CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 2969|Reply: 17

Klinik Resume (Jobstreet)

[Copy link]
Post time 26-7-2010 04:07 PM | Show all posts |Read mode
Salam...

Nak tanya sikit kat korang semua, sapa sini pernah pergi klinik resume/CV anjuran JOBSTREET?

Apa pandangan korang tentang pengisian yang ada dalam tu? Apa yang depa ada ajar dalam tu?

Saya dapat invitation untuk hadiri sesi tu, so rasa cam nak pergi juga... At least boleh nampak perspektif penemuduga dan headhunter ni camne...

Thanks atas semua pandangan. Sori tak dapat nak komen panjang-panjang sebab menaip dalam hanset. Laptop rosak...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-7-2010 04:29 PM | Show all posts
mung pigi la juw...nanti share kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2010 04:30 PM | Show all posts
mung pigi la juw...nanti share kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2010 12:20 PM | Show all posts
mung pigi la juw...nanti share kat sini
t@t Post at 26-7-2010 16:30




betul betul betul....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2010 12:41 PM | Show all posts
Rasa cam nak pergi, tapi hari dan masa dia cam tak berapa sesuai plak... Ada plak dia buat hari khamis pukul 6.30 petang....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 01:06 PM | Show all posts
Hi tt!!
i pegi resume klinik yg jobstreet anjurkn tu.. pd i, program tu bagus n die byk ajar kesilapn yg kite salu buat pd resume n diorg gak check one by one resume peserta n gv comments la.. plus diorg tunjuk mcm mane diorg rank kn kitenye application kt jobstreet..  n  i pn dpt ckp with one of d expert, since aku de problem nk masuk industry blik.. sush btl nk dpt interview. aku skang keje gov tp kontrak..so skang ni tgh mencrik keje kt swasta blik..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 02:22 PM | Show all posts
Reply 6# princessjay


   waahhh,,,,bestnya,,,leh la share kat sini.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 10:00 PM | Show all posts
hm mcm mane nk cite ek..aku rase resume klinik ni more like a discussion..open air question n answer... speaker die staff job street, klu xsilap regional officer..then die start cite experience die..one of d common mistake yg die ckp adlh personal particulars tu xperlu tulis everything like ur gender,ic num, n if dh tulis age, xperlu la tulis date of birth n vise versa..tulis yg relevan je..n ur working experience is vy important, kne pandai karang tuk show dat ur job is vy important n gv impact to d company..klu de achivement state whether in quantity or quality.. then kene pandai match ur working experience and customize with d job description dat u want to apply.. klu de experience part time pn boleh je tulis.. n lg 1, die ckp resume xperlu panjang sgt, ckup 2,3 helai page..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 2-8-2010 10:02 PM | Show all posts
hm mcm mane nk cite ek..aku rase resume klinik ni more like a discussion..open air question n answer ...
princessjay Post at 2-8-2010 22:00


Boleh saudari tolong tepekkan resume 'before' dan 'after' tak? Nak gak kami tengok sejauh mana peningkatan yang berlaku...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 10:15 PM | Show all posts
hm nanti ek i try usahakan...klu xbg before n after i try bg sequence die... sbb tuk org yg byk experience, dgn fresh grad de beza... mase resume klinik tu, byk yg org yg dh de experience keja yg dtg..foreigner pn ade.. some of d participant pn ade yg jobless...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 10:51 PM | Show all posts
bengkel ni foc ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2010 10:54 PM | Show all posts
bengkel ni foc ke?
ann_zasya Post at 2-8-2010 22:51


Yup...

Kalau ambil yang priority application tu, depa akan inform kita secara automatik kalau depa buat.

Tapi yang dapat jemputan tu boleh forward kat kawan-kawan lain gak. Sebulan rasanya depa buat sekali. Cuma malangnya kali ni depa buat pada hari khamis pukul 6.30 petang sampai 8.30 malam. Susah sikit la...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 10:57 PM | Show all posts
Reply 12# juwaini


    thankz 4 d info..bengkel ni buat seluruh msia ke atau kL jer...?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2010 10:59 PM | Show all posts
Reply  juwaini


    thankz 4 d info..bengkel ni buat seluruh msia ke atau kL jer...?
ann_zasya Post at 2-8-2010 22:57

Lokasinya kat wisma jobstreet, so maybe kat KL aje la kot.

Tapi jobstreet ada opis kat penang. Maybe u boleh contact orang kat sana untuk tanya.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 11:03 PM | Show all posts
Reply 14# juwaini


    sdeynye....susah nak g kL...huhu....xde rezeki la nak join bengkel ni....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2010 11:04 PM | Show all posts
Reply  juwaini


    sdeynye....susah nak g kL...huhu....xde rezeki la nak join bengkel ni... ...
ann_zasya Post at 2-8-2010 23:03


U dok mana?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-8-2010 11:09 PM | Show all posts
Reply 16# juwaini


    perak....x jauh mane pon nk gi kL,masalahnye x tau jalan2 kat kL tuh, seumur hidop ade la 4-5 kali je g kL... isk...segannye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2010 11:10 PM | Show all posts
Reply  juwaini


    perak....x jauh mane pon nk gi kL,masalahnye x tau jalan2 kat kL tuh, seumu ...
ann_zasya Post at 2-8-2010 23:09

Opis jobstreet tu kat jalan sultan ismail aje...

Alternatif lain, tunggu aje career day yang jobstreet selalu buat kat midvalley tu. Selalunya ada gak resume klinik depa buat sekali...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 05:33 PM GMT+8 , Processed in 0.095283 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list