CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5433|Reply: 19

Pusat...

[Copy link]
Post time 10-8-2010 04:17 PM | Show all posts |Read mode
Aku nk tanya perihal pusat.Apa fungsinya?Masa kita dlm perut mak ia adalah medium utk salurkan makanan tp dh beso ni x da ler plak aku nmpak fungsinya selain dr kluarkan taik yg tah apa2 baunya!Slalunya aku akan korek & basuh pusat setiap kali mandi tp pusat aku jd bengkak!so....kalo ada dokter or specialist ttg pusat tlg xplen sket.For my general info....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2010 05:04 PM | Show all posts
pusat graviti manusia adalah di pusat...
tp kalo org xde pusat or pusat cacat, rasenyer xde la plak dier xstabil bile berdiri...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2010 08:34 AM | Show all posts
ada gak soalan macam nie yek..hehe..aku pun xtau fungsi dia..tapi bagi aku setiap apa yang allah jadikan kat tubuh badan kita nie ada fungsi yang tersendiri..redha jer la..kang kalo xde cacat plak..hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 08:29 AM | Show all posts
kalau takder pusat..tanda seseorg itu clone kot...Mcm Citer Kyle XY...heheheh..hero dier takder pusat gak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 09:11 AM | Show all posts
Reply 1# jzzz

Bagus btol soklan ko nih.... haku suka...memang musykil pasal pusat nih...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 09:25 AM | Show all posts
dah tentu bekas tapak 'pipeline' supply makanan/nutritious masa ko dlm perut mak ko
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 10:47 AM | Show all posts
selain dr kluarkan taik yg tah apa2 baunya!
jzzz Post at 10-8-2010 04:17 PM



tu namanye daki lerrr
masa ko mandi ko korek2 la pusat..

nih mesti pusat kedalam nih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2010 12:08 PM | Show all posts
Reply 7# fariepari Ngko skodeng aku mandi ker smpai tau pusat aku dlm plak!
Ya ker kalo x da pusat bila kita berdiri  x stabil?


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2010 01:00 PM | Show all posts
Reply  fariepari Ngko skodeng aku mandi ker smpai tau pusat aku dlm plak!
Ya ker kalo x da pusat bi ...
jzzz Post at 12-8-2010 12:08 PM



choiiii!!! pe kes aku nk skodeng ko mandi plakkkk {:2_67:}  {:2_67:}
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 01:00 PM | Show all posts
Fungsi mcm kening gak kot.. hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 01:50 PM | Show all posts
pada aku, pusat amat membantu kalo nak kosongkan pundi kencing..
caranya mudah je, korek je pusat, mesti cepat je rasa nak kencing...
=D
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 03:04 PM | Show all posts
dulu2 aku igt baby kuar ikot pusat...  
sbb aku tgok pusat mak aku mcm nak tebukak mcm belon yg kne tiop pastu kite ikat..
erkk... seramm sgt aku tgok..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 03:18 PM | Show all posts
pusat....parut kekal tanda ko dilahirkan...itu jawapan arwah nenek haku...huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 03:19 PM | Show all posts
pusat....parut kekal tanda ko dilahirkan...itu jawapan arwah nenek haku...huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 03:50 PM | Show all posts
bila ko ada masalah kencing, korek la lubang pusat
yg aku tahu, pusat juga jadi medium utk rawatan penyakit
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 04:00 PM | Show all posts
kalau takder pusat..tanda seseorg itu clone kot...Mcm Citer Kyle XY...heheheh..hero dier takder pusa ...
blazzard Post at 12-8-2010 08:29



   aku br je nk ckp cenggitu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2010 04:02 PM | Show all posts
Reply 14# hakass009


    cantik avvy ko
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 04:23 PM | Show all posts
TT jgn lh plk korek-korek di bln pose..lgpn pusat ni senang kna infection..nnt kang msk dlm  plk kuman tu(blh ke)..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 11:20 AM | Show all posts
nape ade org2 tua ckp kalu rase sakit perut sgt2 nk buang air besar tu, korek pusat utk tahan..for me,xbkesan pun..rase nk buang air kecik ade la..lain org lain kesan kot...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2010 09:51 AM | Show all posts
Aku nk tanya perihal pusat.Apa fungsinya?Masa kita dlm perut mak ia adalah medium utk salurkan makan ...
jzzz Post at 10-8-2010 16:17



   Basuh biasa2 aja lah time mandi pusat tu. Toksah lah korek beria ia...maybe pusat kau ada inflammation atau mild infection(akibat habit korek yg extreme time mandi). Disebabkan inflammation tu lah pusat kau bengkak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 02:05 AM GMT+8 , Processed in 0.205016 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list