CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Dunia] Royal Caribbean tawar pelayaran paling lama di dunia. 274 hari 65 negara

  [Copy link]
Post time 24-10-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
kat astro chanel food ade la cite pasal dapur masakan kapal ni. chef2 merata dunia. dri kek smpaila ke daging. syok tgk makan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 05:00 AM From the mobile phone | Show all posts
BangKemut kemaruk suka lah nih, hanya dgn.naik cruise je barulah dia dapat menutoh katanya. Other time dia hanya mampu join Bangla gi rombong ke Cameron je
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 10:19 AM | Show all posts
ipes2 replied at 22-10-2021 10:48 PM
saya pernah belayar dgn RC ni dua kali, 1 week each
food halal alhamdulillah sbb byk sgt org arab ka ...

Lepas tu kalau tak bayar tip tu jadi apa? Diorang boikot nak bagi service ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2021 02:04 PM | Show all posts
Edited by R2D2 at 25-10-2021 02:05 PM

  The World’s 10 Biggest Cruise Ships                                                                                                                       
                                February 07, 2021                                                                                                                                       
                                                                                                                                
Cruise ships, over the last few decades, haven’t just grown in number, but also in size. Today's biggest ships are nearly three times bigger than the 1988-built Sovereign of the Seas, considered the world’s first mega cruise ship.

1. Symphony of the Seas (Royal Caribbean International)

Tonnage: 227,625 tons
Capacity:
5,400 passengers
Built:
2018
Length:
362.1 meters
Beam:
47.4 meters
Sailing regions in 2021: Caribbean

2. Harmony of the Seas (Royal Caribbean International)

Tonnage: 227,625 tons
Capacity:
5,400 passengers
Built:
2016
Length:
362.1 meters
Beam:
47.4 meters
Sailing regions in 2021: Caribbean and Mediterranean

3. Allure of the Seas (Royal Caribbean International)

Tonnage: 220,000 tons
Capacity:
5,400 passengers
Built:
2010
Length:
362 meters
Beam:
47 meters
Sailing regions in 2021: Caribbean

4. Oasis of the Seas (Royal Caribbean International)

Tonnage: 220,000 tons
Capacity:
5,400 passengers
Built:
2008
Length:
361.6 meters
Beam:
47 meters
Sailing regions in 2021: Caribbean, Bahamas, and East Coast

5. Mardi Gras (Carnival Cruise Line)

Tonnage: 183,900
Capacity:
5,200 passengers
Built:
2021
Length:
337 meters Beam: 42 meters

6. Iona (P&O Cruises)

Tonnage: 183,900 tons
Capacity:
5,200 passengers
Built:
2020
Length:
337 meters
Beam:
42 meters
Sailing regions in 2021: Northern Europe and the Canaries

7. AIDAnova (AIDA Cruises)

Tonnage: 183,900 tons
Capacity:
5,000 passengers
Built:
2018
Length:
337 meters
Beam:
42 meters
Sailing regions in 2021: Mediterranean and the Canaries

8. Costa Smeralda (Costa Cruises)

Tonnage: 182,700 tons
Capacity:
5,224 passengers
Built:
2019
Length:
337 meters
Beam:
42 meters
Sailing regions in 2021: Mediterranean

9. MSC Grandiosa (MSC Cruises)

Tonnage: 177,100 tons
Capacity:
4,888 passengers
Built:
2019
Length:
331 meters
Beam:
43 meters
Sailing regions in 2021: Mediterranean

10. Spectrum of the Seas (Royal Caribbean International)

Tonnage: 168,666 tons
Capacity:
4,100 passengers
Built:
2019
Length:
347 meters
Beam:
41.4 meters
Sailing regions in 2021: China and Southeast Asia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 08:15 PM | Show all posts
pekanwoohoo replied at 25-10-2021 10:19 AM
Lepas tu kalau tak bayar tip tu jadi apa? Diorang boikot nak bagi service ke?

dia memang dah paired kan that ''tip'' into the final bills
sebab bila kita book ticket / cabin etc, yang kita bayar hanyalah tickets sahaja
nanti kat atas kapal, maybe kita nak guna a few services yang kena bayar eg beli souvenirs ke etc
walaupun kita dapat so much free services, ada ada je services extra yg kadang2 kita nak, kan?
so bila bills utk ini sampai, akan dah built in the ''tips'' tu
overall, mmg posh dan plush lah the cruises yg i penah naik
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 22-10-2021 10:48 PM
saya pernah belayar dgn RC ni dua kali, 1 week each
food halal alhamdulillah sbb byk sgt org arab ka ...

Tak kan sebelum kau naik tu kau taktau mahal ke murah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-10-2021 09:32 AM | Show all posts
ipes2 replied at 22-10-2021 10:48 PM
saya pernah belayar dgn RC ni dua kali, 1 week each
food halal alhamdulillah sbb byk sgt org arab ka ...

tiket termasuk sarapan pagi shj?
masuk lain2 tempat kena byr spt biasa?
sebab dlm cruise ada mcm2 kemudahan
kalau tgk Symphony of the Seas mcm2 ada


Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 01:42 PM | Show all posts
Geng pencen yang berduit je suka joint benda macam ni.  
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 02:22 PM | Show all posts
masa singgah kat negara2 dalam itenary tu takde turun tanah n jalan2 ke? ke stop kat pelabuhan je untuk kapal isi minyak isi makanan etc tapi penumpang still duk atas tu je? akak tak penah naik cruise ni naik feri atau boat 2-3 jam je paling lama
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 02:33 PM | Show all posts
R2D2 replied at 26-10-2021 09:32 AM
tiket termasuk sarapan pagi shj?
masuk lain2 tempat kena byr spt biasa?
sebab dlm cruise ada mcm2  ...

semua food free
dan sgt2 byk
also halal
u can eat as much as you can
and also at anytime
bermacam2 facilities
tetapi ada lah a few things yg kita kena bayar
eg nak extra grooming, alcohol (to those who drinks) and really byk lagi
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:08 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 24-10-2021 09:26 PM
Budaya orang melayu ni tak leh samakan dgn budaya orang barat.  Orang melayu duduk  seminggu dua r ...

Macik suka sailing sebab dulu keje offshore 5 bulan atas vessel
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:09 AM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 26-10-2021 02:22 PM
masa singgah kat negara2 dalam itenary tu takde turun tanah n jalan2 ke? ke stop kat pelabuhan je un ...

Ada…ikut ler nak pakej yang macam mana…tapi tak lama dalam 8 jam maksima pastu naik tido atas kapal semula
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:25 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 23-10-2021 06:44 AM
Org kaya pencen boleh la. Duit keluar macam air bocor atas kapal
Kalau ada kecemasan family takleh p ...

Kalau ko keok pun urusan pengkebumian jadi senang....tak payah nak timbus tanah segala....humban kt laut...kasi santapan nemoo and friends ..



Kahkahkahkahkahkah

Dan satu lagi ...teaser nakal anak jiran aku ....ko akan terlepas soal jawab kubur.....

Kahkahkahkahkahkahkah



Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:28 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 26-10-2021 02:33 PM
semua food free
dan sgt2 byk
also halal

Tak payah dok atas kapal to enjoy full board meals la ipin oiiii.....

Ko ni buat aku gelak rolling pepagi ni.....

Kahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:31 AM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 26-10-2021 09:32 AM
tiket termasuk sarapan pagi shj?
masuk lain2 tempat kena byr spt biasa?
sebab dlm cruise ada mcm2  ...

Yg tak ambik full board boleh order foodpanda....delivered from.mainland....


Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

Kau ingat tiket bus kl kelantan kewww?

Kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:37 AM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 26-10-2021 02:22 PM
masa singgah kat negara2 dalam itenary tu takde turun tanah n jalan2 ke? ke stop kat pelabuhan je un ...

Pernah nampak kapal isi minyak tengah lautan? Atau in your mind nak isi minyak mesti dock dipelabuhan dulu?

Im sure ada stopover at certain port of call.....tapi kalau dah dlm cruise ships yg lazimnya akan ada casinos.....kau tak akan tahu malam atau siang...

Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 05:44 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 22-10-2021 10:48 PM
saya pernah belayar dgn RC ni dua kali, 1 week each
food halal alhamdulillah sbb byk sgt org arab ka ...

Spend utk keluarga tak payah nak mengeluh sangat la ipin...macam tak ikhlas je...nak play humble pun jgn depan aku...nyampah tau...

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 10:17 AM | Show all posts
Sesiapa yang mampu boleh lah mencuba pakej ini,mana tahu percutian tersebut merupakan kenangan yang paling berharga
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Supersirap replied at 28-10-2021 10:17 AM
Sesiapa yang mampu boleh lah mencuba pakej ini,mana tahu percutian tersebut merupakan kenangan yang  ...

Kenangan iteww KITA YG CIPTA....bukan secara azalinya dah tersedia buat kita......bak kata anak jiran aku yg 3 tahun....

Ko tengok akal budak 3 tahun......
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Sasa28 replied at 25-10-2021 08:18 PM
Tak kan sebelum kau naik tu kau taktau mahal ke murah

Aku benci spesis kalau dah keluar bercuti dgn keluarga macam mengira sangat....nak selesa...nak gumbira bersama keluarga tapi every single cents berkira....mahal la harga yahudees la....over price la.....tapi nak heboh dlm forum dapat naik luxury cruise....

Kalau aku carutkhen spesis spesis macam ini kau rasa jatuh hukum harus tak?

Dgn keluarga sendiri, darah daging sendiri pun nak berkira.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 04:17 PM GMT+8 , Processed in 0.418583 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list