CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Dunia] Royal Caribbean tawar pelayaran paling lama di dunia. 274 hari 65 negara

  [Copy link]
Post time 10-11-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 10-11-2021 08:38 AM
wahhh tengkiu ellejo
terus gugel nile cruise
menariknya. nak pergi

haah. paling lama 7 hari tak silap. lepas buat nile cruise pegi hurghada.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:08 PM | Show all posts
Belibis replied at 9-11-2021 07:59 PM
Kalau doc level naik bas...ambo level prebet sapu,datsun 120y ajee laaa.

dok lah
sy memang kedekut dan tgk2 jugak cost2 things
dah biasa sejak kecik
datsun 120y tu cikgu2 sy dulu pakai tu kat mrsm
nmpk class sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2021 04:08 PM
dok lah
sy memang kedekut dan tgk2 jugak cost2 things
dah biasa sejak kecik


Biar betik doc... datsun tonggek tu classy?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2021 04:08 PM
dok lah
sy memang kedekut dan tgk2 jugak cost2 things
dah biasa sejak kecik

Sekilas air di kali boleh ku csi antara thrifty dgn kudukuts...

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:25 PM | Show all posts
babelina replied at 9-11-2021 03:32 PM
merasa la juga kn.. alhamdulillah..
tp tu la seminggu bole la.. lama2 jd lemas.. rimas..

ya, nanti macam tak keruan, nak keluar jalan2 tgk kereta, gi park etc
mega-ships dgn RC tu mmg ada fake parks gini dan malss etc tapi lama2 nak gak dok atas darat

ya, rimas
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:26 PM | Show all posts
ifanonline replied at 9-11-2021 03:18 PM
ipes2 kena jadi gigolo part time utk raih lebih wang utk naik cruise

kena cari sugar mommy mcm ro ...

ini adalah cadangan yanga agak bernas
saya rasa ingin mencuba cara ini
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2021 04:08 PM
dok lah
sy memang kedekut dan tgk2 jugak cost2 things
dah biasa sejak kecik

Doc ipes ansara gak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:29 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 9-11-2021 08:03 AM
Super mod 2nd trip cuba french polynesia and bahamas... Really worth the money.. Ussually if singl ...

dari venice jika nak cross atlantic utk ke those island chains (depa stop kat mcm2 depending on routes.. bahamas, barbuda, st vincents etc etc) tu, kena lalu atas atlantic 1 week
very long for me
the 2 cruises i took was in 2013 and 2015 were good and went to various european routes tapi i tak senang duduk lama2 atas kapal2 tu
rasa nak jejak tanah jugak
rimas
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:38 PM | Show all posts
green~tea replied at 9-11-2021 12:22 AM
You're right croatia and montenegro tu less favourable place utk visit.. tp kalo my MIL plak sheol ...

ye, pretty grim stuff we heard from the news tetapi bila gi, sgt cantik dan really unique
food depa berbeza, buildings semua jenis lama2
also geography dia memang berbeza dari the rest of european countries. bagus MIL awok sbb adventurous

ha ha garam ye.. awok pakai masak koh koh. tu dia beli dari salt mines kat poland la tu. poland ni mmg gitu; i penah gi sana twice dan on one occassion, masuk salt mines depa. really deep down to 282 feet dan i jadi rimas dan takut. depa dah bagi warning sesapa yg ada isu dgn tunnels dan deep spaces, jgn take the tour
really ealborate mines dia. awok boleh jilat walls nya dan mmg salt haha

turkey i gi the ruins kat ephesus, kusadasi dan izmir.. lama dah. seronok. i sedikit pon bukan kaki jalan but wife is.. tu yg terpaksa sana sini

kat greece, rhodes pernah la pergi.. lesbos pon haha.. dan ada some other greek islands. athens i rasa i pi sebab conference ke apa. tak ingat doh
oh ye, mykonos dan santorini i pi tapi different times dan lupa why i had to go there. warm, sunny cantik.. patutlah ramai tourist gi situ kan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:43 PM | Show all posts
stingerfossils replied at 18-11-2021 04:22 PM
Sekilas air di kali boleh ku csi antara thrifty dgn kudukuts...

Kahkahkahkahkahkah

ha ha
actually i didnt check what prices of tickets eg airlines ke cruises ke or bank balance
sy tahu my salary boleh cover apa yg sy ingin buat dan sy tidak pernah akan buat things yg sy tahu tidak mampu
dan tidak akan rasa kesal etc dgn expenditures that i undertake utk treat families
i will not show off, i do not feel the need to

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:45 PM | Show all posts
sayawifenikmie replied at 8-11-2021 11:49 PM
ahaaa
utk yg berpendapatan dalam paun / euro ... idok lah mahal mana ek ...
tapi kalau convert to  ...

koh koh malangnya, jika salary dalam pound, kena belanja harian pon dalam pound huhu

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 18-11-2021 04:22 PM
Biar betik doc... datsun tonggek tu classy?

Jaman tu berapa jenis jer yang merayap kat jalan..toyota ke 30, opel kadet,wak segan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 05:57 PM | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 10:25 PM
Nama2 sebenar, gamba2 kepam diorg termasuk yang jantan rambut kerinting kering2 kulit sawo matang  ...

pm tepi sis
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau berduit boleh cuba la pakej ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 05:21 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2021 04:43 PM
ha ha
actually i didnt check what prices of tickets eg airlines ke cruises ke or bank balance
sy  ...


kudukuts tetaaaaaaaaaap kudukuts....ko putar atau selewengkhen ayat ko macam mana pun....

kahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 05:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Supersirap replied at 18-11-2021 05:58 PM
Kalau berduit boleh cuba la pakej ni


kalau nak tunggu berduit memang tak akan berduit....kena belajar tanam sifat kudukuts dalam diri pada perkara lain yg tidak menjadi keutanaan...macam ipin...only then you are able to raise that amt to go on that luxury cruise...



kåahkahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 11:52 PM | Show all posts
green~tea replied at 18-11-2021 04:22 PM
Biar betik doc... datsun tonggek tu classy?

dulu2 mmg dikira power tu
sbb dulu2 ada adverts dia dalam TV tau
dalam Readers Digest ada, dalam Newsweek dan Asiaweek
kira power la dulu2

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 11:56 PM | Show all posts

iya dik
tentulah ansara
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 21-11-2021 11:56 PM
iya dik
tentulah ansara

KB juga?



Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Awal kawen dlu tringin juga nk try yg klang-png-phuket tu

Tp lps tu i suka overthinking.

Terbyg titanic lah . Tsunami lah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 10:48 AM GMT+8 , Processed in 0.079262 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list