CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 132087|Reply: 2579

UMAH SEMBANG-SEMBANG BOD BAKAT&PENULISAN-VERIII

   Close [Copy link]
Post time 22-7-2010 09:32 AM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh.......

Selamat Datang ke umah baru sembang-sembang bod Bakat & Penulis yg kedua....


Selama/sejauh mana hati/perasaan kita menerokai segenap pelusuk minda penulis2 semua...
maka terdetiklah segala keriuhan idea2 dan pendapat2 serta pandangan2 tuk dikemukakan buat si penulis yg terhebat. Jadi terniat dihati ingin berkongsi rasa dan idea minda sendiri tuk semua agar kemeriahan dapat dicapai dan kemesraan terjalin antara hati dan perasaan kita lantaran imaginasi masing-masing terbentuk angkara idea2 puitis dari sang penulis2 hebat di sini.....
Oleh itu saya, Jaza ingin mengalu-alukan pembaca/peminat/pengunjung semua bersama2 berborak2 disini demi keamanan sejagat.....

-->yg penting .... aku nak korang semua poskan apa saja komen korang berkaitan apa saja topic yg berguna sementara menanti n3-n3 baru dari penulis dilampirkan tanpa ada sepatah pun perkataan/bahasa lain selain dari BAHASA MALAYSIA........

-->Segala isu dan pendapat yg bernas akan dilabelkan tuk mendptkan hadiah kredit dari Mod bertugas....(pandai2 la aku ni, karang kedit aku yg kena cantas....)hehehehehe....

JOM..JOM..JOM...masuk sini sambil berborak mesra.....lupakan kisah pilu dan amarah dihati....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2010 09:40 AM | Show all posts
salam jaza..
wah dah buka umah baruuu..yea..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2010 09:43 AM | Show all posts
cik mod nak kaler green ke hapa ni,  cam ni....
TQ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 09:44 AM | Show all posts
salam jaza....
wah, umah baru dah rupanyer....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 09:50 AM | Show all posts
waalaikummussalam wbt.................. selamat datang, jemput2..... nie utk mkn2 sempena umah baru kite yg dahs edia terpacak nie.....



jemputmkn yek semua!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 10:43 AM | Show all posts
Reply 5# mikoodette


Salam semua menjejak jari jemari dirmh baru

Mikoo sedapnya lauk kenduri...
dah lama tak gi kenduri makan berhidang
la ni nak senang semua guna buffet
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-7-2010 10:47 AM | Show all posts
Reply 5# mikoodette

erk...tengok dulang ni tiba2 teringat kat nasi ambeng... :re:
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 10:49 AM | Show all posts
Reply  mikoodette


Salam semua menjejak jari jemari dirmh baru

Mikoo sedapnya lauk kenduri.. ...
qimi08 Post at 22-7-2010 10:43


waalaikummussalam wbt kak qimi....
huhuhuhuhuhu..... mkn berhidang mmg sll sedap.... jemput2 kak...
nie pre kenduri sempena xtvt sabtu nie......

ade souvenier2 best akak bwk balik x???
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2010 10:52 AM | Show all posts
Reply  mikoodette

erk...tengok dulang ni tiba2 teringat kat nasi ambeng...
hh_hs Post at 22-7-2010 10:47


a'ah kan... mcm sedap laa jugak.. kite mkn ala2 kampung...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 10:53 AM | Show all posts
ye ye ..
ader umah baru..
patut la x nampak, sbb umah ni x kena highlight..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 10:53 AM | Show all posts
Reply 5# mikoodette

wah...
mentang2 dh pandi tempek pic..
pasni ko leh celen ngan kaypo la...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 10:54 AM | Show all posts
waalaikummussalam wbt kak qimi....
huhuhuhuhuhu..... mkn berhidang mmg sll sedap.... jemput2 ka ...
mikoodette Post at 22-7-2010 10:49


Tak ada le dik......... naik AS tu terhad barang2.....
ikan kering, bilis n udang kering banyak le
stock untuk bln puasa
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 10:57 AM | Show all posts
Reply  mikoodette

wah...
mentang2 dh pandi tempek pic..
pasni ko leh celen ngan kaypo la...
midar Post at 22-7-2010 10:53


eehhehehhehee... kena asah ilmu tu  bg lg tajam midar...
persediaan utk next event....

x nak laa celen ngan kaypo.... tu sifuu besor tuu....!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 10:57 AM | Show all posts
Reply 9# mikoodette

ha'ah. tu arr, selalu klu kat kg dekat2 nk menyambut bulan puasa ni ramai yg buat kenduri. klu kat umah mak pun klu kenduri mmg buat nasi ambeng. tapi tahun ni mak cakap dier x buat. dier buat siap2 dah, antar kat masjid. klu buat nasi ambeng ni nampak cam senang (sebab x guna banyak pinggan mangkuk), tapi lagi renyah dan lagi arr banyak belanjanyer
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 10:58 AM | Show all posts
Tak ada le dik......... naik AS tu terhad barang2.....
ikan kering, bilis n udang kering banyak ...
qimi08 Post at 22-7-2010 10:54


oh, patut pun.... xpe laa kak... kalo ade gambo2 best tu tunjuk laa.. mane tau ade yg menarik ke???
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 11:00 AM | Show all posts
Reply  mikoodette

ha'ah. tu arr, selalu klu kat kg dekat2 nk menyambut bulan puasa ni ramai yg b ...
hh_hs Post at 22-7-2010 10:57



org jawa ke???? den bukan org jawa, tp suka mkn mknan jawa terutama tempe... aweks muda tu bab kate khir toyo!!!!!!!!!!!1
sedapnyeeeeeeeeee...!!!!!!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2010 11:03 AM | Show all posts
Reply 14# hh_hs

Dah musim...org kenduri nak sambut puasa
akak pun tahun ni tempah htr kat masjid je
malam jumaat ada bacaan yassin n tahlil...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 11:03 AM | Show all posts
waalaikummussalam wbt.................. selamat datang, jemput2..... nie utk mkn2 sempena umah baru  ...
mikoodette Post at 22-7-2010 09:50


wah!!! ada house warming!!!
umah jaza betambah gamat la jawabnya.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 11:04 AM | Show all posts
Reply 14# mikoodette

jap lagi si kaypo masuk..
sure dia jwb.." well.. u know me"
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2010 11:05 AM | Show all posts
Reply  mikoodette

erk...tengok dulang ni tiba2 teringat kat nasi ambeng...
hh_hs Post at 22-7-2010 10:47


semalam buka puasa dapat makan nasi ambeng, siap ayam ungkep lagi...
mggu ni xdpt balik umah MIL, so xla terkilan sgt xdpt mkn n.ambeng...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 85343 Replies : 200
Lelaki hampir muflis dipergunakan abang ipar guna nama buat pinjaman bank pembelian kereta baharu Rm100k.Wajar atau tidak
YgBenarLelaki hampir muflis dipergunakan abang
Views : 36139 Replies : 44
AirAsia mula penerbangan domestik dari Lapangan Terbang Subang
AbahmungAirAsia mula penerbangan domestik dari L
Views : 14810 Replies : 14
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85810 Replies : 3842
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92916 Replies : 1182
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12613 Replies : 95
Joe Biden tarik diri perebutan jawatan Presiden, Harris calon Demokrat
ultra78Joe Biden tarik diri perebutan jawatan P
Views : 22072 Replies : 29
Pegawai Jabatan Agama Perlis  ditahan terima rasuah  RM1.2juta kes daftar nikah
AbahmungPegawai Jabatan Agama Perlis ditahan te
Views : 4055 Replies : 9
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21363 Replies : 355
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31852 Replies : 222

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 11:51 PM GMT+8 , Processed in 0.220704 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list