CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: AMDTurion

Football Manager 2011 - Preview

[Copy link]
 Author| Post time 4-5-2011 11:54 AM | Show all posts
aku main epl sebab banyak team kuat2, baru mencabar jadi manager...
bagi aku main mana2 liga ...
satusembilan Post at 4-5-2011 11:30



itu mmg aku tak nafikan yg liga seperti epl, la liga dan serie A mmg sgt2 kompetitif. so mmg sgt2 mencabar bagi manager untuk mengekalkan kejuaraan.

bukan setakat taktikal jer, moral pemain pun kita boleh build up sekiranya masa kita motivasi pemain itu kena pada masanya. sebelum bagi motivasi kena tgk juga personal pemain.

pasal pemain muda aku suka dgn method ko tuh. develop pemain muda. rasa kepuasan tu mmg lain sikit. agen pula sbg penambah perasa bg FM 11 kali ni. patch 11.3 dah kurangkan sikit demand agen nih. masa mula2 tu aku geli hati juga agen lebih demand duit saguhati dr pemain. tamak giler. .

boleh tahan ko yer. FM 11 sbg rujukan masa ko tgk match bola di Astro. Aku pernah dgr ade kelab2 di eropah gunakan database FM sbb rating yg diberikan itu mengikut rating semasa mengikut tahun. pergh dasyat juga fm nih yer.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2011 12:32 PM | Show all posts
Reply 21# AMDTurion

itu mmg aku tak nafikan yg liga seperti epl, la liga dan serie A mmg sgt2 kompetitif. so mmg sgt2 mencabar bagi manager untuk mengekalkan kejuaraan.

ko jadi manager utk kelab2 tak ternama nie utk bina ko punya reputasi... bila team ko menang piala akan ada kelab2 lain nak ko jadi manager kelab dorang... ( aku tak suka cara nie sebab berpidah randah dan sayang ooo nak tinggalkan player muda2 yg ko dah ada  )

bukan setakat taktikal jer, moral pemain pun kita boleh build up sekiranya masa kita motivasi pemain itu kena pada masanya. sebelum bagi motivasi kena tgk juga personal pemain.

kalau ikut cara aku kalau motivasi player aku teruk aku akan maki hamun dorang masa pep talk tue dengan cara tue je motivasi dorang akan naik semula...
aku suka buat kalau team aku leading 1st half 2-0 pun aku akan pilih disappoitment/ anger kalau aku tgk moral dorang teruk... ( aku manager yg kejam  )

pasal pemain muda aku suka dgn method ko tuh. develop pemain muda. rasa kepuasan tu mmg lain sikit. agen pula sbg penambah perasa bg FM 11 kali ni. patch 11.3 dah kurangkan sikit demand agen nih. masa mula2 tu aku geli hati juga agen lebih demand duit saguhati dr pemain. tamak giler. .

FM 2011 satu je yg best... kadang2 ko boleh beli player yg mahal kalau player tue dah tak happy kat kelab tue... agent siap offer lagi dengan harga murah...

boleh tahan ko yer. FM 11 sbg rujukan masa ko tgk match bola di Astro. Aku pernah dgr ade kelab2 di eropah gunakan database FM sbb rating yg diberikan itu mengikut rating semasa mengikut tahun. pergh dasyat juga fm nih yer.

yup... aku penah dengar pasal nie... sebenarnya 50-50... ada gak player dlm FM nie bagus tapi realitynya cam hampas...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-5-2011 01:27 PM | Show all posts
ko jadi manager utk kelab2 tak ternama nie utk bina ko punya reputasi... bila team ko menang piala akan ada kelab2 lain nak ko jadi manager kelab dorang... ( aku tak suka cara nie sebab berpidah randah dan sayang ooo nak tinggalkan player muda2 yg ko dah ada  )


mmglah syg kalo dah develop lama lagi2 kalo dah ada pemain2 muda yg kita gilap jadi star player. Satu sifat aku ni kalo aku dah tensen aku biarkan jer team kelab tu sampai aku kena pecat. (kalo time rajinlah). kalo malas aku retire sendiri jer. pastu tunggu sampai dpt job baru. tapi kalo team yg nak di 'develop' tuh menjadi mmg x melompat club juga. tgk keadaan. aku kalo dah dekat 10 musim dgn kelab yg sama aku jadi bosan dan nak cabaran baru. kalo ada loyalty rating tu kat personal aku mesti yg terendah punyalah walau bagaimana pun setiap manager yg main FM nih mempunyai cara bagaimana diorg nih nak main FM nih.

kalau ikut cara aku kalau motivasi player aku teruk aku akan maki hamun dorang masa pep talk tue dengan cara tue je motivasi dorang akan naik semula...
aku suka buat kalau team aku leading 1st half 2-0 pun aku akan pilih disappoitment/ anger kalau aku tgk moral dorang teruk... ( aku manager yg kejam  )


bro kena tgk juga moral depa bro kalo nak maki hamun. kalo good ke atas aku mmg maki hamun jer. tapi kalo very pooor atau poor paling2 aku ckp disappointed. kena tgk karekter personal player nih. ade juga yg dr segi personal nih tak beberapa nak kuat lagi. lagi2 pemain muda. kalo player tua mcm nie attitude dia awal2 lagi aku dah jual. x pun bagi free transfer jer.
well kalo kelab besar, star player dan well pay mmg patut pun ko maki jer.

so ape kelab ko manage skrang?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:43 PM | Show all posts
mmglah syg kalo dah develop lama lagi2 kalo dah ada pemain2 muda yg kita gilap jadi star player. ...
AMDTurion Post at 4-5-2011 13:27


aku sebenarnya baru beli dvd FM nie sebab nak tunggu habis january tranfer dan keluar patch yg latest baru nak main... kalau tak tak best... aku nak tanya memang yg jual kat mana2 game nie 5 FM dalam 1 dvd ke? aku nak beli hanya FM 2011 dlm  satu dvd takde...:@ dah beli aku gi download patch 11.3 tapi takleh install plak kat pc aku sebab ada error:@ nak setup pc sayang plak lagipun banyak keje nak save...

aku cam biasa bila main FM nie mesti nak manage liverpool... malaslah nak manage team lain sebab aku hanya nak tengok apa benda2 baru dalam FM nie...

kalau aku 'gila'... aku akan manage tukar2 kelab... mula dengan kelab belasahan dan guna skill yang aku ada dlm FM nie utk jadikan dorang juara liga... selalunya 2 musim je boleh jadi juara... selalunya musim pertama dapat main kat euro je... pastue adalah kelab2 lain offer jadi manager dorang... kadang2 kat la liga dan serie A...

lain2 yg aku suka main FM nie ialah cari player2 muda umur <18 tahun yg hebat2... nak harapkan scout... hampas...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-5-2011 08:11 AM | Show all posts
Reply 24# satusembilan

kat tempat aku satu FM jer....FM 11. Itu pun jack sparrow punya. X pernah pulak aku jumpa FM yg ada 5 FM sekali dlm satu dvd. Compilation punya kot. Lagi satu ......kalo ko update guna jack sparrow punya ko kena cari pulak biskut jacob. kalo x ..mmg tak boleh running punya. directx pun ko kena upgrade kalo ko punya pc dah berumur. kalo keluar error pasal directX, cuba tgk directX apa yg dia minta sampai boleh kuar error.

liverpool. mmg ramai kengkawan aku minat kelab liverpool nih. walau apa pun bro all the bestlah. mlm tadi baru jer kena belasah dgn koln 3-0. baru 1st game liga. aku lupa pulak koln ada podolski. lepas tu diego cedera 8 bulan. striker hampas. aku dah buat post mortem apa masalahnya. aku tak set up taktik aku baik2. main proceed jer. x pe next game aku check balik dan betul balik apa yg patut. ini gejala malas punya pasallah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2011 12:25 PM | Show all posts
Reply  satusembilan

kat tempat aku satu FM jer....FM 11. Itu pun jack sparrow punya. X pernah pu ...
AMDTurion Post at 5-5-2011 08:11


gambar depan memanglah FM 2011 tapi kulit belakang ada gambar FM 07 08 09 10 11... aku download kat SI tue macam biasa yg aku slalu buat tapi install separuh pastue tak lepas... aku rasa pasal OS aku ada masalah kecik tue yg tak lepas... nak setup baru banyak keje kena buat...

ko memang main guna formation 442 ekk macam ko tepek kat atas tue?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-5-2011 08:44 AM | Show all posts
gambar depan memanglah FM 2011 tapi kulit belakang ada gambar FM 07 08 09 10 11... aku download  ...
satusembilan Post at 5-5-2011 12:25


OS ada problem sikit. Aku paham tuh. Aah....formasi 4-4-2. Aku nie banyak pemalas dah skrang nie sbb aku main FM nie x macam aku main FM dan CM yg dulu2. Mcm dah kurang pasionate aku terhadap FM 11 nih. Semalam pun kena belasah dgn FC Bayern 2-0. Aku ingat kena set up balik set piece ngan taktik. Aku main cincai jer sbb aku tgh kemaruk main game perang WW2. FM slow sikit. kena buka buku taktik balik. Almaklumlah umur maikin meningkat nih banyak bende yg aku terlupa. lagi2 bila main game nih.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 09:39 PM | Show all posts
korang penah tak manage youngster (umor 16-18) yang attributenya low, bukan promising/wonderkid/young gun punya..train dia jadi pro, atau sekurang2 develop dia untuk 2-3 tahun..ade tips x?

aku try, memanjang fail... 1 season aku letak kat 1st team, x berapa menjadi..terpaksa release/habiskan kontrak beliau..haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-9-2011 04:57 PM | Show all posts
korang penah tak manage youngster (umor 16-18) yang attributenya low, bukan promising/wonderkid/youn ...
syam87 Post at 10-8-2011 21:39



    tgk nasib. tapi kalau nak cuba jugak cuba player dgn atrributes determination dan work rate yang bagus.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2011 02:24 PM | Show all posts
Reply 28# syam87

lupa pulak.....jurulatih youth team kena bagus dr segi atrributes....determination, ngan work with youngster...kalo dr luar nation kena adapbility yg bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2011 03:39 PM | Show all posts
selalunya tak menjadi kalau nak develop budak2 yg mmg tak bagus nie...

korang taknak kongsi ke player budak2 belasan tahun yg korang jumpa dalam FM nie yg meletup...

sebelum nie aku selalu beli budak nama marco veratti-italy... main AM... memang bagus tapi dlm FM 2011 nie takde plak nama budak nie...:@
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 06:32 PM GMT+8 , Processed in 0.074600 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list