkahkahkahkahkahkah

spam reply please....


kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 07:30 PM GMT+8 , Processed in 0.080897 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list