CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 7068|Reply: 162

[Dunia] Royal Caribbean tawar pelayaran paling lama di dunia. 274 hari 65 negara

  [Copy link]
Post time 22-10-2021 10:33 PM | Show all posts |Read mode


Royal Caribbean tawar pelayaran paling lama di dunia
    Oleh KOSMO!
    22 Oktober 2021, 9:00 pm

MIAMI, FLORIDA –  Syarikat perkapalan Royal Caribbean International bakal menawarkan pelayaran selama 274 hari  yang merupakan pelayaran paling lama di dunia, lapor akhbar New York Post semalam.

Pelayaran yang dipanggil  Ultimate World Cruise itu akan menjelajah 65 buah negara di seluruh dunia.

Tempahan bagi pelayaran itu sudah dibuka dengan pelayaran pertama dijangka bermula pada penghujung 2023.

Harga tiket bagi pakej pelayaran penuh melibatkan 150 buah lokasi termasuk lokasi yang disenaraikan sebagai ’11 keajaiban dunia’ itu dijual pada harga AS$60,999 (RM253,328) setiap seorang.

Pelayaran itu akan berlepas dari Miami pada 10 Disember 2023 sebelum kembali semula ke  lokasi sama pada 10 September 2024.

“Ini merupakan pelayaran dunia paling mengagumkan. Orang ramai sudah mula mengembara semula bagi ‘membalas dendam’ (perintah berkurung Covid-19).

“Royal Caribbean menjadikan pelayaran ini  satu realiti menerusi percutian menakjubkan ini,” kata Ketua pegawai Eksekutif Royal Caribbean, Michael Bayley dalam satu kenyataan akhbar.  – AGENSI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
bestnya berlayar..tp lama sgt dan mahal..kalau berlayar selama 10 hr..sedap tu
org kaya blh le bookinh
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 10:48 PM | Show all posts
saya pernah belayar dgn RC ni dua kali, 1 week each
food halal alhamdulillah sbb byk sgt org arab kaya yg naik
the cruise-ships are all really plush and massive
mahal nya ya Allah tickets
tips sahaja (tips yg wajib dibayar) ialah USD10 setiap org sehari.
kami famili 4 org.. so tips sahaja sehari dah usd40.. dok 7 hari, jadi usd280 tips sahaja dan ini not included in the tickets that we paid for
sy mula faham di level mana sy ini
level2 naik bus je saya ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 10:52 PM | Show all posts
pastu penumpang mengalami ocean madness akibat byk menghabiskan masa di atas kapal, hinggalah pada mlm terakhir - mereka digemparkan dgn kematian sorg jutawan di dlm cabin mewahnya yg berkunci dari dalam. semua org jd suspek - bini mudanya, rakan perniagaan yg sama2 bercuti dgn nya, pekerja2 kapal yg pernah dibuli oleh si mati, plot twist: dia juga senyap2 ajak mistress sekali. suasana jd panik dan org2 kaya dlm kapal tu mula tuduh menuduh.
Bayangkan ala2 citer Agatha Christie's Murder on the Orient tp versi capitalism yg membuatkan Noam Chomsky tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2021 03:47 AM | Show all posts
buleh buat anak juge weh....ataih kapey
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2021 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
tak boring ke
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2021 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Org kaya pencen boleh la. Duit keluar macam air bocor atas kapal
Kalau ada kecemasan family takleh pegi. Nak shopping luggage terhad.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Diujung episod  ramai penumpang dapat covid mcm kruise apentah tahun lalu. dah ramai yg mati campak ke laut je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Will I ever get the privilege untuk naik cruise
Atau hanya sedar diri iol hanya layak jadik marhaen naik bas cabok jahhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 03:32 PM | Show all posts
ipes2 replied at 22-10-2021 10:48 PM
saya pernah belayar dgn RC ni dua kali, 1 week each
food halal alhamdulillah sbb byk sgt org arab ka ...

kurang2pun u pernah belayar dengan RC

mmg level kayangan ler tu


Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 03:43 PM | Show all posts
arghhhhhhhh kena pi jugak ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 06:09 PM | Show all posts
sesuai untuk yg berduit dan time to kill .... tp kalo dpt pegi short cruise, best gak ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
bosan naik feri lame2, tp xtaula kalu singgah 65 negara ok je kot, dlm feri tu pun ade circus, concert, pawagam, swimming pool, disco etc ok kot
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang kaya duit banyak taktaw nk buat apa ngan duit boleh laa. Hat miskin dok tepi sungai mancing ikan dah laa
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 08:09 PM | Show all posts
bapak ar.. betul2 balas dendam tu. travel satu dunia setahun terus.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 09:08 PM | Show all posts
sblm pandemik kobid, iols tingin nak naik cruise.. tapi lepas era kobid, iols nak naik hat seminggu jahh.. kang kalau kena kobid, mau kena campak kat laut mcm kes diamond pwincess tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Best oi naik benda alah ni…macik suka follow channel orang naik luxury cruise…ada macik pacik tua yang jual rumah dan harta pastu stay atas kapal…60k usd setahun…pastu makan air letrik entertainment dan excursions all inclusive

Kalau duduk atas darat lagi macam x baloi bayar 60k setahun

Macik tingin nak naik Sevent Seas huwaaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 09:22 PM | Show all posts
nakkomenjugak replied at 24-10-2021 02:35 PM
Will I ever get the privilege untuk naik cruise
Atau hanya sedar diri iol hanya layak jadik marhaen  ...

Dah thn 2021 ni masih ada lagi bas cabok ke.  Bas hari ni pun cantik dah. Kalau kat KL, mostly orang naik lrt/mrt/comuter atau train KTM. Feeder bus pun tak cabok lagi dah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 09:26 PM | Show all posts
she replied at 24-10-2021 09:09 PM
Best oi naik benda alah ni…macik suka follow channel orang naik luxury cruise…ada macik pacik tua  ...

Budaya orang melayu ni tak leh samakan dgn budaya orang barat.  Orang melayu duduk  seminggu dua rumah anak pun dah rindu nak balek rumah sendiri kat kg.  Ayam-itik, pokok bunga tak ade yg jaga. Inikan pulak lama duduk di laut, tak nampak tanah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 24-10-2021 09:22 PM
Dah thn 2021 ni masih ada lagi bas cabok ke.  Bas hari ni pun cantik dah. Kalau kat KL, mostly ora ...

Haiyoooo sissssss....
Takmo laaa pembaris sangattt...
Heheheh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 09:40 AM GMT+8 , Processed in 0.112279 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list