CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Dunia] Royal Caribbean tawar pelayaran paling lama di dunia. 274 hari 65 negara

  [Copy link]
Post time 31-10-2021 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 31-10-2021 12:39 AM
aku subscribe natgeo sbb abang aku la
dia ni budak nerd and skema  siap sikat rambut belah tep ...

Sbnrnya iols pun dikelilingi mamat2 skema... dengan husband duduk tulis manual utk design kereta (hobi dia)...  lepas dia tulis, dia explain apa dia buat... hahahahhaa.. kessah weiii iols nak hadam pasal tuning ECU segala

Your brother tu boleh join laaa ngn anak iols... sejenis baca encyclopedia pastu paksa i berjam2 duk dengar dia sembang pasal apa dia baca.. roll eyes jugak i kengkadang... haritu heols duk tengok youtube pasal glutens.. and dia plak bebel kat i pasal kena kurangkan makan roti.. sabo je aku dgn si kenit tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 09:20 PM | Show all posts
sayawifenikmie replied at 30-10-2021 09:40 PM
apa jer yg free atau kapal tu sis ?dan utk yg sis pernah naik dengan famili tu, berapakah tiketnya ...

semua food nya free kecuali very select ones eg Wines, Beers dan other alcoholic drinks
all shows are free
services yg kena bayar adalahseperti foot massage dan other things

kedua2 cruises yg saya ambil berbeza harga kerana musim berbeza dan routes yang berbeza
the first one, bila diambil kira compulsory daily tips lebih kurang £3000 (harga ini dah di discount dan cabinnya adalah yang paling basic)
yang kedua mungkin slightly kurang sikit if not the same

flights nya tak masuk kira; kalau tak silap saya kedua2nya start dari Venice, jadi kena ambil flights kesana
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 09:25 PM | Show all posts
dexa replied at 30-10-2021 05:04 PM
ahh  arimin dah rasa la naik RC ni ye...
adalah experience naik RC ni eh --- that's great..

ya, ada, dan agak nuik dan dia bawa kita ke negara2 yang kita tak mungkin pergi sendiri
contoh, dalam satu cruise tu dia pi venice, greece, turkey, montenegro, croatia dalam 1 minggu. di hari2 lain, sy tak mungkin akan ke montenegro or croatia ni
tapi bagi sy, ia agak mahal jadi, ini bukan suatu yg sy rasa sy akan buat selalu2
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 10:36 PM | Show all posts
Paiya replied at 24-10-2021 03:32 PM
kurang2pun u pernah belayar dengan RC

mmg level kayangan ler tu

saja nak merasa jah
tapi seronok jugak sebab dia pergi banyak negara
cuma agak lama 7 days ni
yg 14 days tu termasuk 5 days on the sea tanpa singgah mana2.. quite hard tu.. u jadi restless walaupun the ship is large dan ada byk amenities
ha ha no, stinger was was wrong ha ha alhamdulillah takde la nak check expenditure or stressing over etc
saya rasa kita semua tahu financial power masing2
i am careful enough not to do things i could be stressed about

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 11:49 PM | Show all posts
ipes2 replied at 8-11-2021 09:20 PM
semua food nya free kecuali very select ones eg Wines, Beers dan other alcoholic drinks
all shows  ...

ahaaa
utk yg berpendapatan dalam paun / euro ... idok lah mahal mana ek ...
tapi kalau convert to MYR mahal le ..

iols berangan je la ipes  
tak mamfu la nak bercruise

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 9-11-2021 01:00 AM
ipes2 replied at 8-11-2021 09:25 PM
ya, ada, dan agak nuik dan dia bawa kita ke negara2 yang kita tak mungkin pergi sendiri
contoh, da ...


You're right croatia and montenegro tu less favourable place utk visit.. tp kalo my MIL plak sheols prefer & dah explore all those Balkans (eastern europe) countries, dia ckp semua negara tu cantikkkk...

Sheols sejenis suka gi tempat2 yang orang jarang pegi... precovid in 2020, sheols sempat pegi poland & neighboring countries, sheols beli ole2 garam kat iols tp okay la, i pakai je buat masak sampai habis...

One thing yang my MIL really agrees with me is Turkey really worth to visit many many times... kitorg plan nak country drive around Turkey next year, sambil menyinggah ke embassy di Ankara...

Greece tu pulau2 dia worth it laa nak jejak, tp ermmmm bandar athens tu rasa nak skip pun takpa..  hahaha.. aegean sea between turkey and greece tu byk cruise option... tp i lemau laa duk atas kapal lama2..


Tp kalo aegean sea tu, biru nya cantik... naik catamaran tu berbaloi laa kot spend setengah hari keliling pulau mykonos or santorini sambil makan2  picnic atas tu.. lepas picnic, terjun laut...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 9-11-2021 12:35 AM
sayawifenikmie replied at 8-11-2021 11:49 PM
ahaaa
utk yg berpendapatan dalam paun / euro ... idok lah mahal mana ek ...
tapi kalau convert to  ...

Cruise yang iols rasa berbaloi naik tu yang cut through ice tu, they call it the icebreaker cruise..

jom kak lid berbaloi menabung for experience ni...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 22-10-2021 10:52 PM
pastu penumpang mengalami ocean madness akibat byk menghabiskan masa di atas kapal, hinggalah pada m ...

Hahahahha. I like
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 22-10-2021 06:48 AM
saya pernah belayar dgn RC ni dua kali, 1 week each
food halal alhamdulillah sbb byk sgt org arab ka ...

Super mod 2nd trip cuba french polynesia and bahamas... Really worth the money.. Ussually if single trip saja villas di sana cost more than RC.. Sebab europeans banyak ke maldives untuk same experience..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerpranks replied at 30-10-2021 10:20 PM
masyukkkk setengah juta sekalipun bukan ada benih to show for pun...creet cret gugur..creet creet  ...

Sejahat mana pun kau sebagai manusia, jgn sentuh bende yg hanya Allah blh tentukan.
Smlm someone told me, sejahat2 firaun n syaitan, jahat lg manusia yg x blh tgk org lain senang. Now i found it in u. May Allah seksa u in the deepest hell. Amin
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 02:53 PM | Show all posts
green~tea replied at 9-11-2021 12:33 AM
Cruise yang iols rasa berbaloi naik tu yang cut through ice tu, they call it the icebreaker cruise. ...

...  menarik sangat uols
ala ala titanic u jump i jump
kak lid mmg minat kalau laut laut begini

berapa hengget ni GT?
kak lid ni .. apa apa kena ber-4 .. paling tidak ber-3
kalau kaklid kaya raya
kak lid akan senantiasa berpergian melancong lancong

seronoknya jadi orang kaya ..
setakat ni .. nak beli hb kayangan H pun tak mamfu
mamfu berangan jah

errr GT .. H tu paling murah berapa rm?
mana tahu kak lid mampu ..
boleh kita bergaya masa naik cruise nanti.


Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 9-11-2021 02:53 PM
...  menarik sangat uols
ala ala titanic u jump i jump
kak lid mmg minat kalau laut laut begini

H tu kalo Birkin dalam 45-80k utk normal leather (epsom, togo, swift).. kalo exotic more than 100k... tp exotic manja kena air sikit dah ada spot... tp hermes ni baik hati, dia kasi 2 raincoat utk handbag

Kalo design lain mcm kelly, constance, lindy murah lah sikit dalam 20-30k dah boleh dpt
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 9-11-2021 02:53 PM
...  menarik sangat uols
ala ala titanic u jump i jump
kak lid mmg minat kalau laut laut begini

Yes.. i mmg suka dah alang2 travel, go for the experience... tp experience yang berkadaran dengan umur iols la.. in 2019 iols roadtrip new zealand north and south island, kawan2 iols mmg buat laaa all the tandem skydiving, bungee jumping... eh i tak join laaa aktiviti cenggitu, mmg i jadi spectator diorg js laaa.. i takut pengsan je hahahahhahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:18 PM | Show all posts
ipes2 replied at 22-10-2021 10:48 PM
saya pernah belayar dgn RC ni dua kali, 1 week each
food halal alhamdulillah sbb byk sgt org arab ka ...

ipes2 kena jadi gigolo part time utk raih lebih wang utk naik cruise

kena cari sugar mommy mcm rosmah mansor...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 18-11-2021 04:20 PM
sayawifenikmie replied at 9-11-2021 02:53 PM
...  menarik sangat uols
ala ala titanic u jump i jump
kak lid mmg minat kalau laut laut begini

Eh nak pakai for travelling? Biasa kalo travel i pakai beg lasak yang boleh sling.. mcm LV alma BB tu kak lid.. i tak bawa laa hermes kalo travelling ni, kecuali i travel for formal function, yes baru i bawa hermes... takat nak travelling personal heret anak, peluk laki mmg i bawa LV alma BB tu je atau Lady dior small yang sling tu... comot laa beg kena aiskrim, coklat anak... husband plak suka je pass tepon dia sumbat beg i... all the passports lagi sume nak tumpang masuk beg i.... phone anak lagi nak main game bila dia bosan lama duk dalam train... coklat and mints
Beg mcm i tepek ni, kalo terjatuh dalam kolah masjid pun selamat je lagi steady jerrr....


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:32 PM | Show all posts
ipes2 replied at 22-10-2021 10:48 PM
saya pernah belayar dgn RC ni dua kali, 1 week each
food halal alhamdulillah sbb byk sgt org arab ka ...

merasa la juga kn.. alhamdulillah..
tp tu la seminggu bole la.. lama2 jd lemas.. rimas..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Take berani even dapat pakej free, sorry la
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:47 PM | Show all posts
green~tea replied at 9-11-2021 03:15 PM
H tu kalo Birkin dalam 45-80k utk normal leather (epsom, togo, swift).. kalo exotic more than 100k ...

hahahaaa
terus simpan balik kepala kak lid dalam cengkerang

mahal nak mamfussssss
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 05:02 PM | Show all posts
green~tea replied at 9-11-2021 03:18 PM
Yes.. i mmg suka dah alang2 travel, go for the experience... tp experience yang berkadaran dengan  ...

haaaa
NZ pun ada rasa nak pergi
tapi suami kak ldi kata dia takut gempa bumi
hahaha

nyampah ...

tapi NZ cantik

kak lid suruh anak kak lid pergi kerja kat NZ
tak hingin dia
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 05:08 PM | Show all posts
green~tea replied at 9-11-2021 03:23 PM
Eh nak pakai for travelling? Biasa kalo travel i pakai beg lasak yang boleh sling.. mcm LV alma BB  ...

ahaaaa
nampak sangat mmg tak mampu sampai tak tahu nak gaya kan dia kat mana

kak lid ada juga seketol dua LV and Dior
tapi bukanlah yg puluh2 ribu rm
yg marhaens ajer la
grab masa pi Paris dedulu
main pilih2 gitu2 jer sebab nak cepat (anak meragam sebab panassss)
jangan tak beli kata orang

kak lid campak2 jer kat mana dan
now dah tak kerja
hb pun dok berlapok dan berhabuk atas lemari

so, moral nya ..
kak lid bukan sejenis yg layak pakai barang mewah2
tak mampu pun iyer jugak
maklum lah udah pencen
makan minum pun laki tanggung sekarang
beginilah perasaan housewife rupanya ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 48986 Replies : 1729
P. Ramlee to Orang Ulu folk: 'The Malaysian Real Book' compiles music for the masses
sharlenetexasP. Ramlee to Orang Ulu folk: 'The Ma
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier di McDonald's
Uqbah008Bina Karier di McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala
YgBenarrak telur ayam kosong,pengguna resah,pen
Views : 126 Replies : 3
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 35201 Replies : 596
Tunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman Hassanal Jefri  V2
Burong_HantukTunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman
Views : 25621 Replies : 210



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 10:16 PM GMT+8 , Processed in 0.086166 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list